Brott i hemlandet

Regeringen vill att nyanlända lärare ska få ett jobb så fort som möjligt genom det s.k. snabbspåret, men det finns ett problem…

…eventuellt begångna brott i hemlandet finns inte i några register. För att arbeta i den svenska skolan krävs nämligen utdrag ur det svenska belastningsregistret.

Runt 1 900 av de nyanlända hävdar att de var lärare i hemlandet. Jag skriver hävdar eftersom ett antal av dessa med säkerhet anlänt utan id-handlingar. Flertalet av dem är säkert lärare, men utan att register finns är sannolikheten stor att man missar personer med ett brottsligt förflutet i landet varifrån man kom.

Enligt en jurist på Skolverket är belastningsregistret en väsentlig del av skolans säkerhetsarbete, men i detta ingår också information om exempelvis lärarens uppgifter och vilka regler som gäller i den svenska skolan.

Nu har vi fått lära oss att regler sätts på undantag när det gäller att bringa ordning i asylkaoset, så varför inte bara strunta i regeln om belastningsregistret? Att det vandrar omkring nyanlända brottslingar på våra gator är ingen hemlighet, inte heller att de sitter ett antal på våra oerhört kostsamma asylboenden. Av den anledningen kanske det inte bara är skolan som borde kräva utdrag från ländernas belastningsregister.

SvD

Skolverkets registerkontroll av lärare kan laddas ned här.

Ska man tillägga något till uppgiften om 1 900 nyanlända lärare, så behövs de säkert i den svenska skolan (förmodligen i förorternas), men är det någonstans de verkligen behövs så är det i hemländerna om nu ryktena om låg utbildning och obefintlig skolgång stämmer.

7 thoughts on “Brott i hemlandet

  1. Dessa lärare skall undervisa invällarnas inavel. Så vad spelar det för roll om stolpskott undervisar stolpskott.
    Fördel är att vi slipper en massa inavlade i våra svenska skolklasser.

  2. Sverige skiter i att 300 mördare reser mellan Sverige och Syrien om slaktar människor i Allahs namn så inte har de någon omtanke om skolan, detta nämnde inte skojarorganisationen Amnesty…..Det finns för många som vill Sveriges befolkning och vårt fosterland illa! Naturligtvis bör de här s.k. ”lärarna” resa hem och bygga upp sitt eget land, i Sverige vill vi inte ha dem…..

  3. Det bästa är att muslimska lärare älskar den svenska fria uppfostran av barn, går ihop med Koranen som ler o långhalm hälsar Fridolin! Inga problem här inte, lycka till.

  4. Ca 80% PK, regeringen,7-klövern, Mona, Arnstad, Dan, JS älskar att muslimer skall få arbeta inom skolan, ”självklart kan vi inte kräva ngt bevis på någonting, rent rasistiskt att göra det”. Grattis

  5. Då är ju det problemet löst och avslutat.
    Skicka hem dom att hämta ut utdrag från brottsregistret från alla deras ”hemländer” + födselbevis, vaccinationsintyg m.m.
    Våra barn ska inte behöva komma i kontakt med tvivelaktiga individer!

Kommentera