Förbjudet för kvinnor att demonstrera i Turkiet på internationella kvinnodagen

ISLAM. Turkiska kvinnor, trotsade förbudet som utfärdats av Istanbuls guvernör och förbjuder demonstrationer under Internationella kvinnodagen idag, för att uppmärksamma de problem som kvinnor i Turkiet ställs inför.

Demonstrationerna, tre dagar före den officiella kvinnodagen den 8 mars, möttes de av en brutal polis som sköt gummikulor in i folkmassan och knuffade och grep demonstranter.

”Vi har alltid sagt att vi aldrig ska lämna gatorna den 8 mars. Varken polisen eller regeringen kan stoppa oss demonstranter. Ni ser kraften hos kvinnorna. Vi är här trots alla hinder och vi kommer att fortsätta att kämpa för vår sak. ”

Kvinnor också trotsat förbudet i Ankara, där demonstranter på liknande sätt misshandlades av poliser.

Den officiella anledningen till demonstrationsförbudet är att säkerheten inte kan garanteras. Turkiets islamistiska styrande parti – under ledning av president (och förre premiärministern) Recep Tayyip Erdogan – har slår ned på allt som inte ligger i linje med den islamistiska dagordning.

Läs mer på Clarion Projekt

-Pettersson hör att EU kommit överens med Turkiet i flyktingfrågan. Turkiet manipulerar Europa och får en massa pengar som de sedan kan använda till att förtrycka kvinnor, döda kurder och stödja Islam och IS.

1 thoughts on “Förbjudet för kvinnor att demonstrera i Turkiet på internationella kvinnodagen

Kommentera