Jag har tillsatt en utredning

Sociala resursnämnden i Malmö ska utreda om den information som jag lämnade i en skrivelse till den politiska nämnden, det handlar om barn. Det handlar om andras barn som ensamma har rest barngenom land efter land efter land för att nå sin slutdestination, Sverige. Framförallt handlar det om afghaners barn, och ett femtiotal av dessa bor i mitt område på ett sålt och omgjort vandrarhem.

Backavägen 18 i Eriksfälts församling är asylboendet för barn i full gång. Den unga personalstyrkan har alla personlarm, och de barn jag har sett där är ungefär mellan tummen och pekfingret i ålder med de som är anställda att välkomstsamtala och serva dygnet runt.

Jag är politiker då nästan allt är politik, jag bryr mig om min stadsdel, jag bryr mig om min stad, och såklart kämpar jag för mitt land. Jag värdesätter ordning och reda, jag kräver lika inför lagar och förordningar. De ensamkommande unga männen som kommit i grupp till min stad röker, dricker och skräpar ner, de har busskort och de har cyklar slängda i drivor vid asylboendets södra gavel.

I lördags dokumenterade jag återigen mitt förändrade bostadsområde, mina dokumentationer och frågor om hur stadens tjänstemän samt politiker sköter sitt åtagande om andras barn sändes till sociala resursförvaltningen. Detta är en kommunikation mellan mig, tjänstemän och politiker. Vi vet alla att slaskmedia häckar på Petterssons som feta ringduvor, eller som de skränande kråkor de är…….men nu är dom (hatmedia) tysta. Hej sydsvenskan, ni har missat ett ”scoop”

Hatmedia, och i detta fall tänker jag främst på sydsvenskan som borde varit i täten med denna undersökning, med rubrik typ” Barn röker och dricker alkohol på asylboende” eller varför inte ” Barnen visade sig vara vuxna män som både röker, super samt slänger färdigmatsfolieformar ut genom de franska balkongerna” 

Hur som, ni politiker som sitter i sociala resursnämnden och läser detta, slå en signal så kan vi tillsammans gå till Backavägen 18 för att göra en koll om hur livet lever för de unga männen med sin unga personal. Jag ser framemot den utredning som man har satt till i och med den information som jag gett dom, så nu väntar jag på ett datum när min skrivelse ska upp i nämnden:

”Hej,

Med anledning av ditt mejl har en utredning startat på Sociala resursförvaltningen.
När utredningen är genomförd kommer din skrivelse, tillsammans med utredningen, att behandlas av sociala resursnämndens arbetesutskott. Det är ännu för tidigt att säga under vilken punkt detta sker men mejlet kommer att nå sociala resursnämnden.

Mvh

Jesper Salö

Nämndsekreterare

 

MALMÖ STAD

Sociala resursförvaltningen

Kansli- och utvecklingsavdelningen

Baltzarsgatan 4

205 80 Malmö

Mobil: 0708 – 11 25 47

Jobbtelefon: 040 – 340 434

jesper.salo@malmo.se

……………………………………………….

Från: Eva-Marie <olssonevamarie@gmail.com>
Till: registrera.socialaresurs@malmo.se <registrera.socialaresurs@malmo.se>
Ärende: Re: Backavägen 18
Datum: 2016-02-16 14:52:36

Hej Jesper!
Tack så mycket för återkopplingen.

Jag vore mycket tacksam ifall du vill vara så snäll och bevaka detta åt mig och sänder mig via mejl kallelsen och dagordningen när dessa har blivit sända till ledamöterna i nämnden.

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

Malmökråka

9 thoughts on “Jag har tillsatt en utredning

  1. Hej Eva-Marie!

    Tror du behöver ha koll dag och natt på vilka åtgärder ansvariga gör INNAN ärendet kommer upp till intern eller officiell behandling! Dvs, ex om det städas upp, ordnas med cykelställ etc etc för att DÄREFTER inspekteras, utreds och rapporteras att det inte var så illa som du dokumenterat (i bilder också hoppas jag) och ifrågasatt.

    I all välmening, med viss erfarenhet av v-ansvar, och med vänlig hälsning,
    Olle

  2. Bra gjort Eva-Marie. Jag skriver mejl till Jesper. Vill veta hur det går i detta ärende. Andra kan göra likadant. Detta skall inte vara utredning som tar lång tid. MYCKET SKYNDSAMT.

  3. Sydsvenskan har seglat upp som Sydsveriges ynkligaste
    blaska, fullt i klass med A.B Expressen och D:N.
    Verkar vara bara typer som bemannar redaktionen idag.
    Javisst Eva-Marie vistas dom här på Petterssons varje dag,
    det är lika dant på alla Bloggar. Märkligt med tanke på att
    dom benämns som hatmedia av dessa slasktrattar
    Men dom är medvetna om hur populära sanningsmedian är
    bland folket!

    • Jag har nyss avsagt mig prenumerationen på Sydsvenskan – i likhet med vad många andra också gjort, enligt tidningsstatistiken. Skånska Dagbladet är snäppet bättre i det avseendet.

Kommentera