Tack Israel, från en sunnimuslimsk syrisk flykting

ISRAEL. Aboud Dandachi säger att världen borde veta om “den hjälp som getts till syriska flyktingar av israeliska och judiska organisationer och personer”.

2016-02-23_1241

Aboud Dandachi, sunnimuslim från staden Homs och som nu bor i Istanbul, har skapat en hemsida för att tacka israeliska och judiska organisationer och personer som hjälper syriska flyktingar.

Webbsidan, Thank You Am Israel, beskriver den humanitära hjälp som getts till syriska flyktingar och bemöter anledningar och argument om varför israeler och syrier borde vara fiender.

Dandachi som är 39 år gammal och jobbade inom high-tech, trodde aldrig att kriget skulle hålla på i fem år. Han lämnade sin hemstad Homs i september 2013 och tog sig till Turkiet via Libanon.

På sin hemsida skriver Aboud att “som syrier har jag ett moraliskt ansvar att se till att den hjälp som ges av israeler och judar inte glöms bort. Det kommer att komma en dag då konflikten i Syrier slutar. Då den dagen kommer är det viktigt att syrier återgäldar den välvilja som visats oss. Vad anledningarna till att vi har varit motståndare än är så det ingenting jämfört med den medkänsla som visats oss under våra mörkaste dagar då vi inte har något att ge tillbaka förutom vår tacksamhet.”

Läs hela artikeln på Israel21c här.

-Pettersson undrar när ni senast läste något positivt om Mellanösterns enda demokrati, Israel, i svenska medier…

2 thoughts on “Tack Israel, från en sunnimuslimsk syrisk flykting

  1. Ja inte kan Israel förvänta sig någon hjälp från muslimer om landet skulle hamna i nöd. Det enda judarna kan förvänta sig är halshuggningar från Margots bästa vänner

Kommentera