Danmark ska skicka stridsflyg mot IS i Syrien

MELLANÖSTERN. Danska Folketinget har beslutat att skicka stridsflyg och 400 specialtränade soldater för att strida mot terrorgruppen IS i Syrien, rapporterar DR. Sedan tidigare har danska försvaret haft en insats mot IS i Irak.

-Pettersson har noterat att Sverige också ställer upp. Med transportflyg i några timmar…

Här startar danska stridsflyg mot Irak för att hjälpa till mot islamisterna 

21 thoughts on “Danmark ska skicka stridsflyg mot IS i Syrien

  1. Nästan så att jag funderar på att flytta tillbaka till Danmark. Vad jag älskar detta folk och landet.

    • Hur definierar du fascist då? Eller på lite enklare svenska; vad menar du med ordet fascist?

      • Du vet uppenbarligen noll om fascism ”mannen”! Fascismen har sitt ursprung i Mussolinis Italien och innebär att staten står över folket. Israel är tvärtom, det är INTE EN FASCISTSTAT, eftersom det är en välfungerande demokrati där folket står över staten. DDR däremot var en typisk kommunistisk fasciststat. Fascismen förekommer också per definition i en rad mena länder, dock exkl. Israel.

  2. Danskarna ska hålla sig borta från Syrien. Dom har inte blivit ombedda av Assad att komma för att bomba landet och gör då sig skyldiga till brott mot internationell rätt. Jag tror att det är så att NATO försöker samla trupp för att gå in i Syrien för att avsätta Assad.

  3. Stefan kunde prya en dag i Danska Regeringen då kanske han kan lära sig att i första ta hand om den Svenska befolkningen………

  4. Danmark behöver inte skicka sina bombflyg ända till Syrien för att bomba IS, fienden finns på betydligt närmare håll, och skulle göra oändligt större nytta i bl.a. Rosengård, Biskopsgården, Hallunda mm.
    Janne

    • Precis!! Bomba här i förorterna först.ta brandbomber i rosengård,så vi vet att hela rosengård raderas.

    • Det var ju en rejäl överraskning. Det hade jag aaaaaaldrig kunnat förvänta mig.

  5. Danmarks försvar är dåligt rustat men de har ju iallafall råd med flygbränsle.

Kommentera