Kristna hotas på asylboende

ISLAM. Polisen utreder hot mot en kristen familj på ett asylboende i Jämtland. Två kvinnor har blivit trakasserade och hotade av en grupp män. På Facebook varnas kvinnorna för att en grupp män på asylboendet ”har en plan för deras familj”. De gillar inte att familjen har konverterat till kristendom.

Roya och Saba, är två unga kvinnor från Iran som tillsammans med sin mamma och yngsta syster har flytt till Sverige. De bor nu på ett asylboende i Jämtland.

Familjen flydde efter att ha konverterat från islam till kristendom. Det innebar en dödsdom för familjen i Iran. Men valet att konvertera har förföljt familjen hela vägen till Sverige. Kvinnorna berättar att det finns en grupp män på asylboendet som inte gillar att familjen har bytt religion.

– Vi har fått meddelande på Facebook, en varning om att dessa män har en plan för vår familj. De gillar inte att vi har bytt religion, berättar Roya.

P4 har tagit del av varningarna och fått dem översatta. Vi lämnar över materialet till polisens områdeschef Stephen Jerand, som reagerar starkt.

– Det här är ingen rolig läsning. Jag blir uppriktigt sagt förbannad, säger han och förklarar att polisen ska utreda varningarna.

Kvinnorna uppger också att de blir sexuellt trakasserade på boendet och att en grupp män försöker styra vilka kläder de har på sig. – När vi inte har slöja så säger de åt vår mamma att vi ska täcka håret. Men vi säger då att det här är Europa. Ni kan inte säga åt oss att täcka håret, berättar Saba.

Enligt Stephen Jerand är kvinnor särskilt utsatta på asylboenden i Jämtland.

– Inte i stort antal, men utifrån de erfarenheter vi har och utifrån de signaler vi får så är det så. Det är i klartext kulturkrockar vi pratar om. Synen på kvinnan är annorlunda och det måste vi fånga upp på ett mycket bättre sätt. Det har vi lyft flera gånger med Migrationsverket, säger Stephen Jerand.

-Pettersson säger att polisen gör det lätt för sig. Det är ingen kulturkrock, det är islam och det är hot. De som hotar ska dömas och utvisas, och de män som inte gillar kristna ska flytta någon annanstans. Det finns drygt 50 muslimska länder att välja på, till att börja med, sära på männen och skicka iväg dem till de ödsligaste asylboendena som finns i väntan på hemresa…

SR P4

9 thoughts on “Kristna hotas på asylboende

  1. Återigen, det är endast toppen av isberget. det kommer att bli ännu värre och regeringen bara fortsätter att snacka gojja!!!

    USCH!

  2. De kan åka till muslimska länder där de slipper väst och vår syn på kvinnor utan tygsjok över hela kroppen.

  3. Ger mig fan på att hade det varit bögar som hotats för sin läggning, så hade våra idiotmyndigheter och hbtq-maffian agerat fort så in i helvete. Dessa kvinnor som konverterat lever farligare på ett asylboende i Sverige än förmodligen någon annanstans….

  4. Ut med de här muslimerna/araberna, hotelser och trakasserier av sådana livsfarliga vandrande bomber som är beredda att mörda ska tas på största allvar….! De här killarna kan fara åt helvete och hem och bygga upp det land de lämnade, detta är inga flyktingar utan fega rötägg….Kvinnor och barn lämnade de kvar i landet de flydde ifrån, ut med de här asen rakt av!

  5. Eftersom kvinnorna konverterat till kristendom så är det tillåtet att döda de, detta enligt islams lära.

    Det är en order till muhammedanerna helt enkelt. Detta i sin tur gör enligt mitt förmenande att alla muhammedaner som är i närheten av dessa kvinnor är att anse som potentiella mördare.

    Och 7-klövern påstår att islam är en ”fredens religion”.

    HYCKLARE säger jag!

  6. Och hos Svenska Kyrkan råder det största möjliga tyyssstnad?
    Inga fördömande från Ärkebiskop eller från Flatorna i
    Stockholms församling? Men det är ju bara kristna som drabbas
    hade det handlat om Muslimer, då j—ar hade dom vaknat.
    Fegheten är idag lika utbredd bland svartrockarna i Sv. Kyrkan
    som hos politikerna i sju klövern!

  7. Kan det vara så svårt att dela på flyktingarna dom kristna bor för sig i ett boende och dom muslimska i ett , men det är väl för enkel lösning bättre då att dom slår ihjäl varandra . Undrar bara finns det inte en enda person på invandrarverket som kan tänka längre för som det verkar nu så är dom totalt hjärndöda hela hopen.

    • Här skall jävlar i mig inte delas något asylboende, det muslimska drägget skall omedelbart ut. Detta är Sverige och här har detta drägg inget att säga till om.

Kommentera