Karbonkopian Batra *uppdaterat

Moderaterna med Anna Kinberg-Batra snor nu SD:s politik på ett ganska ogenerat sätt och kallar det sedan för egna lösningar.

Samma politik var för bara 6 månader sedan ren rasism.

Detta är givetvis en medveten strategi för att locka kvar och tillbaks väljare. Det är också en strategi för att göra SD ointressanta för väljarna och troligt är att Moderaterna vid en eventuell valseger 2018 återgår till den politik Sverige led av under Fredrik Reinfeldt, samma politik som Kinberg-Batras parti och Alliansen förespråkade i åtta år.

Inte bara det. Moderaterna har kritiserat, motarbetat och röstat emot SD:s motioner ända sedan 2010. Nu tar man efter SD:s förslag på punkt efter punkt och gör dessa till sina egna. Om detta är trovärdigt får var och en avgöra, men i mina f.d. moderatögon har Moderaterna blivit ett mycket falskt parti och att Kinberg-Batra dansar efter någons pipa står allt mer klart.

Vem som är strategen bakom karbonkopian Kinberg-Batra är svårt att sia om, men jag skulle inte förvånas om hennes egen mentor, Fredrik Reinfeldt, har ett finger med i spelet.

Nu är det ett generalfel om ingen TV-kanal väljer att direktsända en debatt mellan Jimmie Åkesson och Anna Kinberg-Batra om just denna karbonkopiepolitik som dagens moderater ägnar sig åt.

Expressen har uppmärksammat karbonkopiepolitiken som Elisabeth Svantesson motiverar med att Moderaterna omprövat sin politik.

Här och här

Säger det igen. Att lita på Moderaterna kan bli lika kostsamt som under Fredrik Reinfeldts åtta år vid makten.

Uppdaterat 10:22

Ni som ser dagens riksdagsdebatt och replikskiftet mellan Julia Kronlid (SD) och Karin Enström (M) har fått det bekräftat att Moderaterna inte är ärliga i sitt nya uppsåt.

17 thoughts on “Karbonkopian Batra *uppdaterat

  1. De är självfallet inte trovärdiga. Att de fortfarande har mage att tro att de kan lura folk med sina gamla floskler och strategiska kovändningar

  2. Att säga nej nej till oppositionens förslag och sen när det fallit i glömska ta upp det och göra det till sitt eget är ju inget nytt.

  3. Det är ju upp till deras egna väljare att genomskåda detta
    falska skådespel, för om det finns Moderater som hoppar
    tillbaks till M när dom öppet stjäler politik som dom tidigare
    kraftigt vänt sig emot, så är dessa Tidigare M väljare inget
    att ha!
    Jag har hela tiden hävdat att Sveriges största skadedjur
    genom tiderna, Mr Reinfeldt visserligen lämnat Riksdagen,
    men att han har sina skitiga fingrar kvar i det falskspel
    som M kör idag, och om olyckan är framme 2018 och
    Alliansen får tillbaks makten, så kommer säkert denna olycka
    att sitta som M s ledargestalt med fortsatt idiotpolitik.
    A.K.B Batra vet om att hon inte klarar av att leda landet, hon
    vet om sina brister. Hur var det med uttrycket ”Stockholmare
    är Smartare än Lantisar”?
    Detta vidriga skådespel hade givetvis inte kunnat ske om
    landet haft en normal granskande Media, men dessa skämt
    som gastat i högan sky när SD kommit med dessa förslag,
    ja dom håller givetvis truten nu, så fungerar landsförrädare.

    • Helt klart kan man utgå ifrån att Fredde fortfarande håller i trådarna. Därför kan M:s politik aldrig bli trovärdig

  4. Jag noterar att Moderaterna numera är ett ”främlingsfientligt rasistiskt populistiskt parti med en fruktansvärd människosyn som vill bygga murar runt Sverige och stänga dörren i ansiktet på barn som flyr från krig, tortyr och förföljelse” .
    Och ett sådant kan man ju inte rösta på- så jag håller nog fast vid SD 🙂

  5. Det vore bra om man framgent alltid kallar Batra karbonkopian. Det säger allt plus att man slipper alla dödfödda debatter i ämnet.

  6. Tyvärr täcker inte upphovsrättslagen politiska koncept.

    Som IKEA, ICAs egna varumärken och andra lågprissnyltare, det är lätt att titta på vad andra gör, lanserar och vad som inte säljer…. och sedan snor man helt sonika det som var bra. MEN, en lågpriskopia är trots allt bara en kopia.

    Men, frågan är: Är det BRA att SDs politik och förslag genomförs även om det är av andra? Eller ska vi bli som dom och streta mot enbart för att det inte var ”vårt” förslag?

  7. Reinfeldt förödde all trovärdighet för Moderaterna. Ingen i partiledning eller riksdagsgrupp har sedan tagit avstånd från honom. Slutsatsen bör därför som väljare bli, att helt bojkotta Nya Moderaterna.

  8. Nä den käringen har väl aldrig haft några egna förslag att komma med , det är ju lätt att kopiera andras förslag och skriva under med sitt eget namn .Att samarbeta med SD vill hon inte men knycka deras förslag går bra det visar bara hur dum hon är .

  9. Jag tror att epitetet ”karbon” är alldeles för diffust… om det inte är en ”digitalt förbättrad” utgåva, så är det åtminstone en högupplöst laserprint.

  10. Det formligen stinker ruttet valfläsk om hela moderatledningen. För att upprätta någon form av trovärdighet måste hela ledningen bytas ut.

Kommentera