Enköping söker efter sommarstugor till nyanlända

INVANDRING. Kommunen behöver fler bostäder för att lösa bostadsfrågan för nyanlända. Nu letar de efter sommarstugor och tomma hus och ber privata hyresvärdar om hjälp.

Sedan slutet av 2015 har Svante Forslund, samordnare på Integrationsenheten i Enköping, försökt att få kommunens privata hyresvärdar att bli en del av projektet
Bostad Enköping. Han har åtagit sig att hitta 25 objekt som är lämpliga för anvisning av nyanlända innan året är slut.

– Det är ett litet avtal, men det gäller att gå ner på individnivå nu, säger han.

Länsstyrelsen har gått in med 1,8 miljoner kronor i projektet – pengar som måste återbetalas om de inte anses ha använts på rätt sätt.

Men Svante Forslund är nöjd med hur projektet har fortlöpt hittills. Enligt honom har de hittat ett par objekt ute på landsbygden redan. – Det finns 750 000 fritidshus i Sverige på ett ungefär, så klart är att det finns en kapacitet som inte är utnyttjad än. Enköping är ju till hälften landsbygd.

Stockholmdirekt.se

-Pettersson undrar vad det är för ynkligt fjanteri. Varför inte använda expropriationslagen? Dvs. lagen som ger staten rätt att konfiskera och expropriera privat egendom. Det är dags att ta krafttag mot de rasistiska svenskarna som överkonsumerar bostadsyta. Varje svensk behöver högst fem kvadrat, resten borde gå till pensionsräddarna…

 

8 thoughts on “Enköping söker efter sommarstugor till nyanlända

  1. Jag räknar krasst med att staten så småningom kan konfiskera min egen ägandes bostad och köra ut mig att finna mitt härberge bäst jag kan. Under en granrot t.ex. eller i en övergiven ladugård. Möjligen får jag en symbolisk summa pengar i handen för fortsatt existens.
    Vi infödda som finns här i landet är bara till för att serva den nyanlända adeln, mellanösterfolk och muhammedaner.

  2. Jag har ingen fritidstuga så det är inget problem för mig. Skulle det bli så att man även ser över boendetätheten i det övriga bostadsbeståndet och vill förtäta detta med invandrare kommer jag att tillbringa mina sista levnadsår i fängelse. Aldrig en utböling över min tröskel.

  3. Eftersom jämställdhet och allas lika värde gäller i Sverige får väl alla jobba ihop till sina egna sommarstugor istället för att ockupera andras

  4. En sak som redan här hänt är ju att vissa campingars stugor är bebodda av lyxturister och vad ska vi Svenskar campa denna sommar? Jag tänker inte campa i närheten av någon sådan förläggning för jag vill ha lugn och ro.
    Stor risk att den kommande sommaren inte blir så säker och lugn för oss sommarfirare för att staten inte längre kan ge oss den trygghet som dom är skyldiga att ge oss. Polisen hinner inte med utan måste prioritera enligt nyheterna idag .

  5. Så ha detta i åtanke när det bindgalna Miljöpartiet vill
    att vi ska ta emot 150000 nya lyxturister om året,
    det är inte säkert att du kan koppla av i ditt sommarhus
    till nästa år, så det blir till att jobba extra på semestern?
    Men i gengäld drar du då in mer pengar till staten
    som i sin tur kan ta emot ännu fler välfärdsturister?

  6. Ja det är nog merparten av Svenskarna inte medvetna om att
    det redan finns laglig rätt för staten att konfiskera hans
    sommarhus och hyra ut den till Mena Folket, och dessutom
    ändra om i den så att det passar det nya frälset?
    Den ska då återställas i det skick den befann sig i vid
    konfiskationen, men med tanke på hur taffligt staten brukar
    agera mot enskilt ägande, så blir väl återställningen
    därefter.
    Men staten kan ju börja att konfiskera alla krösusars
    sommarhus i skärgården, där häckar många politiker,
    fackpampar och annat löst folk bland dom politiskt
    korrekta?

  7. Det är bara en tidsfråga innan staten ta oberoende om vad ägaren tycker, kanske då svenne vaknar när hans heligaste tas ifrån honom!

Kommentera