Högstadieskolan i Vivalla läggs ned

SKOLAN. Skolchef Margareta Borg kan nu bekräfta att det finns planer på att lägga ner högstadiet i Vivalla. En parlamentarisk grupp bestående av politiker i Örebro har tagit fram ett förslag för att öka integrationen och måluppfyllelsen. Efter ett möte på torsdagsförmiddagen kunde de bekräfta att det handlar om en nedläggning av Vivallaskolans 7-9. Ett slutgiltigt beslut fattas i en politisk nämnd under våren.

Tidigast till hösten 2017 kommer Vivallaskolan årskurs 7-9 att börja fasas ut. Elever i högstadieålder kommer att få andra anvisningsskolor i Örebro och får därmed ta buss till sina nya skolor.

– Skolan i Vivalla har stor utvecklingspotential att utvecklas positivt. Genom att flytta högstadiet når vi två viktiga mål från Liberalerna skolpolitik. De yngre eleverna får större trygghet och utsätts för mindre oroligheter, inte ovanligt skapade av de äldre barnen på skolan. De äldre barnen får nya chanser i ny miljö och i nya sociala sammanhang att nå bättre studieresultat, säger Karolina Wallström, kommunalråd för Liberalerna i Örebro, i ett pressmeddelande.

-Pettersson anser att det viktigaste är att stoppa asylinvandringen. Näst bäst är att dela upp eleverna så att det blir ett begränsat antal nya svenskar i varje klass och skola, samt helst bostadsområde också.

I stället för att trängas i de stora skolorna i tätorten och bussa in ungarna från landet så låt tätortsborna åka ut på landet och rädda landsortsskolorna…

Vivalla är ett mångkulturellt paradis skapat av 87:an…

NA.se

10 thoughts on “Högstadieskolan i Vivalla läggs ned

  1. Tafs kulturen ska väl utvidgas, så därför ska man bussa
    flickorna till andra skolor så att dom Testosteron stinna
    invällarna kan få sitt lystmäte tillgodosett?

  2. Klart att man ska sprida ut multikultit på andra skolor som fungerar tillfredställande. Alla ska naturligtvis drabbas av denna farsot.

  3. Precis som i Rosengård man fick helt enkelt stänga skolan för den var så ”dålig”.
    Men byggnaden var det inget fel på, den var faktisk Sveriges bästa. eftersom man satsat alla tänkbara resurser.

  4. Varför inte löpa linan ut och lägga ned ALLA högstadier… så får vi en VERKLIG integration.

  5. ”Utvecklingspotential” – ett sådant ”vackert” ord! Varför kläs obehagliga företeelser alltid in i ett så förledande blomsterspråk?

    • ”Stor utvecklingspotential” betyder att det är så uselt som det kan bli. ”Rena skiten” som ungdomarna skulle säga.

  6. Får se hur Sverige hanterar sjunkande skolresultat framöver. Om de kommer att sluta mäta för att dölja färden ner mot botten.

Kommentera