Norge överväger krisåtgärder om Sverige rasar samman

Norges statsminister Erna Solberg är beredd att vidta kontroversiella åtgärder om det svenska asylsystemet brakar samman.

Norge måste vara beredda på en nödsituation, menar Solberg och ser med oro på de flyktingströmmar som rör sig norrut i Europa. Om det svenska asylsystemet kollapsar är Norge det sista landet på flyktingrutten och om Sverige, Tyskland m.fl. inte klarar mer lär just Norge bli destination för allt fler.

De kontroversiella åtgärderna innebär bl.a. att inga asylsökande kommer att tas emot om de söker asyl från säkra länder som exempelvis Sverige och de som försöker kommer att avvisas direkt. Dessa förslag kommer samtidigt som Norges regering meddelar att betydligt stramare asylregler kommer att införas. De nya reglerna har stort stöd i det norska Stortinget.

Frågan är om inte det svenska asylsystemet redan har kollapsat och om inte den svenska välfärden är på väg att gå samma öde tillmötes. Det vi ser nu är inget mot vad vi får se om några år. Läs Johan Westerholms (S) blogg Ledarsidorna och ni får en bra bild av det som pågår.

Berlingske

21 thoughts on “Norge överväger krisåtgärder om Sverige rasar samman

  1. Vi måste på allvar förbereda oss på en samhällskollaps, för den är på väg, med stormsteg. Jag uppmanar folk till att läsa på om överlevnad vid en kollaps och att förbereda sig med det nödvändiga. Läs: http://www.morpheusblogg.se/2016/01/16/samhallskollaps-och-heterogenitet/ köp böcker i ämnet och FÖRBERED er. Med den besinningslösa politik som bedriv inte bara i Sverige utan hela Europa är en kollaps mer än väl trolig, men något som de försöker tysta ner.

    Må väl! Ta hand om er.

  2. Inga konstigheter med det, en fullständigt sund och självklar reaktion. Så agerar varje samhälle som känner ansvar för nationen och dess medborgare och där patriotism inte är belagd med skam

  3. VI SKA ST UPP FÖR ASYLRÄTTEN upprepar Stefan Löven som en grammofonskiva som hakat upp sig….! Jo, men varför då? Jo, vi är GODAST….men vi låter de godare skattebetalarna och fattigpensionärerna betala notan, de är dessutom korkade nog att rösta på Socialdemokraterna, – tacka hatmedia för det!

  4. Det är fel att behandla våra gamla som våra politiker gör, sedan säger de att man kan inte ställa grupper mot varandra.
    Men det är väl klart man kan, den ena gruppen (etniska svenskar) har byggt upp landet så Statsministern och hans vänner kan ha det så här bra, den andra gruppen (romer, negrer, araber, syrier, etiopier etc) tar väck allt det som den föregående nämnda gruppen byggt upp.

    Detta tycker inte de etablerade politikerna man kan nämna för då är det rasism och grupper ställs mot varandra.

    • Den GODE Stefan Löven han STÅR UPP FÖR ASYLRÄTTEN!!! Stefan är godast men notan får 87:an ta!

  5. Ypperligt tillfälle att hänvisa till norska regeringens övervägande nu om man vill ringa/skriva och ställa obekväma frågor till vår svenska regering 🙂

  6. CITAT:

    Det finns ingen gräns.

    Först har man gått in för att sudda ut alla gränser mellan svenskar och invandrare (utom när invandrare ges förmåner på olika sätt d v s, då får skillnader existera tydligen). Nästa steg är att sudda ut gränser mellan folk som är svenska medborgare och sådana som inte är det. Enligt ideologin får man inte ”göra skillnad på grupp och grupp”, en idé som nu börjat inkludera ickemedborgare och medborgare. Dessa kretiner inom politik och media kan inte ha reflekterat över vad medborgarskap fyller för funktion, varför vi har landgränser m.m.

    Resultatet blir att skutan Sverige kör på grund långt ute till havs och sjunker. Det är naiva små fullvuxna barn som styr den svenska politiken och som strör pengar och resurser omkring sig tills de tar slut. De är även extremt irriterande självgoda i sitt incestuösa grupptänk, där all form av kritiska perspektiv avfärdas som ”rasism” inom den ego-centrerade konsensusklubben.

  7. Norrmännen har vettet i behåll, tack gode gud!
    De har ju även en krigsmakt(Här) som de kan sätta in för att bevaka sitt territorium vid gränsen mot Sverige… det har inte vi, förutom fallskärmskustjägarsuperpowersoldaterna i Mali, ni vet de som skjuter som fan på oerhört farliga, analfabetiska, ak47-beväpnade getherdar.

    Sverige behöver definitivt dessa SAS-hårdingar här hemma den dag det går åt skogen. De kan bistå Hären.
    Även om Sverige ramlar ihop så ska vi inte vara så dumma att vi låter invasionsmassorna få förstöra ännu ett Nordiskt land. Det är vi skyldiga Norge.

  8. Ja man kan ju alltid fundera över varför Norge anser att detta behöver lagstiftas om? Man undrar ju om inte Erna Storberg har lyssnat på den trygge Stefan den Store Löfven?

  9. Nej det är nog så att välfärd systemen är på väg att raseras.det är de styrande i landet som tillåter detta.med okontrollerad massinvandring.man verkar helt ha förlorat förståndet.30 år ca tog det att knäcKa det svenska samhället.ca 100 år tog det att bygga upp det av våra hårt arbetande förfädrar.

  10. Kanske kan signalerna från Erna Solberg tränga in i huvudena på det svenska etablissemanget.
    Skall bli intressant(!?) att höra Löfvéns undanflykter den dag han skall förklara att Sverige har havererat.

  11. Det gäller att vara framsynt och planera för alla möjliga
    eventualiteter. Heder åt norrmännen och deras politiker.

    Jämför med Sverige och svenska politiker som springer
    omkring som ojande höns så snart massmedia drar
    sina snyftreportage om ekonomiska flyktingbarn.

  12. Känns som om Tyskland börjar bli ganska ensamma om sin extrema politik.
    Förutom Sverige då förstås.

Kommentera