MP vill sänka momsen för att ge nyanlända arbete

INVANDRING. Enligt Miljöpartiets språkrör Åsa Romson och Gustav Fridolin måste Sverige klara av att ta emot mellan 100 000 och 150 000 flyktingar i år. För att klara etableringen vill partiet bland annat sänka momsen på reparationstjänster till 12 procent redan i januari nästa år.

De föreslår dessutom ett snabbspår för egenföretagare. –  Det är oerhört många av dem som kommer som har företagserfarenhet. Vi vet att vi i Sverige har stort behov av företagsamma personer som också behöver lära sig hur man driver företag i Sverige, säger Romson till DN.

Språkrören säger också att att de står bakom statsminister Stefan Löfvens beslut att ge arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) ett utökat mandat att ta politiska initiativ. –  Både från vår och Stefan Löfvens sida är det här en gemensam beställning på en förstärkning av ett oerhört viktigt politiskt område, säger Romson.

-Pettersson undrar hur sänkt moms på cyklar, skor och kläder ska ge mer än något enstaka jobb. En cykelreparation som med nuvarande moms kostar 500 kronor, skulle med MP:s förslag kosta 448:-.

Knappast en avgörande skillnad…däremot, ännu ett steg mot särbehandling och ännu krångligare skatteregler.

Språkrören Åsa Romson, vice statsminister och Gustav Fridolin, utbildningsminister visar glasklart att de inte är mogna för sina uppgifter när de menar att Sverige klarar 100000 till 150000 nya asylinvandrare i år.

De båda statsråden agerar totalt ansvarslöst. Det svenska mottagningssystemet är redan nu i uselt skick. Inte ens det mest grundläggande  för etablering fungerar. Handläggningstiderna för ansökningar är åratal. Polisen klarar inte ens några procent av dem som ska avvisas. Arbetslösheten för utrikes födda ökar också stadigt medan den sjunker för inrikes födda, likadant med skolresultaten. Bostadsbristen är akut.

Romsons och Fridolin i Knarkarpartiet verkar ha fått återfall och tänt på igen.

18 thoughts on “MP vill sänka momsen för att ge nyanlända arbete

  1. 95% arbetslösa efter två år i etableringsreformen. Trots att arbetsgivaren får 80% av lönen betald av staten och att flyktingar fick behålla etableringsersättning om de fick jobb. Nu befaras statistiken bli sämre då flyktingar efter februari inte längre får behålla etableringsersättningen när de får jobb. Bara en lön!
    Gör gärna ett studiebesök på Samhall och lyssna på hur många som pratar svenska där.
    Tyvärr Löfven, som vanligt pratar du i nattmössan. Var är alla dina välutbildade flyktingar?
    Allt detta snack om att flyktingar är lönsamma. Dax att casha in nu Löfven, Reinfeldt och den lille spellevinken från Kungälv Ullenhag.
    Går snart i pension och min pension blir inte högre än vad en gammal flykting får när han kommer till Sverige utan att ha arbetat en dag.
    5500kr i äldreförsörjningsstöd och 6200kr i bostadsbidrag.
    Själv får jag 13500 kr, men måste betala skatt.
    Tycker att jag borde få dubbelt så mycket efter 40 år arbete, jämfört med någon som inte jobbat en dag.
    Som sagt dax att casha in lite pengar från dom lönsamma flyktingarna Löfven.

  2. Mera gräddfiler åt de nyanlända (jag H A T A R) det ordet som det tjatas om ideligen! Mera förmåner som dessa skall ha men som våra inhemska befolkning borde haft långt tidigare. Det finns mängder av svenska ungdomar och långtidsarbetslösa som gärna hade sett åtgärder som de dårarna i MP föreslår för längesedan. Det har dock inte varit intressant för t,ex. utan då har de varit tysta som möss.
    Undrar när Löfvén fattar att han MÅSTE dumpa MP ur regeringen?

  3. MP och svenska folket har nu fått se på nyheterna att de inte tillhör Löfvens A-lag så de måste väl påpeka att de finns. För att dölja att varken Fridolin eller Kaplan har skött sina jobb.

  4. I det svenska samhället är det alltid viktigt att ingen särbehandlas.

    Fast konstigt nog så är det alltid OK med det så fort man pratar migrationspolitik och integrationspolitik.

    Så slutsatsen är och blir då. att politiker alltså är för särbehandling och att man värderar människor olika.

    Trots att man påstår motsatsen.

  5. Och som vanligt i MP s värld så ska det skapas fördelar
    för den importerade skaran på Svenskens bekostnad.
    Tänk om MP kunde göra en seriös undersökning över
    hur många av dessa som verkligen vill ha ett jobb, och
    inte bara att dom påstår sig vilja ha ett jobb.
    Att gå på bidrag och syssla med kriminell verksamhet
    är ett bra liv för många från den regionen, och i det
    menlösa Sverige förekommer som sagt ingen vidare
    kontroll över vad många sysslar med, det är den
    kroppsvisiterade Muslimen ett bra exempel på som
    gått här och drällt på bidrag i 19 år, och inte ens
    försökt att lära sig språket? Ut med alla parasiter!
    (även politiska parasiter)

  6. Ja dom jäkla MParasiter snackar skit ,,och snacka skit är lätt ,,men försök
    tugga i dig en fralla med arshelet ,,det är svårare

  7. Kommunister under alla sina olika namn,och skilda länder är övertygade eniga om,att pengar faller ner från himmeln…
    Tysklands ledande socialist Gabriel fordrade idag,att solidariteten för ”de stackars flyktingarna” skulle fördelas på h e l a den arbetande delen av urbefolkningen ! Nog har tiderna förändrats !

    • 87% – arna ska ha högre skatt. Vi som hör till de tretton tycker jag ska få skattelättnader. Eftersom de flesta fortfarande inte inser vart åt det barkar, kanske de inte heller märker om de får betala mer skatt. För hos de flesta 87% går inte hissen ända upp 💰💰💰💰

  8. Visst är det roligt att se när dom enträget försöker lindra följdverkningarna av den skadliga politik dem fört med att hitta på nya förändringar och förslag till att lösa de problem man skapat med den sanslösa migrationspolitiken.För grundproblemet spelar det mindre roll att man omfördelar, snackar och utser samordnare eller vad man nu vill kalla det. Grundproblemen kvarstår och kommer enkom rendera i fortsatta utgifter och problem.
    Hur MP än vrider och vänder ter det sig i slutänden illa,
    Men man skall inte misströsta. MP kan göra nytta och det gör dem nog bäst genom att avgå.

  9. Korkarna inbillar sig att de intrusiva odugliga parasiterna ens vill jobba, och få kan. Sveriges arbetsmarknad är ett av de minst lämpade för analfabeter, och andra okunniga lågkvalificerade. Det finns inte ens tillräckligt med sådana jobb åt svenskar.

    Det finns ju inte ens så många flyktinginkräktare här redan. Nej, tvärstopp för invasionen, som huvudsakligen består av vapenföra män.

    Ta bort P i PUT, så blir det UT!

    Massiva utvisningar är det som gäller, för oss som vill ha ordning. Skicka taltrattarna med samma bananbåtar/pråmar!

  10. Har lyssnat en del på Miljöpartiets politiker den senaste tiden och det verkar som de röker flugsvamp allihop. Få bort dom ur regeringen så fort som möjligt!

Kommentera