Lokaltidning påstår att FN och lokaltidningen sprider rasism


HATMEDIA. Idag påstår Eskilstuna-Kuriren att rektorn på Europaskolan, Tomas Axelsson, delat ett inlägg från en känd ”rasistisk sajt” på sitt Facebook-konto. Europaskolans rektor säger att det var ett misstag, och kommer att vara mer källkritisk framöver.

Petetrssons fakta

”Inlägget på den kända rasistsajten Petterssons blogg, som det fanns en länk till på Thomas Axelssons Facebook-konto under torsdagen, handlar om islam.

I det står bland annat: ”… märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion”. Många bloggläsare har valt att kommentera inlägget. ”I värsta fall är araberna alltså ett hopplöst släkte, som man borde ‘göra sig av med’, om du förstår vad jag menar?”, lyder en kommentar.

Inledningsvis säger Thomas Axelsson – rektor för den fristående gymnasieskolan Europaskolan Strängnäs, som har ”allas lika värde” som värdegrund – att han själv inte har delat blogginlägget på sidan”.

-Pettersson måste erkänna att så här roligt har jag inte haft på länge. Synd att rektorn är för feg för att stå på sig. Inlägget om arabvälden kommer nämligen från UNDP Arab Human Development. Utredningen är från 2005, jag hittar ingen senare men tror att om något blivit annorlunda så har det inte blivit bättre.

Så lokaltidningen Eskilstuna-Kuriren påstår att FN sprider rasism, och jag kan inte sluta skratta, för Eskilstuna-Kuriren äger nämligen Södermanlands Nyheter och SN kommer om de inte hinner stoppa pressarna att ha en kopia på EK:s reportage på måndag och de kommer säkert inte ihåg att de själva publicerat samma rasistiska smörja från Pettersson år 2009.

Tyvärr går det heller inte att kommentera på hatmediet Eskilstuna-Kuriren, trots att de i två artiklar påstår saker som är felaktiga. Men källkritik och åsiktsfrihet är inte deras starka sida.

EK-nyheten kan ju framstå som trivial och ren dumhet men om nu människor som rektorn skräms till tystnad genom att media tabubelägger delningar från sajter media själv anser inkorrekta är samhället ute på en farlig väg.  Att det sedan är en FN-rapport om tillståndet i arabvärlden de försöker hindra spridning av gör inte saken bättre. 

Det kan inte vara medias uppgift att ange vilka sajter som är okej att dela och vilka som inte är okej. Det är skrämmande när media ikläder sig rollen som åsiktspolis och hänger ut människor. EK-koncernen bryter därmed mot FN:s mänskliga rättigheter och Sveriges grundlagar när de försöker hindra människor att använda sina demokratiska rättigheter till åsikt och yttrandefrihet. 

  • Nedan finns en bild på den stackars rektorn, som media försöker tysta och som borde ha stått på sig om att det var fakta från FN. En rektor borde vara en lärd man. (Lagen tillåter skärmdumpar om det har betydelse för artikeln)

Eskilstuna-Kuriren

  • Sedan kommer en skärmdump från Södermanlands Nyheter från 2009 (aja, baja, SN, passa er, hets mot folkgrupp är allvarligt.)

SN Islam 2 SN och islam

– Hur kan redaktörer och journalister vara så okunniga om ideologin islam? De har facit efter 1400 års härjningar, med illdåd som får nazismen och kommunismen att blekna i jämförelse. Ingen ideologi, för islam är ingen religion, har ställt till med ens i närheten så mycket elände som islam.

Och för er som säger att den moderna tidens dårar som Boko Haram, al Shabab, al Qaida, Isis, Abu Nidal, Al-Aqsa-martyrerna, Hamas, Nusrafronten och alla de andra kriminella mördargängen inte har något med med islam att göra så kan jag bara säga att de är islam. De har täckning för varenda illdåd de gör i koranen.

Visst, alla muslimer är inte galningar och terrorister, men var är de? Det är fler muslimer som demonstrerar mot Muhammed-karikatyrerna än mot terroristernas massmord.

I väst talar vi ofta om de grymma korstågen. De var grymma men inget mot islams erövringar.

Slavräden år 1627 är så intressant att det borde SVT göra en film om, likadant om Svenska slavar i Nordafrika.

Invandringen är historiens största gökunge

Islam och dess självförsvarskrig

Islam – några av de fredligas krig sedan Muhammeds dagar

Islams erövring av Indien – den blodigaste i historien

Islam är så ondskefullt så det finns knappt ord, och man behöver inte kunna skrifterna utantill, det är bara att titta på facit och hur världens ser ut idag.

Nåväl, för att inte bli för långrandig, använd sökrutan på bloggen om ni vill veta mer och till sist vill jag tacka Eskilstuna-Koncernen för reklamen och jag hoppas ni förstår att ni varit med att skapa Petterssons blogg och andra alternativa media genom att censurera oss och andra i debatten. Läs gärna Journalisten som ber om ursäkt som är från en av era egna.

Nedan är inlägget som upprör de okunniga…

TIDIGARE. Araberna, islam och världen. Vi hade den också på bloggen 2010-11-10. Läs HÄR. 

Det finns 22 arabiska länder. Dessa länder tillhör världens rikaste med enorma oljeresurser och inkomster, trots det har den arabiska regionen världens högsta arbetslöshet. Den ekonomiska tillväxten är så långsam att det tar 140 år att fördubbla inkomsten för invånarna mot 10 år på andra ställen på jorden.

De arabiska länderna ligger långt efter andra delar av världen när det gäller vetenskap och forskning. I regionen finns endast 371 forskare på 1 miljon invånare medan snittet i världen ligger på 979.

Både utbud, efterfrågan och spridning av vetenskap är präglad av ineffektivitet och brist på innovation. I de arabiska områdena bor c:a 5 % av världens befolkning men bara 1 % av världens böcker produceras här. När det gäller patent och uppfinningar är de arabiska länderna så gott som helt frånvarande. Det finns inte fria medier eller oberoende domstolar.

I den arabiska regionen drömmer hälften av alla unga om att emigrera. Anledningen är brist på möjligheter.

De arabiska länderna rankas sist när det gäller medborgerliga fri- och rättigheter, särskilt för kvinnor är situationen svår men även minoriteter och oliktänkande förföljs.

I alla dessa länder har islam ett avgörande inflytande och märkligt nog finns det fortfarande folk som tror på denna religion.

Allt detta enligt UNDP:s Arab Human Development. Utredningen från 2005, jag hittar ingen senare men tror att om något blivit annorlunda så har det inte blivit bättre.

Algeriet · Bahrain · Djibouti · Egypten · Förenade arabemiraten · Irak · Jordanien · Komorerna · Kuwait · Libanon · Libyen · Marocko · Mauretanien · Oman · Palestina · Qatar · Saudiarabien · Somalia · Sudan · Syrien · Tunisien · Jemen

Inte ett enda av de arabiska länderna eller de drygt 50 muslimska länderna har skrivit på FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna. Anledningen är att de är skapade av människor och muslimerna föredrar de lagar Muhammed för 1 400 år sedan påstod skapats av gud. Saudiarbaien som ett exempel accepterar FN:s deklarationer om de inte kolliderar med landets religiösa författning.

Arabförbundet

 

***  Till sist, tänkt på***Medias_rapportering


25 responses to “Lokaltidning påstår att FN och lokaltidningen sprider rasism

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: