Häkta alla återvändare från IS-område

ISLAM. Man kan inte hindra någon från att köpa flygbiljetter till Syrien – men man bör häkta alla som återvänder till Sverige från IS-kontrollerat område, även vid låg misstankegrad.

Det säger terrorforskaren Magnus Norell till Svenska Dagbladet– Signalen som sänds är att vi ska försöka ta reda på vad som har hänt och under tiden häktar vi dig. Sverige har långa häktningstider redan som det är. Det kan inte vara svårt för åklagare att häkta, man åker knappast till IS-område för att titta på Palmyras ruiner.

Enligt Norell är det den enda förebyggande åtgärd som fungerar och det viktiga är att ge en stark signal.
– Sedan om vi under häktningstiden får reda på att personen gjort a eller b anser jag att vi kan ta passet från personen och åtala direkt. Som fransmännen har gjort när det gäller dubbla medborgarskap.

-Pettersson tycker det verkar rimligt, är det någon som haft legala skäl att resa till Syrien bör det framgå rätt enkelt och de skyldiga ska först och främst fråntas sist svenska medborgarskap om de har något, de får söka medborgarskap i kalifatet…

10 thoughts on “Häkta alla återvändare från IS-område

  1. Tänk om någon ledande politiker kunde lära sig litet om islam och muhammedanernas kultur. Då skulle de begripa att vårt daltande tas som vekhet och att de har rätt.

    Läs Ingrid C på Gatstone om hur de själva (Aziz) säger att vi kan lösa tafsande och våldtäkter på bl a badhusen: En varning, sedan utvisning. Då skulle detta upphöra.

  2. Yttrandefriheten handlar inte om att få säga det alla tycker. Yttrandefriheten handlar om att få säga det du tycker, oavsett om alla andra ogillar din åsikt.

  3. Och samtidigt kan dom då passa på att göra det flinande
    skadedjuret Mona Muslim arbetslös genom att ge henne
    pension, inte för att hon är värd någon, men vinsten hade
    bestått i att man sluppit att se henne i vart enda program
    där hon dyker upp som självutnämnd expert.
    Otroligt trött på att se henne lägga huvudet på Sned och
    le överlägset!

  4. Vi måste sluta och curla de kriminella. Invällare skall ha dubbla straff. Dom är vana vid mycket hårdare straff i sitt gamla hemland
    Polisen måste tuffa till sig,,,

  5. Hoppas denna häktningsorder inkluderar dessa terroristers största beskyddare Mona muslim!

    • Det arslet bör snarast skickas till IS kontrollerat område, endast enkel biljett behövs.

Kommentera