Nationalsången på arabiska

Finns det några av er som fortfarande anser att Melodifestivalen är intressant, får ni ikväll höra något som förmodligen gör många heligt förbannande.

Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer som leder kvällens sändning, tänker nämligen göra en liten kupp som lär reta många.

I kvällens mellanakt tänker de bägge framföra svenska folkvisor översatta till arabiska och hebreiska, samt ändra texten i vår svenska nationalsång.

Den stackars Dirawi som känner sig utanför i Sverige menar att duon med detta vill ändra fokus på vad som är svenskt eller inte. Textraden ”Ja, jag vill leva jag vill dö i Norden” kommer i Dirawis och Finers version att ändras till ”Ja, jag vill leva jag vill dö på jorden”.

Jag undrar hur Dirawi, Finer och arrangörerna av Melodifestivalen tänker, om de nu ens gör det. Tror de på fullt allvar att detta kommer ses med blida ögon hos alla svenskar och tror de på fullt allvar att detta inte kommer frambringa reaktioner som på svenska kallas rasism? Fortsätt håna vår nationalsång, vår kultur och annat, så lär Dirawi snart känna sig mer utanför än någonsin tidigare.

Expressen

Det här kan man läsa på Musikförläggarnas hemsida.

”Förse musik med ny text

Vill du till exempel skriva en egen text till redan existerande musik så måste du söka tillstånd från det musikförlag som förvaltar rättigheterna till den musik som du vill skriva text till. Är musiken inte förlagd är det musikskaparen som ger tillstånd.”

66 thoughts on “Nationalsången på arabiska

      • Nej tycker det är så kul och se era roliga kommentarer.

        Man kan ju verkligen skylla allt på inv.

        Min kuk är liten ”det är inv fel”
        Mitt liv är skit ”det är inv fel”
        Im all by myself ”det är inv fel”

        Så nu ska jag hitta något som gör att jag känner att jag passar in, skyller allt på invandrare. Och får känna gemenskap i hatet.

        Lycka till

    • Och varför ska vi sjunga våran Svenska nationalsång på ett annat språk?? Sverige = Svenska borde ju inte vara så svårt att förstå..

      • Jag kontrar med varför inte. Det är ju inte så att man sjunger den på nationaldagen. Detta är Melodifestivalen, en show, göra nåt nytt. Oavsett anledning så anser inte jag att sverige går under för det.

        Jag skulle tycka det vore intressant att höra den på ett annat språk.

        Den tecknade filmen ”prince of egypt” öppningen, lyssnade på den hebreiska versionen gjord av Ofra Haza var magiskt. Jag menar det kan vara vackert och därför kan användas i en show eller liknande. Utan att alla rasister ska känna sig på-trampade.

  1. Förstår ingenting, när man hatar sig själv och fosterlandet Sverige så mkt som ca 80% PK gör, borde dom flytta ögonaböj till Nordkorea, Saudi, Oman, Iran, där det råder frihet och den demokrati som dom längtar efter så mkt.

  2. Vad jag förstått så är detta ngt av bögarnas höjdpunkt, det kan dom ju ta ett snack med idolerna IS om och få njuta av riktigt höga höjder utan fallskärm.
    Törs väl knappt säga att det enda program som sänds utanför ”kommunistramarna” är Antikrundan, där har Stasi TV ngt att jobba på för att förstöra också, går säkert det med.

  3. Lika ointelligenta som is.

    Ni förstör vår låt skriker ni som barnrumpor. Som att texten är helig. Dumma dårar

  4. Skaffa er ett liv. Dom sjunger inte den svenska nationallåten på andra språk. Och om dom gjorde det. Är det ju bara en kul grej, inre så att dom på det sättet skulle förnedrat sverige.

  5. Till Gina Dirawi och Sarah Dawn Finer………

    Filosofen och sociologen Ernest Gellner påpekade en gång att solidaritet står i omvänd proportion till rationalitet. Ju mer vi vill visa oss solidariska med en idé, desto mindre utrymme har vi för ett kritiskt förhållningssätt till samma idé.

    Till oss som föredrar bra musik och inte har den ”dåliga vanan” att titta på melodifestivalen.

  6. Titta på det här istället. Melodifestivalen är för idioter och bögar.

    Frank Zappa at The Roxy Theatre – 1973 Video concert

    • Inte otänkbart, vi har väl redan lapska, finska meänkieli romani och om jag inte har fel. jiddisch som ninoritetsspråk??

  7. Och på partikansliet dricker Åkesson & Co champagne för de medel som de annars hade behövt använda till politiska kampanjer. Obetalda valarbetare är det bästa ett parti kan oavsett om dessa är medvetna om det eller ej.

    Det negativa är att dessa två ”artister” kommer att stigmatisera alla judar och muslimer, även de som inte gjort sig förtjänt av det.

  8. Undrar då vad IS kommer säga om denna dårskapen??? Dom tycker väl arabiskan är för fin för att användas som text till otrognas nationalism

    • Ni är väldigt lika is, man kan inte ens gå och översätta en låt till ett annat språk utan att ni skriker likt dårar. Allah ak jag vill dö i norden!

      Dårar

  9. Har för mig att detta program skall vara befriat från religiösa och politiska inslag. Har SVT kört i diket?

  10. Gina vill förstöra svenskarnas liv.vilket är mycket tragiskt.

    hon är belastning för Sverige!

  11. Detta borde väl vara hets mot folkgrupp. Förlåt jag glömde svenskar kan ju inte utsättas för det.

  12. Kan inte äcklig Gina ta med sina n*gerluder till vänner och ÅKA TILL PALESTINA?

  13. De små stegens tyranni.
    Åkesson borde planera för hur man ska röka ut Stjärne med anhang, istället för att gulla med ockupanterna.

  14. Jag personligen har mycket mer respekt för de horor som förstår att ta betalt för att bli knullade.

    Gina&Sarah är villiga att bli penetrerade närsomhelst?

    Sarah ser ut som något en valross har klämt ut?

    Gina med sin Finniga och feta käft, fy fan.

    det är dags att Gina och Sarah kollar sig i spegeln.

  15. Bra.
    Då kanske Dirawi även borde ta och ändra fokus på vad som är ”palestinsk” och inte ?
    Nu lever vi ju på ”jorden” så då behövs det inte något ”fritt palestina”.

  16. Hur tänker dessa blonderade ”damer”, de tycker inte om oss som är blonda men trots det så vill de se ut som oss….märkligt, snart så blir vi tillsagda att svartfärga och locka vårt blonda och raka hår !
    Annars så känner de sig utanför i vårt nordiska land, ja de har det inte lätt de som har flyttat till landet där de blev omhuldade, ”stackarna”.

  17. Det enda det går ut på är att reta gallfeber på folk. Sedan prata till dem som barn. Sen har man lyckas kränka svenskarna som vanligt. Det har säkert en skriven manual för hur de skall göra varje gång.

    Gina Dirawi, Sarah Dawn Finer verkar inte vara från Sverige och Malena Ernman och andra slödder vill man naturligtvis inte släppa in i vardagsrummet.

    Det är ho-jor. Ho-jor allihopa!

  18. Detta hade aldrig kunnat hända i Polen.
    Efter att ryktet spridits, hade radiohuset ockuperats och provokatörerna slängts ut på gatan.
    Dom vet hur man demonstrerar, dom kan till och med slänga ut Ryska ockupationsmakten.

  19. Varför tittar folk på detta bollibompa-program för? Jag slutade titta när SCHLAGERFESTIVALEN upphörde och övergick till dravvel utan vare sig musik eller sång och det var när man tog bort alla regler som fanns förr.

  20. Det är enbart ett utslag av ”De små stegens politik”..
    Vi skall vänja oss, likt vi ska vänja oss vid tafsande och våldtäkter på våra skolor. Det är ju det Nya Herrefolket som kräver detta!

  21. Så denna smörja ska bli ännu värre. Väntar bara på att politiska hatbudskap ska framföras SVT ska väl inte vara sämre än TV4.
    Man mår båst av att inte titta på denna smörja. Artisterna är ju med nåt enstaka undantag av en låg och medioker klass.

  22. Ett kännt sitat.Den stora massan är dum och trög och det
    gäller fortfarande
    Flertalet kommer att jubla och applodera.Dom begriper inte att
    dom hånas.
    Som när Soran hånar svenskarna.Då jublas det.
    Förbannade idioter.

  23. Att Sodomisten som håller i trådarna för ”möget” låter den Muhammedanska invällerskan fortsätta med sina fräckheter, påvisar bara hur dekadensen fortskrider i Absurdistan.

  24. Den stora frågan är hur SVT kan tillåta något sådant? Har de inga gränser överhuvudtaget? Horribelt!

  25. Ser fram emot ett program där dessa båda tar sig an uppgiften att åka till de länder vars språk de väljer att sjunga på.
    De kan åka till Palestina/Israel och interagera i konflikten – så att de visar att de menar allvar med att leva och dö på jorden.

  26. De får passa på eftersom det är högst troligt att det blir sista gången de kommer att ha detta uppdrag.
    Det finns goda möjligheter i en marknadsekonomi och demokrati att bedriva egen affärsverksamhet. Den personliga uppfattningen kring sin egen person och behovet av att exponera den passar bättre i en konkurrensutsatt form. Där var och en själv får välja om de är beredda att lyssna på den typen av produktion. Vill någon betala för att höra dem?
    Det är rätt sorgligt för människor som kommer till Sverige och upplever sig sakna ett naturligt sammanhang. Många verkar sakna grupptillhörighet. De söker sig till varandra och protesterar mot de som har en grupptillhörighet. Avundsjukt sneglar de på det vackra och gemensamma som svenskar har sedan generationer tillbaka. Det är en trygghet som är viktig för människor att känna. Men de biter handen som föder dem. Ajajahaj
    De ger ett avundsjukt intryck och det är ok, för det är så människan fungerar. Men det finns bättre sätt att hantera avundsjuka på.

  27. FY F-N, den där arabiskan ska åka hem till sitt älskade arabland eftersom allt är så dåligt här. Hanna Stjärne kan åka med + regeringen.

Kommentera