Flyktingar ger upp vid stängd gräns – vänder hem

INVANDRING. När gränsen mot Makedonien har stängts även för syrier, irakier och afghaner som kommer från krigshärdar, ser många nordafrikaner sig som chanslösa.
Många av de tiotusentals strandsatta migranterna och flyktingarna ger därför upp och återvänder till sina hemländer, rapporterar Sveriges Radio.

När gränsen är stängd även för syrier, irakier och afghaner som kommer från krigshärdar, så ger många marockaner till exempel upp hoppet.

Sju unga, svartklädda män sitter på trappan utanför Internationella organisationen för migration, IOM, i Atens utkant och är på väg tillbaka mot Marocko.

De har varit på resande fot i sex veckor via Turkiet, Lesbos, Aten och Makedonien, men i Serbien stoppade polisen dem och nu är de här för att hämta en flygbiljett och fyra tusen kronor i återvändandebidrag.

– Vi har inga chanser här i Europa. Fast Sverige hade varit bra med demokrati, säger en av dem.

Chefen för IOM:s kontor en trappa upp heter Daniel Esdras. Han säger att kriget i Syrien lockat många nordafrikaner att med sin arabiska försöka smälta in i flyktingströmmen.

Men i dag registreras alla mycket noggrant i Grekland, hävdar han, så nu är det många nordafrikaner som frivilligt återvänder hem igen.

Det kan också bli aktuellt för afghanerna, antyder han. EU-länder förhandlar om återvändandeavtal med Afghanistan.

-Pettersson noterar att Sveriges politik med permanenta uppehållstillstånd har drabbat kvinnor och barn i Syrien.

Hur många unga män från Tunisien, Algeriet, Marocko med flera länder har passerat in i Sverige som Syrier och fått permanenta uppehållstillstånd och tar nu enorma resurser som kunde ha används på människor som behövt det bättre…

10 thoughts on “Flyktingar ger upp vid stängd gräns – vänder hem

  1. Jaså äntligen, ”call the bluff” !
    Lögnare allihop liksom vår regering, ”kaka söker maka” , förbaskat elände!
    Pinsamt värre !

  2. Fint med svältande barn som 7 klövern tagit pengar ur bidragskassan för att skitungar från Afganistan, Irak, Iran, Afrika skall ha senaste mobilen, bo på hotellstandard eller bo hemma hos batikhäxor med sex omvårdnad, ja det är ett riktigt pajasland. Vi uppmanas att ge 100kr /mån för att svältande spädbarn inte skall få hjärnskador

  3. Det var ju intressant att höra att dom tror att vi har demokrati i Sverige, vad förvånade dom som lyckas komma hit blir när dom inser att dom kommit till en diktatur ….hahaha

    • Diktaturen eller demokraturen är för Svenskfödda och demokratin är för invällarpacket så han har hört rätt.

  4. Artikeln visar på Sveriges NAIVA och totalt ANSVARSLÖSA flyktingpolitik! Det förväntas komma 160,000 ”flyktigar” under 2016 till Sverige och bidragsparadiset, vill 87:an, Sveriges befolkning verkligen ha detta ?

Kommentera