AF behöver mer pengar för att skaffa nyanlända jobb

INVANDRING. Det krävs fler bostäder, kortade väntetider, vuxenutbildning och reformer på arbetsmarknaden. Och Arbetsförmedlingens anslag måste höjas, skriver Mikael Sjöberg, generaldirektör på DN Debatt.

Som det ser ut i dag räcker resurserna inte till: ”Vårt förvaltningsanslag år 2011 var 56 000 kronor per deltagare per år. Förra året minskade anslaget till mindre än hälften, 21 000 kronor per deltagare, vilket innebär att en handläggare måste hantera mer än dubbelt så många nyanlända.”

Sjöberg skriver vidare att han i den utgiftsprognos som nu lämnas in förutsätter att anslaget per deltagare höjs till nivån 31 000 kronor per deltagare. Det totala förvaltningsanslaget behöver öka från dagens 1,4 miljarder till 2,4 miljarder nästa år och 3,1 miljarder 2018, enligt generaldirektören.

-Pettersson ser att herr Sjöberg väldigt noga undviker att nämna att Arbetsförmedlingen idag har ett anslag på 80 miljarder kronor per år. Dessutom minskar arbetslösheten bland svenskar så pengar finns. Men det spelar ingen roll hur mycket pengar som satsas, många av dem som kommer är obildbara från dysfunktionella samhällen.  Tänk också på att dessa 80 miljarder inte redovisas som kostnader för invandringen.

Regeringen tänker sig ett snabbspår för nyanlända lärare (och även i andra yrken), som har en lärar- och eller förskolelärarutbildning med sig från sitt hemland. Enligt regeringen finns det minst 1900 nyanlända lärare i Sverige och räknar med att det ska ta ett år för dem att komma i arbete, och på det året lärt sig svenska och kompletterat sin lärarutbildning till svenska förhållanden.

Ylva Johansson (S) arbetsmarknadsminister: – Vi drar igång 420 platser i år på sex lärosäten och ytterligare 720 platser nästa år.

Fantastiskt! 420 platser när runt en halv miljon är arbetslösa, sysselsatta med bidra eller undersysselsatta. Men tror hona att det ska gå på ett år är hon mer än lovligt dum.

100 000 invandrare behövs för att ersätta 5 000 svenskar enligt Arbetsförmedlingen

227 000 vuxna invandrare saknar grundskoleutbildning

Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år men skapar inga arbetstillfällen

Ni kan väl tumregeln. 1 miljard i skatteutgifter är 200 kronor i utgifter för varje sysselsatt. Så herr Sjöberg får redan 16 000 kronor om året av alla som jobbar och betalar skatt i Sverige men vill ha ännu mer…

12 thoughts on “AF behöver mer pengar för att skaffa nyanlända jobb

  1. Var det inte dessa som skulle inbringa så mkt pengar till Sverige? När kommer detta ske? Spektaklet måste få ett slut, snälla!!

    • Vi är många i Sverige som skrattar åt svenska ”journalister” när de skriver om det amerikanska valet… deras okunskap om hur och varför är pinsam, deras oförståelse för att amerikaner tänker annorlunda än svenskar är sorglig och att man hånar kandidater och demokrati är ett bevis på att det är SVERIGE som har problem…. nu när vänstervinden i USA som förde fram den misslyckade Obama mojnat och folk frågar efter en handlingskraftig politik, framställs republikanerna som sabotörer av Obamas vänsteridéer…

  2. Hade alla dessa pengar som går till AF i stället används som en bonus för små och medelstora pengar för att dem anställer, så hade resultatet blivit mycket bättre.
    AF är bara en stor byråkratisk pengaslukare.
    Hörde att en arbetsförmedlare ligger på >40 000 kr/månad. Skrämmande.

  3. Bara i Svedistan som svetsare, barnskötare och bilmekaniker (Mikael) kan få dessa positioner utan någon som helst adekvat utbildning för det dom blir utsedda att göra. Uffare hela gänget. Bliv vid din läst….

  4. AF är mer en bidragsförmedlare än anskaffare av arbeten.
    Var finns alla arbeten som AF inte hittar nu utan nya miljarder?
    De nya jobben är främst de som skapas inom AF.

    Tusentals varor finner nya ägare på BLOCKET.
    AF behöver upprätta ett nytt JOBBET med lämpliga rubriker för Företag / Arbetskraft inom olika yrken.
    Därefter kan AF uppmana 90 % av sina anställda att söka nya jobb.
    De som inte kan läsa eller svara är inte anställbara.

  5. Alltså, i BÄSTA fall, EN (1 ) !!!! av de tre som vi ser leende med iphone vid ankomsten i Malmö har jobb efter TIO år. EN !!!! av tre. ’

    Och mer intressant…. vad sysselsätter sig de två andra med?
    Brottslighet?
    Svartjobb?
    Jobbar hemma i hemlandet men uppbär bidrag i Sverige?

  6. Det vore bättre på lägga de pengarna på gränsbevakning och avvisningar, det är i alla fall investeringar som låter återbetala sig. AF är bara ytterligare i ekonomiskt slukhål.

    • Vem ska betala? Vem vill stanna här och betala? Hur länge ska denna utopi fortgå? Det är så dumt så man kan tro att politikerna som beslutar befinner sig långt ut på vänsterhanden i iq-kurvan. Det minsta man kan begära är att de befinner sig kring eller över medelvärdet. Det finns inget som tyder på det.

Kommentera