Det är bra här

I kvällens Rapport visades ett inslag om tiggande romer i Umeå.

Runt 100 tiggande romer finns i stan, cirka 30 är barn.

Kommunen har nu tecknat ett avtal med kyrkan som bundit sig att ordna ett vinterhärbärge för 40 av tiggarna. För 1 500 000 kronor har kyrkan bundit sig att ordna med bl.a. klädutlämning, förskoleverksamhet och stöd till jobbsökande. I reportaget säger en av kyrkans män att ”Det är vårt uppdrag som kristna att göra något” och kommunens socialdemokratiska kommunalråd tillägger att ”Vi måste ha som utgångspunkt att människorna finns här och finns det riska att de far illa”.

Det den här mannen säger i inslaget är utgångspunkt för de problem som ändå finns.

Skärmklipp

Precis.

Ju mer som görs för de rumänska och bulgariska tiggarna, ju mer angelägna är de att stanna och ju fler romer lockas att komma hit. EU:s tremånadersregel är satt ur spel, precis som många regler i dessa dagar och det bemötande tiggarna får i Sverige gör att de knappast är angelägna om att återvända, trots de miljarder som pumpas in Rumänien och Bulgarien med syfte att hjälpa just dessa romer.

Helt klart är också att kyrkans män och kvinnor bär ett stort ansvar. Den medmänsklighet de talar om har inneburit och kommer innebära att vi även i fortsättningen får se män och kvinnor i arbetsför ålder sitta utanför butikerna där de sträcker fram sina muggar till förbipasserande och säger ”please” eller ”hej” på dålig engelska eller svenska.

Tack vare dessa godhjärtade har Sverige, svenska myndigheter och skattebetalare tagit över ett problem som borde lösas i tiggarnas hemländer. I Rumänien och Bulgarien sitter förmodligen myndighetsutövarna och ler över att det naiva Sverige kommer att ta emot tusentals romer, förmodligen på permanent basis.

SVT (07:00 in i inslaget)

29 thoughts on “Det är bra här

  1. Pengar borde givetvis tas från riksdagsmännen, partibidrag, traktamenten och 3000 andra förmåner och ges till de stackars zigenarna.
    Kan bli svårt att ta av partiernas anonyma mutbidrag dock.

    • pengarna borde tas av 87:ans väljare, inte av
      deras folkvalda riksdagsmän…de enkom försöker
      vara den största gruppen av väljare till lags…är de
      så förbannat svårt att begripa detta?
      …87:an vill ha misär, som så småningom leder
      till undergång…alltid folkets fel, gäller inom allt!!!

  2. Undrar om samma tårar och engagemang visats om det handlat om Svenska tiggare/uteliggare/fattig-pensionärer?

    Tror knappast det..men det är så jävla typiskt för detta sjuka land.

    Minns ni Psyk-ädelreformen 1995 då? Och dess följder. Nåt skyddsnät fanns inte.
    I alla fall inget som fungerade.

    Men så fort det handlar om utlandet så ska det visas godhet.

    Man får inte glömma att de tar sig till Sverige för att tjäna pengar UTAN arbetsinsats.

    Att passivt sitta på gatan och skaka med en burk är inget annat än att kräva direktförsörjning, stekta sparvar ska flyga in genom munnen.

  3. Rumäner hatar zigenare lika mycket som vi gör och tänker inte hämta tillbaka zigenarna.
    Förresten så är zigenare indier som vandrat till Rumänien/Ungern osv.

    jag har snubblat på tiggare som satt sig mitt i gatan,blivit störd både av skränlig musik och tiggare.

    Men jag känner att OK vill folk ha tillbaka klassamhället och gatutiggeriet så får det väl bli så.

  4. Vad gör en tiggare(analfabet) med mobiltelefon överhuvudtaget?

    Om personen är så fruktansvärt fattig att hen själv och barnen håller på att svälta ihjäl kanske det är dags att sälja mobiltelefonen för att kunna köpa ett paket mjölk och en limpa bröd?

    Det är förvånande att de slösar sina dyrbara pengar som de behöver så oerhört mycket genom att sitta och ringa till Rumänien eller att de tillåter att någon urfattig släkting/vän ringer upp dem.

    Att ringa upp någon som står hundra meter ifrån är ännu mer obotligt korkat. Det finns inga ursäkter som ni kan komma på för att stödja dessa människors rätt att ha en mobiltelefon samtidigt som de tigger pengar av andra.

    Tar inte detta stopp snart kommer centrum efter centrum i varje större stad bli ett ställe där varje vettig människa håller sig borta ifrån.

    Jag må vara gammalmodig men jag minns och saknar när stadskärnan var en naturlig samlingsplats för stadens invånare.

    Men tydligen anses uselt dragspeleri, tiggeri, pizzerior i långa rader och fruktförsäljning vara en pulserande och modern stadskärna numera.

  5. Ni kan sluta oroa er för farmors kaffe på hemmet , hon kommer inte att få något ändå, när jag gick till ICA i eftermiddags så satt det en liten smutsig kärring och viftade med koppen som vanligt och fanskapet hade snott Farmors kopp..

    Det börjar bli dags att göra något åt problemen nu eller så får vi köra farmor till ättestupan…

    • Ännu en gång ;

      DE flesta av SVERIGES kommuner har skrivit under SKL´s (Sveriges Kommuners och Landstings direktiv) gällande allmänna ORDNINGSREGLER !!!!!
      För att samla in/tigga pengar så KRÄVS DET POLISMYNDIGHETENS TILLSTÅND …………
      Måste vara enkelt att kontrollera om de har tillstånd ??????????????

  6. Vi kan kontakta Rumänska Statens Turistbyrå och berätta att din inplanerade familjesemester utgår då du och din familj fått nog av rumäner och inte vill se skiten längre.
    Det kommer bita dem hårt.

    Rumänska Statens Turistbyrå.

    Adress. Rumänska Statens Turistbyrå.
    Gamla Brogatan 36-38. Telefon 08-21 02 53

    E-postinfo@RomaniaTravel.se

    ? Vi kan skriva/ringa -säga att vi är rika affärmän som tänkt göra affärer med rumänska företag, men då vi nu sett skiten (tiggarna de skickar hit) känner vi oss tveksamma inför ett eventuellt samarbete med ett land som inte kan styra upp sin ohyra själv.

  7. Jag börjar själv bli förbannad på detta slödder som sitter och tigger och skränar.
    Utanför varje matbutik sitter dem hela dagarna, kliar sig i skrevet och förpestar vardagen för hederligt folk.
    Ska det vara så svårt att avhysa dem från Sverige? Jag skiter i att vi är med i EU – gör som Frankrike.

  8. Sverige från norr till söder, öst till väst kommer att uppleva ett veritabelt inferno, från våren 2016 under sommaren och på hösten……………….

  9. Jag undrar vad som hade hänt om en samling hemlösa svenskar hade bildat kollektiv och beslagtagit mark?

    politiker pratar om att man borde införa en så kallad ”tak-över-huvudet”-garanti i Sverige för EU-migranterna (läs: rumänska romer) på samma sätt som svenska medborgare har. Men har svenska medborgare verkligen sådan ”tak-över-huvudet”-garanti? Varför finns det då massor av hemlösa svenska medborgare som många av dem inte ens har någonstans att sova som sover i källarförråd, i kartonger utomhus osv. Var är deras ”tak-över-huvudet”-garanti? Kommuner fixar inte fram ”tak-över-huvudet” för den som saknar det. Varför ska EU-migranterna få det??

  10. ( Den första presentationen av romer i Europa anses vara nedtecknat på Kreta 1322 av munken och pilgrimsfararen Simon Simeonis,
    ”Där såg vi också utanför staden ett folk, som iakttog grekernas riter och påstod sig vara av Hams släkt.De stanna sällan eller aldrig på någon plats mer än trettio dagar, utan flytta alltid efter denna tid, såsom de vore ett av Gud förbannat släkte, ostadigt och flyktigt, från lägerplats till lägerplats med sina små, avlånga, svarta och låga tält, liknande arabernas, och från grotta till grotta, emedan den plats, som bebotts av dem, efter nämnda tid uppfylldes av maskar och orenlighet, som gör det omöjligt att bo där.” Liknande nedteckningar från den senare delen av 1300-talet finns bevarade från Grekland och Valakiet )

  11. Ty svenska politiker – med sitt massiva förakt för gemene svensk – anser ju, att ALL brottslighet är ”en social fråga” och inte någon polisiär fråga.

  12. PARASITERNA i Sveriges regering yrar om ”värdigt liv”,

    det är inte vårt problem att dessa kräk inte vill arbeta,det är inte vårat problem att de vill bo i kåkstäder det är inte vårt problem att de är kriminella, zigenarna har valt detta liv.

    det finns människor i Sverige:som vill att människor utan något som helst samband till sverige ska ha full acess till dina och mina skattepengar.

    zigenare kan inte läsa och skriva därför inte kan arbeta, ändå skaffar hon 5 barn .

    Är Hela zigenarkulturen bevisligen uppbygd på att försörjas av utomstående ?
    Det måste i så fall vara lite av deras ”affärsidé”, om man nu kan kalla det så.

    Självklart flockas dom till Sverige för att det finns så många idioter här som på allvar tror att vi kan ta hand om alla fattiga i hela världen…

  13. EU har redan skickat pengar till Rumänien för att syra upp dessa problem Rumänien har med ”SINA” medborgare.

    Ännu värre hur vissa svenskar har för människosyn på sitt egna folk.
    .

  14. För HE*VETE zigenare är rumänska medborgare inte svenska,
    då ska Rumänien ta hand om skiten.

    Det är inte Sverige`s ansvar att ta hand om andra länders medborgare och särskilt inte när det gäller andra EU länder.
    Ansvarslöst utav Rumänien.

    Skickas de inte tillbaka så kommer detta problem att bli större.
    Vi har först ett ansvar för våran befolkning. LÖVFEN!

  15. Kyrkan får ersättning från skattebetalare att vara barmhärtiga samariter, med pengar som inte på något vis är avsedda till EU medborgare. De skall hem efter sin Tre månaders semester. Deras barn skall gå i Rumänska, Bulgariska skolor eftersom det är det land de bor i och är medborgare. SKALL DETTA VARA SÅ SVÅRT ATT FÖRSTÅ, varje land tar hand om sina medborgare och sörjer för deras uppehälle om de inte kan eller vill arbeta. Är man på semester får man plocka upp plånboken och betala för hotell eller vandrarhem och betala för sin mat.

  16. Jag har aldrig och kommer ALDRIG att lägga några pengar i deras MYCKET väl använda pappersmuggar!!!

Kommentera