Asylsökande man anhållen för krigsbrott i Syrien

INVANDRING. Én 31-åringen greps tidigt på tisdagsmorgonen i centrala Stockholm, skriver Dagens Nyheter. – Rubriceringen är grovt folkrättsbrott alternativt grov krigsförbrytelse, säger åklagaren Reena Devgun till tidningen.

Under torsdagseftermiddagen väntas hon ta ett beslut om mannen ska begäras häktad eller släppas. Den 31-årige mannen är asylsökande från Syrien. Det är inte känt vilken sida som han ska ha stridit på. De misstänkta brotten har begåtts mellan mars 2012 och juli 2015.

I bevisningen mot mannen ska det bland annat finnas bilder som spridit på internet.

31-åringen har förhörts under onsdagen. Hans advokat Johan Åkermark vill inte uppge om hans klient förnekar eller medger misstankarna.

– Jag kan inte säga någonting. Det är så pass allvarliga misstankar så jag avstår från att kommentera, säger Johan Åkermark.

Dem misstänkte heter Abdullah Mohamad, född 1984.

Antalet anmälda krigsbrott ökade kraftigt förra året. Enligt polisens krigsbrottskommission gjordes 42 anmälningar om krigsbrott under 2015, skriver Svenska Dagbladet. För 2012 till och med 2014 låg det årliga snittet på 23 anmälningar.

-Pettersson undrar hur många det finns här. 1000, 2000 eller 5000? Klarar polisen det när det brakar loss?

11 thoughts on “Asylsökande man anhållen för krigsbrott i Syrien

  1. Pettersson är inte rasist – bara en som gräver fram verkligheten.

    Mannen som tagits för krigsbrott skall till krigstribunalen i Haag. Vi har inte kunskap och resurser för att fälla dessa krigsförbrytare. Samtliga krigsförbrytare skall till Haag. Där vet vi att de döms om de är skyldiga Här släpps de i brist på bevis och sedan får de skadestånd för häktningstiden. Nu när de inte får samma lön kommer de tillbaka och vill ha vård och bidrag. Stoppa dem vid gränsen och ge dem till Haag, det är där de hör hemma..

  2. Åk till ett annat land och bo som utlänning ett tag så ska ni se hur kul det är med kulturister när ni står på andra sidan gräsmattan

    Och jag skulle väl sluta låta ytterdörren stå på glänt ifall jag en gång sett en råtta komma in.

    Råttan kommer inte bli renlig och äta sin ost med bestick, right?

    Har man husdjur fyller man inte huset med 1 miljon eller tio katter på en gång, nej man har en två katter.

  3. Så fort ”någon” uttrycker sitt missnöje med massinvandringen, så kommer media/politiker/allmäna vänsternissar obönhörligen med anklagelserna om ”rasism”.

    Min egen största anledning till att jag är negativ till invandring är kulturen. ”Mångkulturen” är fanimig det sämsta påhitt svenska politiker någonsin hittat på. Invandring hade kunnat funka om det hade varit glasklart att när man ska bo i Sverige, då ska man leva och uppföra sig enligt svensk kultur.

    I min mening så har Sverige en kultur som är överlägsen de flesta andra länders.
    Sekulariserad, liberal, och så är ärlighet, blygsamhet och moral en grundpelare.
    Att folk lever enligt detta är en förutsättning för att det svenska samhället ska fungera.

    i Sverige räcker det att säga att ”neger” har ont i ryggen, så får han pengar varje månad och kan sitta och röka/tugga kat? Perfekt!”

    Så har vi den muslimska kulturen, gammalmodiga religiösa kvinnoförtryckande fanatiker.

    Sådant ska vi INTE ha i Sverige. Dessa kulturer ska inte vara accepterade.

    RAS HAR INGET MED DET ATT GÖRA , MEN KULTUREN HAR DET.

  4. Dom får väl kalla in moona muslim så blir det allt gratis förtur till lägenhet välbetalt jobb m.m. kanske en tunnelbanetur med åsna romsås sen är barnet rehabiliterat och kan börja sfi på en skola nära våra barn. Och allt är frid och fröjd i pk-världen han är ju bara missförstådd här i Sverige.

Kommentera