Rådman kallar till krismöte efter avslöjanden om moskén i Grimhøj

ISLAM. Idag är det krismöte i Århus, Danmark, där stadens kontroversiella moské och dess inverkan på staden ska diskuteras. Det är efter TV2:s dokumentärserie ”Moskéerna bakom slöjan” som en rådman sammankallar till ett brådskande möte mellan olika aktörer i kommunen.

I dokumentärserien kunde danskarna se, imam Abu Bilal från Aarhus Grimhøj moskén, lära åhörarna om debodiga straff – inklusive stening till döds – Koranen dikterar för bland annat otrohet.

 

Mötet kommer att diskutera framtiden för en planerad stor moské i området, och hursom vi kommer att diskutera hur man kan undvika att de överbelastade bostadsområden i Gellerup och Aarhus Vest påverkas negativt.

– Det finns ingen tvekan om att de mycket kontroversiella åsikter som framkommit i TV2-programmet, ger upphov till oro som bör handlas omedelbart, skriver rådman Rabih Azad-Ahmad i ett uttalande.

Förutom åsikter om stening, ser man i serien föreläsare i Grimhøjmoskén råda muslimska kvinnor om hur man kan slå sina barn om barnen inte vill bädda.

En föredragshållare i Grimhøjmoskén säger också att det enligt Koranen är förbjudet för muslimska kvinnor att arbeta tillsammans med män.

TV2 Danmark

 

4 thoughts on “Rådman kallar till krismöte efter avslöjanden om moskén i Grimhøj

  1. I Sverige hade de fått extra bidrag för att på egen hand förhoppningsvis utveckla sin värdegrund till det bättre. Man måste ju lita på folk.

    Typ.

Kommentera