Muslimer hyllar mördare

ISLAM. I söndags hyllade över 100 norska muslimer Mumtaz Qadri i Oslo. Han mördade en guvernör som försökte bli av med dödsstraff för hädelse i Pakistan. De 100 muslimer, främst från Pakistan, demonstrerade utanför den pakistanska ambassaden i Oslo.

Flera barn var närvarande, liksom ett dussin niqab-klädda kvinnor och nyckelpersoner i den centrala Jamaat, en av de största och äldsta moskéer. Moskén imamen Nehmat Ali Shah var bland dem som gjorde sina överklaganden.

Demonstranterna var närvarande för att visa sitt stöd för mördaren Mumtaz Qadri, som nyligen avrättades i Pakistan, efter att ha dömts till döden för mordet på den liberala guvernören i Punjab-provinsen, Salman Taseer.

Taseer hade förespråkat lättnader i hädelselagarna i Pakistan, och var också starkt engagerad i ärendet till Asia Bibi. Hon dömdes till döden för hädelse efter att hon påståtts ha förolämpat profeten i en tvist kring vatten i en brunn med en grupp muslimska kvinnor.

-Pettersson säger att det är märkligt att det finns folk som tror att troende muslimer ska gå att integrera i Europa. De demonstrerar inte mot dödsstraff utan hyllar en mördare.

De protesterade muslimerna ropade slagord som ”I profetens tjänst är döden acceptabel”

Mer på Aftenposten

2 thoughts on “Muslimer hyllar mördare

  1. Islam är som kommunism eller nazism. Det finns inga goda utövare – bara förvirrade eller onda. – Henrik Emilsson

Kommentera