Läkare: Somalier har en IQ på 70

HATMEDIA. Somaliers IQ ligger på 70, hävdar en 61-årig läkare. Han tror att somaliska patienter skulle ha förtroende för honom även om de visste vad han skrivit på Avpixlat: – Om en lätt förståndshandikappad människa kan ha det, så kan väl de ha det.

Aftonbladets granskning av svensk vårdpersonals rasistiska kommentarer på internet visar att två läkare anonymt hävdar att personer med invandrarbakgrund är mindre intelligenta.

IQ jämfört mellan 184 länder

 

En 47-årig överläkare skriver följande kommentar på Avpixlat under 2012: ”Uppenbarligen har våra politiker redan börjat anpassa sig till rådande iQ-nivå i Somalia, dvs runt 70. Eller när jag tänker efter skulle nog ett gäng getherdar från Somalia höja nivån på den församlingen.” I ett annat inlägg skriver han att ”islam är en förvärvad sinnessjukdom”.

-Pettersson undrar hur Aftonbladet fått tag på läkarens identitet om han nu kommenterade anonymt på Avpixlat.

  • Har Aftonbladets redaktion inte läst sina egna journalistiska regler ”Var försiktig med att återge uttalanden och annat material som icke-offentliga personer har publicerat i sociala medier”
  • Varför ta upp flera år gamla saker, när näthatet är enormt utbredd varje dag enligt Aftonbladet?
  • Kan inte Aftonbladet grundlagen och FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna?
  • Vad anser Aftonbladet att somalier har för IQ och varför ser Somalia ut som det gör?

Somalia blev koloniserat på 1880-talet och självständigt 1960

Mogadishu 1882
Mogadishu 1882
Mogadishu 1950
Mogadishu 1950
Mogadishu 1960
Mogadishu 1960
Mogadishu 1970
Mogadishu 1970
Mogadishu 1980
Mogadishu 1980
Mogadishu 2009
Mogadishu 2009
Mogadishu 2009
Mogadishu 2009

48 thoughts on “Läkare: Somalier har en IQ på 70

  1. IQ 68 är medel enligt Lynn / Vahanen men ”medel” innebär att det finns högre och lägre.

    Så vi kan förvänta oss att en somalisk läkare om de toppar intagningskraven ligger runt 100 i IQ… dvs som en normalbegåvad svensk.

    Här krävs toppbetyg för att bli läkare inte medelmåttig.

  2. Åsiktsregistrering, förföljelse och trakasserier.
    Svensk kvällspress i samarbete med svensk extremvänster visar hur svensk nyfascism tar form.
    Därmed torde sprickan i samhället vara tämligen total.

  3. IQ -70 ??????!!!!!!!!!! Hm…hm….hm?

    Har arbetat med utveckligsstörda under 45 år.
    Har man IQ70, då är inte är man ”Lätt störd” Då är man allvarligt störd!

    Läkaren ville nog skyla över och minska hetsen mot honom vilket är förståeligt. Men då säger jag det istället… man är allvarligt störd med IQ70.

    Lätt störd ligger inom IQ85-93 och man är funktionabel i samhället med viss hjälp och tillsyn, mycket beroende på om man annars har fått en bra uppfostran i unga år och som fortfarande sitter i.

    Utvecklingsstörning rår man inte för! Men däremot ligger ansvaret på den regim som tillåter eviga syskon – och kusin äktenskap (somalier samt många arabiska länder)

    Drygt 1 % av Västerlandets befolkning är utvecklingsstörd, beror på dels inavel men i största del på genetiska arv.

    I Sverige finns det största genetiska ”utvecklingsstörningsområdet”
    i västre Dalarna mot Norska gränsen, västra och nordvästra Jämtland
    enl. statistik från dåvarande Medicinalstyrelsens rapport dvs. motsvarande dagens Socialstyrelse. Raopporter om detta finns!

    • Du bekräftar min fars ord och geografiskt så stämmer det väl med vad svensken röstar, så enkelt är det .

  4. det är ju skit samma vilket jävla skithål till land som avföringen kommer i från. Huvudsakligen och det primära är att dom mördar varandra så detta förfarandet vill vi se mer av.

  5. ”Om tyskarna, holländarna, fransmännen, spanjorerna och britterna hade fullföljt koloniseringen av Afrika så hade kontinenten idag blomstrat, det är min fasta övertygelse!”

    Ja, men på det villkoret att kolonialmakterna hållit negrernas population nere.
    Det är det som är det stora problemet. De förökar sig kraftigt om det inte kontrolleras, hålls i schack.
    Så går det när västländerna får för sig att alla folkslag ska ha självbestämmande. Det fungerar ju inte.
    Det är därför vi är där vi är idag.

  6. Om sanningen är rasistisk ,,då får man väl skylla rasismen på sanningen ,,och inte den som förmedlar sanningen

  7. nämn en enda produkt som är utvecklat och uppfunnet av negrer eller araber ,,jag vet att det pågår ett forsknings projekt där man försöker bota cancer med kamelpiss ,,vita män har uppfunnit och utvecklat bilar flygplan tåg fartyg smartphones datorer ,,ta mig fan allt som är värt att ha ,,prylar som vi använder dagligen oavsätt vilka vi är ,,,negrer får också ringa åka bil
    se på tv mm mm och dom kallar oss rasister ”far åt helvete ”om vi vore rasister så skulle vi förbjuda dom att använda våra prylar att dom inte utvecklat ett jävla skit är ju ett överväldigande bevis på att det fattas kugghjul i skallen på dom

    • Det måste vara plågsamt att vara neger, muslim eller arab i Sverige eller västvärlden. Ständigt omringad av högteknologi som andra uppfunnit.

      Det kan göra den mest timida neger eller muslim kränkt och rasande. Vad gör man då?

      Jo, man våldtar, rånar och bränner bilar.

  8. ”Monika Orski, ordförande för Mensa Sverige — en förening som organiserar intelligenta människor — säger att påståendet om somaliers IQ kring 70 är ”fullkomligt orimligt”:

    – Det är helt enkelt inte sant, säger Orski.”

    Frågor till Monika Orski:

    1. Hur många somalier är medlemmar i Mensa?

    2. Har Mensa någon representant/avdelning i Somalia?

    3. Vilken IQ-nivå har man i Somalia?

    Detta är frågor Aftonbladet varken vågar eller får ställa.

    • Snart kommer dom att utforma ett speciellt mensa prov för negrer
      man ritar en banan och den som kan gissa vad det är blir hedersdoctor i mensa med 160 i Iq för att kvotera in hudingar
      för annars är mensa rasistiska

  9. Det bevisar inte bara att dom har låg IQ, det bevisar
    också att den var högre på 1950 talet? Det syns på
    bilderna.
    Sen är det ju naturligt att Aftonsnaskan tycker så,
    verkligheten är ju inte deras grej, nej lögner ska
    det vara och stupida nonsens reportage, att likna
    en spade vid en spade passar inte den blaskan

  10. Ja i förhållande till regeringens samlade iq så stämmer det nog för 70 är ju mera än 50 eller hur ,inte undra på att dom kan lura skjortan av Löfven för han märker ju ingenting , jo kanske när han börjar att frysa men det dröjer nog länge än för han befinner sig ju fortfarande i hetluften stackarn .

  11. Vet inte vem som har mest eller minst. Hur som helst så är de ett snäpp
    slugare än migrationsverket.

  12. Tänk tanken att 7Klöverpartiernas företrädare, mediafolk och övriga etablissemanget hade haft ett så högt IQ som 70. Maktdårarnas låga IQ förklarar med all tydlighet varför de anser att kunskapsregnet faller över Sverige och alla blir berikade av dessa så kallade högpresterande invällare.

  13. Om tyskarna, holländarna, fransmännen, spanjorerna och britterna hade fullföljt koloniseringen av Afrika så hade kontinenten idag blomstrat, det är min fasta övertygelse!

  14. Enligt University of Ulster Belfast och professorerna Lynn och Vahanen så är medel IQ i Somalia 68.

    • Ja det är bara att läsa vikipedia och dom håller sig med verifierad fakta och är absolut inte rasistisk ,,där står mycket annat intressant som hela tiden förnekas av kommunist journalisterna i skit svt och sḱittablåerna AB Exp Dn och Svd

  15. AB har använt Researchgruppen och om någon läser Disqus policy står det att man garanterar användarnas anonymitet. Misstänker att Disqus skulle kunna stämma AB på stora belopp om de fick reda på Researchgruppens intrång eller så skulle användarna kunna stämma Disqus för att ha lämnat ut uppgifterna.

  16. Om detta stämmer så skulle man ta över styret av dessa länder och guida dem i rätt riktning tills de är redo att ta hand om sig själva!

    Jag läste även att seriösa forskare inte riktigt vågade ta tag i debatten om att ras påverkar ens IQ, då en del av ens IQ är ärftligt.
    Jag anser att hela den här PK attityden förstör mer än vad den hjälper. Skulle det visa sig att Svenskar har lägst IQ i norden så borde detta diskuteras och åtgärdas. Inte ska det tystas ned av rädsla för att såra våra känslor!

  17. Han har fel. Alla från Mena har en iq på 139-156.

    Idiotiskt av läkaren att påstå något så dumt!

  18. Att påstå att dessa falska apor har en IQ på 70 är ju en överdrift utan dess like och en kränkning av alla riktiga apors intelligens, en apa har flera gånger högre IQ än dessa vedervärdiga individer.
    Snarare ligger deras IQ under 20 och då i närheten av en fisks IQ på 2.
    En Somalier har fem mål här i livet och dom är äta, skita sova & be samt begå brott.

  19. Med tanke på att det inte existerar något skolsystem i Somalia så…ligger säkert deras genomsnittliga IQ på exakt samma nivå som i länder där det existerar skolsystem.
    Allt annat vore ju rasistiskt. :/

    För övrigt konstaterar jag att det ju är tur att detta jagande och uthängande av privatpersoner för någonting som dom skrev på nätet för 3-4 år sedan nu sker i Sverige – för om det skedde i något annat land , exempelvis Ungern, skulle Aftonbladet kalla det för ”odemokratiskt” och ”fascistiskt” .

  20. Detta borde inte vara kontroversiellt eftersom det är vetenskapligt funderat men efter Hitler så är allt som handlar om olikheter mellan raser tabu. Wikipedia har många artiklar om skillnader mellan IQ och nationer.

    • Lögnerna om Hitler och Nationalsocialismen, det som i dagligt tal kallas ”nazister” efter Satans utvaldas hittepå om ”gaskamrar”, ”tvål”, ”lampskärmar”, ”elektrifierade bassänger”, ”gejsrar av blod”, ”medicinska experiment”, ”bränngropar” mm mm etc osv ännu mer etc och mm är dessa Satans utvaldas bästa verktyg för att programmera idioter till skällande och dreglande bandhundar i bästa Pavlov-stil.

  21. Det är mer än vad de som sitter i Svensk riksdag och kallas för sju klövern.

  22. De kommer ju att tillföra så mycket till vår välfärd.
    Tänk bara på alla uppfinningar och patent de för med sig.
    (Som att våldta kvinnor)

Kommentera