Polischef slår larm: Stora terrorangrepp kan stå för dörren.

Islamiska Staten planerar att genomföra större terrorangrepp i flera europeiska länder. Det skriver politico.eu efter samtal med flera underrättelsekällor. IS har männen som kan utföra dessa. Närmare 5 000 terrorister från IS anländer till Europa förklädda till asylsökare.

Rob Wainwright, chef för EUs europeiska polisenhet Europol, lämnade i fredags denna skakande upplysning. Europa står inför ett stort terrorhot eftersom 3 000 till 5 000 terrorister från Islamiska Staten har anlänt till Europa i skydd av strömmen av asylsökande. Detta berättade han för den tyska dagstidningen Neue Osnabrucker Zeitung och det har upprepats i flera andre medier, bland annat i Daily Mail og N24.de.Vi han förvänta oss att IS och liknande grupper planlägger stora terroraktioner i Europa med avsikten att drabba ett mycket stort antal människor, sade han. Många av terroristerna är européer som har befunnit sig i Syrien och Irak för att tränas i terror, säger Rob Wainwright.

Det ger dem sällsynt goda möjligheter för att utföra terrordåd. De är uppvuxna i de land som de planlägger att ödelägga. Det betyder att det är enkelt för dem att gömma sig och att försvinna i mängden. De känner också till de svaga punkterna i samhället, på vilka de i synnerhet kan åstadkomma omfattande död och ödeläggelse.

Terroristerna från IS har i stor omfattning begagnat sig av asylströmmarna för att förklädda som asylsökare, smyga sig in i Europa. Antalet växer, berättar han. Det är länge sedan som det för första gången varnades för att IS använder sig av asylströmmen för att talrikt komma in i Europa men det blev inte taget på allvar. Effektiv kontroll av asylsökarna, att sätta stopp för asylströmmarna var det inte tal om.

Säkerhetschefer från flera europeiska länder har nyligen gjort liknade bedömningar (politico.eu).

Större terrorangrepp är på väg

Islamiska Staten planlägger stora terrordåd på olika ställen i större städer i Frankrike, Storbritannien, Italien och Spanien. Det blir terrordåd som är större än angreppet i konsertlokalen Bataclan i Paris men av samma slag. Terrordåd, som godtyckligt kommer att dräpa och skada ett stort antal medborgare. ”Den typ av angrepp som säkerhetstjänsterna förbereder sig på är koordinerade angrepp på flera ställen i större städer” säger Claude Moniquet, en veteran inom fransk säkerhetstjänst.

Andra terrororganisationer planlägger också angrepp. Det är bland annat Al-Qaeda, skriver politico.eu.

Den franske premiärministern Manual Valls har nyligen och likaledes sagt att terrorhoten aldrig har varit större än nu.

Radioaktivt material stulet

Det har talats om att ett terrorangrepp kan bli mer dramatiskt och omfattande genom bruket av bakteriella bomber eller så kallade smutsiga bomber. I november i fjol bortfördes radioaktivt material från en depå i Irak. Det blev sammakopplat med upplysningarna om de stora terrorangrepp som skulle vara under förberedelse.

Politico

Daily Mail

 

29 thoughts on “Polischef slår larm: Stora terrorangrepp kan stå för dörren.

    • Den översta bilden ger en fadd smak i munnen. Som om Europas försvar var nån jävla damklubb.

      Men, de kan ju smila på, de är inkvoterade yrkespolitiker vilket innebär att de(som vanligt) inte har vidare djup kunskap om vad deras departement egentligen gör och inte gör.
      Samt att de har sitt på det torra, ekonomiskt sett.
      I morgon kan de vara bostadsministrar.

      Ok. för att vara snäll, de kan få basa över Lotta-kårerna men inte mer.
      Inkvoteringar har endast fört västvärlden mot blöthet, slapphet och verklighetsfrånvaro.
      Som om världen skulle vara god och snäll och välkomnande.
      Fel! Världen är ond samt fylld av kulturer vilka inte är kapabla till demokrati.

      För övrigt håller jag på att bli pro-Israel samt pro-kolonialist.
      Judarna har åtminstone haft förstånd att ha en fungerande krigsmakt samt att de använder den aktivt för att försvara det territorium de kallar sitt egna.
      Det gör inte Sverige, trots att behovet är stort.

      • Tillägg: Det heter Krigsmakt. Inte försvar.
        Ett land försvaras med våldshandlingar = krigshandlingar = med en Krigsmakt.
        Ordet försvar ger ett mjukt och vekt intryck, ordet krig ett verklighetsnära.

        Lao Tzu, 600 år före Kristi födelse: ”Håll din krigsmakt stark, välövad men håll den dold för fiendens ögon!”

  1. Det är en lugn. Svenska journalister har sagt att detta inte stämmer och då är det väl så.

    Kommer onekligen att tänka på det militärt utbildade araberna i Nynäshamn

  2. Sverige har en muslim som bostadsminister Kaplan, där har ondskan fått ett ansikte! Sverige har enligt SÄPO c:a 300 IS mördare som reser mellan Sverige och Syrien utan åtgärd!
    Sverige och Socialdemokraterna har varit för att Turkiet skall få bli medlemmar i EU, de är redan medlemmar i NATO. Turkiet har tillsammans med Saudi Arabia stöttat och hjälpt Islamiska Staten (IS) med vapen och personal som kommit via gangsterstaten Turkiet. Turkiet och Saudis motiv har varit att störta Assad, – de har velat dra en olje-och gasledning genom Syrien, enda möjliga vägen, till Turkiet och Europa.
    Ryssland har stoppat IS med att effektivt bomba dem i Syrien, Assads marktrupper har följt upp och de har befriat stora ytor från IS och befolkningen har jublat.
    EU har medvetet stöttat Turkiet men de har stött fel sida, de borde ställt sig på Rysslands sida i konflikten och inte på Islamiska Statens som den svenska regeringen där Margot Wallström sagt att hon vill att Ryssland slutar bomba och låter IS ta kontrollen över landet.
    Hur naivt är inte det! Jag tycker politikerna har gjort sitt, de borde ställas åt sidan under ett decennium och ex. i Sverige och övriga europeiska länder borde Överbefälhavaren ta kommandot möjligen tillsammans med parlamenten och styra upp läget.
    Undantagstillstånd i Europa och ut med muslimerna, se till att de kommer ut från Europa och säkra Europas gränser med polis och militär, de har INTE i EU att göra, – Turkiet och Saudi Arabia kan ta emot dem!
    Det vore lika bra med ett avgörande slag mellan Turkiet och Ryssland och att NATO inte fick blanda sig i det och så stänger vi gränsen tillsammans med Ryssarna!!!
    EU ger Turkiet pengar för flyktingströmmen, Turkiet är en gansterstat som stödjer Islamiska Staten, det är helt sjukt att de får pengar av EU! PENGAR löser inga problem, det är araber och islam som är det verkliga hotet och problemet.

    • Den ansvarige (regeringen) skulle bli skyldig att kompensera svenska medborgare med motsvarande belopp? Per person.

      Kvinnor tjänar i snitt 3,6 milj mindre än män under sin livstid. De sliter och gnetar och så används skattemedel så här nonchalant.

      Skicka dem i en bur på reguljärt flyg? Eller båt ?

  3. Där är vi nu. Tror inte att det mera räcker med bara polisiära insatser inom eller som hjälp mellan länderna i EU. Det blir allt klarare, vad vi står inför. Tror därför att Inkallelser av reservister för att förstärka polisen kommer att bli nödvändiga, – även här?

  4. Jag undrar, vem i Sverige skall ta emot informationen från Rob Wainwright?

    Eliasson? Nej, han är inte polis samt att hissen hans inte går hela vägen upp.
    Justitiedepartementet?… den var bra!
    SÄPO, då?…Är ju direkt underställt regeringen och vi är smärtsamt medvetna om den stora frånvaron av närvaro i verkligheten som härskar bland politikerna.
    Ja, vad säger man…hjälp?

  5. Tyvärr kommer vi aldrig att få veta vilka som tillhör de 50% som är dummare än genomsnittet.
    D.v.s. vi får aldrig veta vilka som röstade för Sveriges undergång.
    De fattar nog inte ens själva vad de gjort förrän det är för sent.
    Verkligheten tränger sig på nu.
    Vi skulle ha förbjudit hela sekten för länge sedan.

  6. Vems felet är när det smäller?Allahs naturligtvis. Har inte sett till att vi inte är rättrogna.

Kommentera