Iran tar täten

Iran Human Rights Documentation Center (IHRDC) rapporterar om verkställda dödsstraff i Iran. De redovisar att 966 människor har avrättats under 2015 medan myndigheterna endast redovisar 250.

Petterssons har tidigare publicerat en artikel om detta. Vad som inte framgick av denna men av länken till IHRDC är orsakerna till avrättningarna. Antalet per brottstyp är:

  • 625 droghandel
  • 209 mord
  • 56 våldtäkt
  • 45 annat
  • 21 Moharebeh
  • 10 väpnat rån

BRÅ rapporterar 5 828 polisanmälda våldtäkter i Sverige under 2015. Nostradamus_i_norr undrar hur många avrättningar som hade förekommit i Sverige om det hade utdömts dödsstraff för våldtäkt. Kyrkogårdarna hade behövt expanderas kraftigt och dödgrävarna hade tvingats skotta för brinnande ”livet”.

Det mest intressanta är de 21 dödsstraffen för Moharebeh. Moharebeh kan översättas som ”fiende till Allah”, fiendskap mot Allah” eller ”krig mot Allah”. Koranversen 5:33-34 talar om detta. I Mohammed Knut Bernströms översättning:

5:33 De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från [sitt] land. Denna förnedring skall de utstå i detta liv och i det kommande livet skall de få utstå ett outsägligt lidande;

5:34 dock skall de som visar ånger innan ni har fått makt över dem skonas. Ni skall veta att Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

Brotten kan beskrivas som:

  • kätteri
  • väpnat krig mot staten
  • väpnat krig mot Allah
  • undergrävande arbete mot det muslimska systemet
  • samarbete  med utländska agenter eller enheter

Tre av dessa definitioner sammanhänger direkt med islam och sharialagen.

IHRC skriver på sin hemsida ”Artikel 183 i den muslimska strafflagen definierar moharebeh som ’användning av vapen att orsaka skräck och rädsla eller att bryta mot allmänn säkerhet och frihet.’ I praktiken förvägras många svarande i moharebeh tillgång till en advokat.”

Domar har emellertid utdömts för ”förkunnandet attt religion är separat från politik” och ”arbete för att undergräva det muslimska systemet”.

 

 

12 thoughts on “Iran tar täten

  1. Såklart hetsar en post-9/11 neocon blogg mot Iran. Men såklart det gör ju de orginella neocons(ex Trotskisterna) i JewSA med.

  2. 625 droghandel
    209 mord
    56 våldtäkt
    45 annat
    21 Moharebeh
    10 väpnat rån

    det är väl ingen mänsklig rättighet att hålla på med ovan ??

    • Självklart är det så
      Ungefär som Fidel Castro fyllde flyktingbåtarna till USA med sitt värsta avskum
      Så gör dessa regimer sig av med misshagliga element
      Men inte nog med det vi får även en extra bonus i form av jihadister
      Som kanske sitter i ett hem för ”ensamkommande baaaaaarn” nära oss
      Bara väntande på en signal medan de kramar sin nalle som godhetsknarkarna försett dem med
      Plus fullpensionens alla fördelar taxi fri tand och läkarvård mm

  3. Jag tycker att det iranska samhället tycks fungera bättre än det svenska. Jag tycker också att shia islam verkar vara mycket mer sympatiskt än sunni islam.

Kommentera