Ger upp drömmen om Europa: ”Det var riktigt dåligt. Vi svalt ”

INVANDRING. Surkaw Omar (25) förbrukade 70.000 kronor av sina besparingar för att förverkliga drömmen om ett nytt liv i Europa. Nu har han gett upp och åker tillbaka till norra Irak.


– Det var riktigt dålig. Ärligt talat, svalt vi. De gav oss bara ost och te, och vi fick endast 30 € (280 kronor) i veckan, säger kurden om sina månader i Tyskland.

Medan EU:s ledare samlas i Bryssel för att lösa flyktingkrisen , är fler och fler flyktingar och migranter som drömde om ett bättre liv i Europa i samma situation.

De är panka och desillusionerade. De sålde allt de ägde, betalade tiotusentals kronor till smugglare och riskerade sina liv för att komma till Tyskland, Sverige eller kanske Norge .

Några av dem har fastnat i Grekland, andra bor i getton, sitter fast på asylförläggningar eller kämpar för att hitta sin plats i Europa.

Det innebär att antalet som vill resa hem ökar, enligt den internationella organisationen för migration (IOM).

-Pettersson undrar vem som lockat hit dem och ser att utländska media som VG, konsekvent använder ”flyktingar och migranter” medan svenska hatmedia bara använder ”flyktingar”. Det är stor skillnad.

Sedan kan man naturligtvis undra hur Surkaw Omar,25, har lyckats spara ihop 75 000 kronor i ett land i krig…

 

5 thoughts on “Ger upp drömmen om Europa: ”Det var riktigt dåligt. Vi svalt ”

  1. SD verkar för att kommuner skall ha ett återvändarcentrum i kommuner. Skall finnas enligt lag.
    Kurder om några borde åka hem. Bättre möjlighet än vad dem har att bygga en drägligt tillvaro finns inte. Olja finns i både områdena i Syrien och Irak.
    Finns en del kurder från Malmö som flyttat ner. Även dem tycker Sverige har blivit dåligt.
    Irakier har möjlighet åka tillbaka. Finns ett återvändarcentrum i Malmö för dessa.
    En irakier berättade för ett par år sedan att dem får arbete, bostad, bil från Irakiska regeringen. Dem behöver utbildad arbetskraft, men av den saken finns det inte många irakier i Malmö som har.
    PEAB har en byggskola i Malmö som fler borde söka sig till. Behövs ingen utbildning för att komma in.
    Lära sig bygga vägar och hus. Kunde dessa sedan startat egna företag i sina hemländer.
    Tyvärr så förankrar Regeringen invandrare i utanförskap genom i sätta krav på invandrare. Har kommit in i ett ekorrhjul med bidrag.
    SD är alternativet för att vi skall kunna gå framåt.
    AF är bara en stor institution som kostar massor av miljarder till INGEN nytta. Lägg ner denna.

  2. Om Europa följt Australiens exempel hade vi sluppit allt detta. Jag vet inte om europas politiker är helt verklighetsbefriade eller strikt följer en uppgjord plan. Stängsel mot Turkiet och eskadrar på Medelhavet och vi hade sluppit allt importerat elände, invällarna hade kunnat använda klanens medel bättre och människosmugglarna hade lidit sotdöden.

    Man behöver inte krångla till det så förb….

Kommentera