Katastroftillstånd i Zimbabwe men Mugabe 92 år festar

BISTÅND. Att fira sin 92-årsdag för 800 000 dollar (knappt 7 miljoner kronor) i ett land som härjas av svält, så som Zimbabwes president Robert Mugabes gjorde nyligen, är detsamma som att göra sig till en måltavla för kritik.

– Det finns väldigt lite att fira för en 92-åring som har tronat över en ekonomi som kollapsat, och som gjort att landet nu är en nation av gatuförsäljare och tiggare, säger den politiska analytikern Takavafira Zhou till BBC.

-Pettersson vill påminna om att Robert Mugabe och Zimbabwe är ett resultat av Olof Palmes revolutionära idéer och svenskt bistånd. Jämför gärna miraklet Sydkorea och katastrofen Zimbabwe som var Afrikas framtid, enligt Palme.

Sveriges bistånd fortsätter än idag, det är långsiktigt säger bland annat Sida men resultatet är inget vidare…

4 thoughts on “Katastroftillstånd i Zimbabwe men Mugabe 92 år festar

  1. När gubbjäveln dör så hamnar han på ett visst ställe. Där kan han skyffla kol tillsammans med polaren Olof Palme, båda är väl kvalificerade.

  2. Inte Palme igen – han har haft ett finger med i spelet av mycket ont. Så trött på att höra om honom i media efter 30 år. Älskad eller hatad? Ingen kan väl älska en förrädare utom möjligtvis hans mamma.
    Sluta skicka bistånd till Mugabe – det är där det hamnar – inte hos folket.

  3. Robert Mugabe eller fredrik rännefäldt – stefan röven alla är de samma som sju klövern = Grovt kriminella Landsförrädare och mördare.

Kommentera