Biltong

Här kommer bildbevis på att jag tog till mig ett recept från en vän, tack Roger,biltong men hur detta ska sluta det vet jag inte för jag misstänker att min ugn håller mer än de 50 grader som han sa att man skulle ha för att göra ”biltong”.

Jag anar att dessa köttsycken får hänga kvar hela natten……eller längre, fortsättning följer

Biltong (pron. bill-tong) is a 400-year old traditional South African beef snack, cured in a unique and highly nutritious way.

Biltong is the perfect survival food, it can be made with no energy inputs and only requires lean meat and some very basic and easy to store.

Biltong differs from jerky in 3 distinct ways:

1. The traditional way to make Biltong is all about the spices, salt, pepper and coriander.

2. The meat used in biltong can be much thicker; typically biltong meat is cut in strips approx 1 inch wide – but can be thicker. Jerky is normally very thin meat.

3. The vinegar and salt in biltong, together with the drying process, cures the meat as well as adding texture and flavor. Jerky is traditionally is dried without vinegar.”biltong DSC01108

 

 

 

11 thoughts on “Biltong

      • Det fick bli ko, men du har en poäng, man kan ju undra vad man använder i South Africa på riktigt, ska fråga Roger.

      • Eva-Marie, ursäkta men är det så klokt jag vet hur de behandlar boerna….förlåt men kunskap är pinsam.

      • Nej Lena, kunskap är inte pinsamt. Det där med biltongen provar jag på just av den anledningen att jag vet lite grann om hur klimatet är där långt borta, och Roger som jag lovat att prova receptet vet extra mycket om situationen i den delen av världen då han förlorat nära och kära just där.

Kommentera