Schweiz röstar om utvisning av kriminella

INVANDRING. I dag röstar schweizarna om ett kontroversiellt förslag som gör det möjligt att utvisa personer som dömts för enklare brott som fortkörning och narkotikabrott. Också personer som fötts i Schweiz ska kunna utvisas enligt förslaget. 

Ett vitt får sparkar ut ett svart får ur landet. Intill står texten: ”JA till utvisning av kriminella utlänningar.”

Skylten är en del i en intensiv valkampanj som lett till heta diskussioner i Schweiz. Under söndagen kommer schweizarna att ta ställning till ett förslag som kommer att göra det betydligt enklare att utvisa personer som dömts för brott.

Liksom i många länder finns redan i dag möjligheten att utvisa personer som dömts för grova brott som mord och sexbrott i Schweiz. Men högerpopulistiska Schweiziska folkpartiet, SVP, anser att det inte är tillräckligt. SVP, som är landets största parti, kampanjar för att också enklare brott som fortkörning, narkotikabrott, bidragsbrott och olaga intrång ska kunna leda till utvisning, rapporterar BBC.

Får

-Pettersson kan tänka sig en svensk variant, men vi har ju tyvärr inte direktdemokrati, fast jag tycker nog inte folk ska utvisas för bagateller om de i övrigt sköter sig. Däremot borde det gå att återkalla medborgarskap…

Det_svarta_fåret

10 thoughts on “Schweiz röstar om utvisning av kriminella

  1. Sverige gör tvärtom – importerar grova kriminella muslimska förbrytare utan pass och ID!

  2. Och det gör dom förbannat rätt i, Schweiz har till skillnad
    mot Sverige ett styre som skyddar sin befolkning, och
    inte som här en regering som totalt skiter i sin egen befolkning,
    och snart lägger hela Nationalbudgeten på Mena länderna!

  3. Den Schweiziska modellen och då menar jag framförallt den Direktdemokrati de har i kantonerna borde vara ett riktmärke för EU!

  4. Full support till Petterssons tankar!
    Kanske Vår Jimmi blir statsminister med
    bl.a det förslaget till nästa val.

  5. Det måste bli en rejäl utrensning också i Sverige. Vi skall inte importera brottslighet som Röfven tuycker är bra. Men vi har så fega politiker. Jag skäms.

Kommentera