Ensamkommande vs äldre

I Helsingborg visas åter ett prov på hur det prioriteras i dagens Sverige.

I november köpte det kommunala Helsingborgshem det f.d. vårdhemmet Fredriksdalshemmet med syftet att det skulle renoveras och göras om till ett trygghetsboende för personer över 70 år, men…

…redan i höstas hyrde Helsingborgshem ut delar av fastigheten till socialförvaltningen som gjorde det till ett HVB-hem. De allt fler ensamkommande har nu gjort att socialförvaltningen hyr hela fastigheten.

Helsingborgshem har nu beslutat att skjuta fram renoveringen och därmed också trygghetsboendet på obestämd tid. I ett första steg gäller uthyrningen till sommaren och därefter tas nya beslut.

Reaktionerna har varit många och intresset för trygghetsboendet har varit stort, men enligt Helsingborgshems ordförande, centerpartisten Lars Hansson, har bolaget ett socialt ansvar och måste ställs upp i situationen som råder.

Åter ser vi hur gamla människor tvingas stå tillbaks för s.k. barn från Afghanistan, Somalia, Eritrea och andra fjärran länder.

HD

Helsingborgshem

Fredriksdalshemmet

11 thoughts on “Ensamkommande vs äldre

  1. Apropå debatten om ensamkommande ”barn”………….

    ”Fiskar viktigare än barn på hvb-hem? ”

    ”Man får inte ha akvariefiskar hur som helst i offentlig miljö. Men för att handla med barn saknas lagreglering. ”

    Moderaten bo Frank lägger ut en intressant debattartikel på Dagens Samhälle. Som han även tidigare har publicerat på sin egen blogg.

    http://www.dagenssamhalle.se/debatt/akvariefiskar-viktigare-aen-barn-pa-hvb-hem-22785

  2. Fråga era svenska grannar vad dom tycker om ert skuldfritt och sparsamt leverne, om att ni kan stötta era barn i nödläge, osv.

    Förmodligen kommer dom med srypförslag, eller stryper er på fläcken. Är man en utländsk förälder, maka/make till svensken, då blir man uppmuntrad att ta sina pengar, sina hög begåvade barn, och lämna Sverige.

    Refugies Wecom!

  3. VAD DÅ SOCIALT ANSVAR??
    Är det socialt ansvar att strunta i trygghetshemmen för våra pensionärer? Det är nu mer viktigt än någonsin att de behöver trygghet i sitt boende.
    Nu när de inte längre kan gå trygga till affären eller promenaden. Nu mer än någonsin behöver vi ta socialt ansvar.
    Socialt ansvar är inte att hysa ljugande afganer och somalier som ofredar, slåss, rånar och mördar. Socialt ansvar är inte att ge dessa lögnare ett fritt boende, tandvård, smartphones, internet, märkeskläder, körkort osv osv. Man kan göra listan lång. Pensionärerna får inget av detta och nu tasdet planerade trygghetsboendet. Vad blir det nästa gång? Vad blir kvar?

    • Svenska staten med IS-basen Stefan Löven i spetsen har bestämt sig för att när den SVENSKA människsn inte längre orkar arbeta så skall han avlivas.

  4. Centern i Helsingborg: ”två olika behov ställs mot varandra och det är olyckligt. ”

    Och väljare —– GLÖM ALDRIG vilket ”behov” centern prioriterade

  5. Uppenbarligen så gäller inte centerpartisten Lars Hanssons sociala ansvar för gamla helsingborgare. Minns detta när centern kommer med sitt valfläsk med floskler på kanterna.

  6. Jag läser ingressen ”Just nu behövs det bättre som bostad åt ensamkommande flyktingbarn.”

    Bättre?

  7. De vill att människor skall leva i misär i sina egna hem. Så kallar man det för en ”frihetsreform” när det egentligen handlar om snålhet och dårskap. Det ger bäst klirr i kassan för kommunerna att bli människohandlare i det nationella självmordet.

  8. Vilken gamling vill flytta in där sen med alla hårlöss,vägglöss kackerlackor m.m. som spridit sig i lokalerna?

Kommentera