Ett ”barn” kan kosta 14 000 kronor per dygn

INVANDRING. När Östersunds kommun nu presenterar siffrorna från förra året så är det minusresultat för de tre centrala nämnderna – totalt ett minusresultat på 50 miljoner kronor. Socialnämnden är den nämnd som tar den tyngsta smällen och går 22 miljoner kronor back.

– Vi har dragit över med över 25 miljoner kronor vad gäller placeringar. Vi har fått många fler placeringar. De är längre och de är besvärligare. Vi hade en budget på 125 placeringar och vi var uppe i 140 på årsbasis, säger socialnämndens ordförande, Björn Sandal (S).

Snittet för en placering av en ungdom på ett HVB-hem beräknas till ungefär 1900 kronor om dagen. Vissa placeringar är dock dyrare. – Vi har några placeringar som har kostat ofantligt mycket pengar. När man placerar en ungdom för 14 000 kronor om dagen blir det väldigt mycket. Vi har haft någon sådan placering.

– Men jag vill vända på steken och säga att vi har investerat 22 miljoner kronor mer än vad som var budgeterat i människor för att de ska komma på rätt köl igen.

-Pettersson är övertygad om att det varken behöver kosta 1900 eller 14000 kronor per dygn att få människor på köl, en spark i arslet kan vara lika bra och afta en så hård spark så att de ”små” lögnarna far ända tillbaka dit de kom ifrån…

LTZ.se

15 thoughts on “Ett ”barn” kan kosta 14 000 kronor per dygn

  1. Det kostar att glida runt i världen och skryta om att man bor i en HUMANITÄR STORMAKT. Personligen så bor jag hellre i ett normalt land.

  2. En svensk pensionär får väl inte kosta något. Blir väl snart att de auktioneras ut till lägstbjudande som på den gamla goda tiden.

  3. Man kunde sparat mycket pengar om man gjort ålderskontroller som de andra länderna gör då det visade sig att ca 3/4 ljugit om åldern. Fast det verkar inte finnas några behov på att spara när det gäller invandringen och budgeten verkar vara obegränsad, inga ”tomma lador” här.

  4. När ska vi svenskar resa oss upp o driva ut dessa jävla parasiter som kommer hit samt att se till att dessa jävla politiker som är skyldiga till detta svek mot oss svenskar blir straffade ..

    • Många frågar sig det samma. Alla verkar vänta på att alla andra skall göra något eller att en s k stark man skall manifesteras ur tomma luften, men genomgående har det nog varit för många grupparbeten inom svenskat näringsliv så att ingen längre törs tänka själv.

      Jag tror inte på våld. Jag tror på intelligens.

  5. Tror de att Sverige räddat dessa, fått dem på rätt köl i ett land de hatar och vill utnyttja till bristningsgränsen? Det måste vara en sekt de här invandringsfanatikerna tillhör. Att de inte skäms!

  6. De framtida kostnaderna för asylinvandringen bara under år 2015 kommer att uppgå till svindlande 600 miljarder skattekronor – lågt räknat. Det skriver ekonomen och forskaren Jan Tullberg. Siffran motsvarar Sveriges nuvarande årliga försvarsbudget gånger 14.

  7. En fånge kostar 560 €/dygn enligt statistik från Eurostat. En initial besparing på två tredjedelar är inte fy skam. Jag skriver initial eftersom flödet raskt skulle upphöra då Canada Goose-jackan byts ut mot en orange overall.

Kommentera