Lita inte på Moderaterna


INVANDRING. I februari 2009 presenterade migrationsminister Tobias Billström (M), socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) och arbetsmarknadsminister Elisabeth Svantesson en i mitt tycke bra utredning om brister i invandringspolitiken. Denna utredning låg sedan till grund för den invandringspolitik som moderaterna gick till val på i september 2010. Moderaterna hade sedan tillsammans med övriga allianspartier makten i fyra år till.

Eftersom M börjat surra om väsentligt hårdare invandringspolitik igen, med fullständigt självklara förslag som: Sverige som invandrarland måste se sanningen i vitögat. Kan vi titta på förslagen M lade till valet 2010, då Fredrik Reinfeldt var statsminister och partiledare.

 • I Sverige gäller svensk lag.
 • Medborgarskap som getts på felaktiga grunder, exempelvis genom falsk identitet, hot eller mutor ska återkallas.
 • Den som får avslag på sin asylansökan ska inte kunna stanna kvar i landet.
 • Utländska medborgare som dömts för grova brott ska utvisas.
 • Invandrare ska inte ha rätt att fritt välja bostadsort.
 • Tillräckliga kunskaper i svenska måste bli obligatoriskt.
 • Vägen till Sverige kan inte enbart bygga på asylsökande och deras anhöriga.

Kan ni se att ett enda av dessa vallöften genomfördes på de fyra år Alliansen hade makten?

Alliansen och Fredrik Reinfeldt har ett stort ansvar för dagens asylkaos.

Reinfeldt skriver i sin Halvvägs ”politik är ett kontrakt man sluter med väljarna och detta skall man hålla”.

År 2011  slut Reinfeldt en migrationsöverenskommelse med Miljöpartiet som blev starten till den okontrollerade invandringen, som redan innan var för stor. Under alliansregeringen (2006-2014) tog Sverige in 800 000 migranter.

Med vilka väljare hade Fredrik Reinfeldt och Alliansen slutit ett kontrakt med väljarna om öppna gränser och okontrollerad invandring? Sanningen är att de ljög, inte ett enda parti gick till val 2010 med vallöftet om att öppna gränserna.

Reinfeldt syfte verkar ha varit att straffa svenska folket för att de röstat in Sverigedemokraterna i riksdagen. Oklart varför, eftersom SD säkert ställer upp på många av de förslag som Moderaterna lade inför valet 2010.

Nu kan de ”Nya Moderaterna” ta makten på några veckor om de vill, men de verkar föredra att sitta på avbytarbänken och skälla på de som spelar.

Hoppas ingen glömt vad de ställt till med och Löfven, Romson och Fridolin fortsatte med.

 

År 2012 kom varningssignaler från bland annat tjänstemän på ESV, Ekonomistyrningsverket, att Migrationsverkets egna resurser för anläggningsboenden ar slut och att kommuner avböjde utökade avtal med Migrationsverket för kommunplacering av nyanlända med uppehållstillstånd.

De menade, att vare sig bostads- eller arbetsmarknad orkade med fler nyanlända. Arbetsförmedlingen rapportera att de misslyckats eller hade stora svårigheter att klara av sitt etableringsuppdrag.

Denna information nådde Fredrik Reinfeldt men han valde att svara ”Öppna er hjärtan” i stället för att göra något åt problemen.

 

Moderaterna har nu kommit på att Reinfeldts migrationspolitik varit förödande för både landet och partiet. Därför har de plötsligt svängt 180 grader från den politiken. Deras nya migrationspolitik är plötsligt tuffare t o m än den ”främlingsfientliga, rasistiska invandringspolitik” de och övriga 7-klövern anklagat SD för.

Fredrik Reinfeldt däremot, han smet ut bakvägen redan på valdagen 2014 och lever nu gått på skattebetalarna och att resa runt i världen och berätta om den ”framgångsrika” asylinvandringen från tredje världen…

Annat på bloggen om Fredrik Reinfeldt.

 


27 responses to “Lita inte på Moderaterna

 • Billy Boy

  Sentio-mätning januari 2018 – december inom parentes.

  Alla Allianspartierna backar.

  (M) backar -0,3% behåller platsen som tredje största parti.
  (C) backar – 1,4%
  (KD) – 0,1% & (L) -1% båda ligger under 4%-spärren.

  (S) ökar +4%
  (MP) backar -0,1%. ligger under 4%-spärren
  (V) backar -0,9%

  SD) backar -0,8% men behåller ändå platsen som näst största parti.

  Mätningen är utförd med webbpanel mellan 12 och 16 januari. Totalt har 1191 personer intervjuats varav 841 uppgett partipreferenser.

  Moderaterna 19,9 (20,2)
  Liberalerna 3,6 (4,6)
  Centerpartiet 8,6 (10,0)
  Kristdemokraterna 2,9 (3,0)
  Socialdemokraterna 27,0 (23,0)
  Vänsterpartiet 7,1 (8,0)
  Miljöpartiet 3,8 (3,9)
  Sverigedemokraterna 22,2 (23,0)
  Fi 2,7 (1,6)
  Piratpartiet 0,9 (1,4)
  Medborgerlig samling 0,7 (0,6)

  Källa:

  https://nyheteridag.se/socialdemokraterna-inleder-valaret-urstarkt-okar-med-mer-an-hela-mp/

  Gilla

 • Eva

  Det är fortfarande Reinfeldt som styr.
  Han syns inte, men det är han som fortfarande bestämmer att hålla fast vid December-överenskommelsen.
  Batra fick inte kasta ut Lövén inte heller Kristersson.

  Lita aldrig på moderaterna, som en gång körde oss rakt in i väggen.

  Gilla

 • ”Bygg en moské baby bygg gärna tre baby. Låt ingen annan jävel krossa din idé baby…” | Petterssons gör skillnad!

  […] VALET 2018. Mange Schmidt gjorde vallåten ”Flyter” åt Moderaterna tillsammans med Wille Crafoord och Sofia Talvik inför valet 2010. Glöm inte, lita inte på en moderat. […]

  Gilla

 • M vill ha hårdare språkregler, som de röstat emot det tidigare | Petterssons gör skillnad!

  […] Lita inte på Moderaterna, vallöften från 2010. Bland annat om språkkrav. […]

  Gilla

 • Moderaterna snor ännu ett SD-förslag utan att rodna | Petterssons gör skillnad!

  […] Det är bra att moderaterna närmar sig SD men går dom att lita på? […]

  Gilla

 • Moderaterna vill fälla regeringen | Petterssons gör skillnad!

  […] Tror Kinberg Batra att hon kan trolla? Jag säger bara lita inte på moderaterna… […]

  Gilla

 • En feg moderat-politiker påstår att han kallades smygrasist | Petterssons gör skillnad!

  […] märkliga med denne man är att även har haft sund åsikter som då han 2009 var med om att göra en utredning med många bra förslag inför valet 2010, som sedan skamlöst övergavs när Alliansen vann valet och Ulf fick bli […]

  Gilla

 • Har du glömt Johan? | Petterssons gör skillnad!

  […] Forsell har visserligen likt många andra moderater ändrat sig och blivit roddare men en gång medlöpare…Lita inte på Moderaterna […]

  Gilla

 • Till er som litar på Moderaterna | Petterssons gör skillnad!

  […] Lita inte på Moderaterna, det kan bli ett dyrköpt förtroende. Lita mer på originalet. […]

  Gilla

 • Katrin Svensson

  Retroaktiv bestraffning för samtliga som bevisligen inte arbetar för Sveriges väl. Utan endast för en liten skara giriga. Den monetära ekonomin med total avsaknad av trovärdighet.
  Typ stup stock på torget i fyra år eller samma tid dom regerat

  Gilla

 • angelicaplacet

  Förra partiledaren antyder ju att dom som röstar på Moderaterna är lite .. ja,applåderar och hurrar när han ber om öppna hjärtan för att krossa nationalstaten Sverige.

  Gilla

 • Kjell Hedlund

  Lita aldrig på en politiker!

  Gilla

 • Trynbald

  Reinfeldt utsåg Dan Eliasson till chef över sjukakassan. När Löfven utsåg samme Eliasson till Rikpolischef tyckte den förre Justitieministern Beatrice Ask att det var ett utmärkt val.
  Moderaterna har jag inte röstat på sen valet 2002. När jag röstade på SD första gången 2006 var det två i mitt valdistrikt som röstade SD jag och min fru.

  Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

  Bra sammanfattning av Fredrik Reinfeldt roll i svensk politik, – de öppna gränsernas politik var en överenskommelse och ett krav från Miljöpartiet. Fredrik trodde säkert att han kunde få nya väljare med samma politik som Socialdemokraterna, men det har inte lyckats!
  Nu inser Moderaterna att de måste göra något för att locka tillbaka väljare från Sverigedemokraterna och de har delvis lyckats, i senaste opinionsundersökningen får både sossarna och moderaterna c:a 25% var, Liberalerna har dumt nog gett Stefan Löven draghjälp genom att prata om att skapa ett låglöneproletariat med ingångslöner på c:a 15000:- för nyanlända på arbetsmarknaden, ett helidiotiskt förslag i ett land där arbetsmarknadens parter bestämt lönerna sedan decennier och inte politiker.
  Stefan Löven må vara en idiot inom vissa områden men kollektivavtal och arbetsrätt och allt vad det heter, där är Löven kunnig och en expert, självklart kommer han att vinna varje debatt inom detta område mot Liberaler och Moderater.
  Synd att de LO anslutna som stödjer SD inte har en starkare röst i Sverige och att Folkets demonstration inte har några framträdande starka ledare, det behövs något nytt, jag tror det saknas ledargestalter som kan säga ifrån mot massinvandringen och allt elände den för med sig.

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

   Såg Jan Björklund och Jonas Sjöstedt debattera detta som jag nämner ovan om ingångslöner för nyanlända, även Jonas är kunnig beträffande detta och vann överlägset över Jan Björklund. Jag har svårt att förstå varför Liberalerna och Moderaterna ska lägga sig i vilka löner som ska gälla på arbetsmarknaden, något alltid parterna själva avtalat om och inte politiker.
   Detta är bara att ge bort röster till Sossar och Vänsterpartiet, det går inte att vinna en debatt på att lägga sig i avtalsrörelsen, politiker ska inte sätta löner på arbetsmarknaden, hur dumma i huvudet är inte Liberarena och Moderaterna som tar en debatt om ett ämne där sossarna inte kan förlora.
   Fokus måste läggas på en massinvandringspaus på 20 år – hoppas SD fattar hur de ska hantera denna fråga.

   Gilla

 • Risto Matinen

  En nyanserad artikel, istället för tjatet att skylla den uppkomna invasionen på väljarna (87:an).

  Själv blev jag förbannad när Bilderbergaren Bildt släppte in horder av asylparasiter från forna Jugoslavien, fler är Italien, Spanien, Frankrike och Storbritannien gjorde tillsammans.

  Vem kunde ana att Fredrik den Ondes löfte om arbetslinjen visade sig gälla svenskar, men inte asylparasiter och ett nytt gaspådrag av i landet icke-önskvärda? Då blev jag riktigt arg.

  Sedan när Fredrik den Onde efter valet 2010 införde den mest sanslösa ockupationspolitiken och sinnessjuka förmåner även för de som fått papper på att de måste lämna landet eller på annat sätt uppehåller sig illegalt här. Då blev jag ursinnig! Sociopaten/psykopaten i Fredrik den Onde kom då i fram full blom. Nog ligger det närmast till att han ville straffa svenska folket för att de röstade in SD. Order från globalisterna eller bara ett fanatiskt SD-hat?

  Där jag bor hade vi fram till dess klarat oss hyfsat. Kort därefter kom negerinvasionen och strax efter dem zigenarinvasionen. Skadegörelse, misshandel, rån, våldtäkt och mord, hann svartingarna med redan första året. Numera är det vardagsmat. De lyckas inte alltid som väl är, så på listan kan även läggas försök till ovan nämnda.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Fredrik Reinfeldt är en landsförrädare och kommer att ställas till svars för kaoset i Sverige tillsammans med övriga PK-fascister och de som upprätthåller åsiktskorridoren när den dagen kommer och domstolar kommer att få mycket att göra.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Hur många årtionden måste det gå innan det går upp för den stora massan Svenskar att 7Klöverpartierna är röstfiskande lögnhalsar av rang? Det har gått 40 år sen beslutet togs att Sverige skulle vara ett mångkulturellt land och sen dess har det bara blivit värre och värre för varje årtionde som passerat. Vi Folket måste ut på gator och torg och visa 7Klöverpacket att det är mer än nog nu.

  Gilla

 • Nisse

  Lita aldrig på en moderat mina vänner. Det var M som gjorde upp med MP att invandringen blev helt fri vem som helst kan komma till Sverige utan ID och leva resten av sitt liv på bidrag och bedrägerier. Som vi skattebetalare måste stå för…………

  Gilla

 • Hönsmamman

  Att han inte fått någon betydelsefull maktposition i nuläget kan tyda på att det är fler än moderaterna som identifierat hans svaga kapacitet på det humanitära området. Hans största ”tillgång” är att vara stel, overklig och fastlåst i en egen tillknäppt verklighetsuppfattning – ett parallellt universum bara för honom.

  Han skulle göra lika stor ”succé” i det svenska herrlandslaget i fotboll. Ställ honom i mål och han kommer att få mer kritik för sin svaga insats i jämförelse med den bristande kritik och brist på rättslig påföljd för Sveriges historiskt sett mest destruktiva politik. Ivrigt hade han ropat ”öppet mål” och fritt fram att skjuta laget i sank. Ett landslag behöver kunna försvara sig. Och det är ännu viktigare för ett land att kunna försvara sig.

  Vad tycker hjärtkirurger om att öppna hjärtan? Det ska ske med restriktioner och finess och med respekt för allt levande.

  Reinfeldt kan se fram emot den mur av otacksamhet som han förtjänar. Kan han själv behöva söka asyl (Ecuador? Ryssland?) i en framtid och kommer någon att bevilja honom det?

  Det är viktigt att hans fortsatta färd styrd av sin förblindade mission dokumenteras? Han skadar många människor på sin väg, i sin längtan efter att bli historisk?

  Gilla

  • Risto Matinen

   Fredrik den Onde har sedan länge övertagit positionen som Nordens värste landsförrädare av Quisling. Han sköts sedermera. Numera traktar Ztefan Rövfen att överta tronen av Fredrik den Onde…

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: