Hej alla udda…….del två


Det är intressant att sätta sig in i både det ena och det andra, i min stad Malmö har stadsbibliotekets personal hbtq-certifierat sig, och om jag förstått det korrekt så är hela biblioteket nu normkritiskt. Det verkar mer än lovligt tramsigt att fokusera på att kritisera det som är normen i samhället vad gäller sexualitet, och hur vet man på vilket sätt boklånarna har sex eller om dom har sexuella stunder överhuvudtaget.

Varför är det viktigt för medarbetarna vid statliga och kommunala inrättningar att veta om det innersta och mest privata i en människas liv? Igår mejlade jag Malmös stadsbibliotek och jag fick mejl tillbaka av enhetschefen Stefan Wahlstedt…..

 

Hej!

 

Igår hörde jag på radion att vårt stadsbibliotek är hbtq-certifierat, och jag undrar:

Vad innebär det?

Det är en normkritisk utbildning som RFSL (Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter) håller. Det handlar kort uttryckt om att bli bättre på bemötande, inkluderande och normkritik. Vi arbetar för allas rätt till sitt eget uttryck bortom normerna. Målet med certifieringen är ett bättre möte med alla malmöbor.

 

Vad gör det för skillnad för mig som besökare? Vad gör det för skillnad för er som anställda?

Vår absoluta förhoppning är att vi både internt och i mötet med besökaren är mer lyhörda för personen bortom normen.

 

På vems eller på vilkas initiativ är nu biblioteket hbtq-certifierat?

Stadsbibliotekarie Torbjörn Nilsson initiativ.

 

Vad kostar det att bli certifierad?

Vi har betalat 3200kr/person och då har samtliga 118 anställda gått utbildningen.

 

Hur ofta och inom vilka intervaller ska certifieringen följas upp?

Vill man fortsätta att vara certifierad ska verksamheten följas upp efter tre år.

 

Vad kostar uppföljning av certifieringen?

Jag vet inte exakt, men det är till en lägre kostnad jmf med den ursprungliga certifieringen.

 

Under vilken post i er ekonomi bokförs hbtq-certifieringen?

Kompetensutveckling.

 

Var god sänd mig ert avtal mellan stadsbibiloteket och hbtq-utfärdaren.

Jag plockar fram det och kopierar så fort som möjligt och återkommer.

 

Vänliga hälsningar

Eva-Marie Olsson

21459 Malmö

Hej Stefan!

 
Tack för ditt mejl.
 
Du skriver i dina svar till mig att ni gått en normkritisk utbildning och att ni ska  ”..bli bättre på bemötande, inkluderande och normkritik. Vi arbetar för allas rätt till sitt eget uttryck bortom normerna. Målet med certifieringen är ett bättre möte med alla malmöbor.”
 
En sak som slår mig, hur var medarbetarnas förhållningssätt till och inför bibilotekets besökare innan deras certifiering i hbtq? En annan sak som slår mig är hur kan man veta vilken sexuell läggning en besökare har,är det vanligt att bibliotekets boklånare berättar om sin sexuella tillhörighet? Ni arbetar för allas rätt till sitt eget uttryck bortom normerna, hur då?
 
Ni har gått en normkritisk utbildning, vilken kritik har ni då åt den rådande normen?
Du skriver att ni ska vara lyhörda för personer bortom normen, hur då och hur vet ni vilka som är ”bortom normen”?
 
Stadsbibilotekarie Torbjörn Nilsson tog initiativ för certifieringen och då undrar jag, såg han som chef att ni som medarbetare vid biblioteket har behov av en sådan kurs och jag undrar även ifall all personal vid stadsbibiloteket önskade vara med i certifieringen eller om det fanns de som ville gå andra kurser mer inriktade på litteratur och dyligt?
 
Till rfsl har det enligt dig betalats ut 377600kr från budget för kompetensutveckling. Det är en stor summa och jag undrar ifall det finns dokumenterat beslut och godkännande om att använda så mycket pengar till normkritisk certifiering?
 
Ett bibliotek har böcker, kommer denna certifiering att ha någon påverkan på bokutbudet? 
Vem är kontaktperson mellan stadsbibiloteket och rfsl?
 
Hur många timmar/dagar var certifieringskursen per anställd?
 
Vänliga hälsningar
Eva-Marie Olsson
Malmö

——————————————–

Mer HÄR

 

 

 

 

 

 

 

 


24 responses to “Hej alla udda…….del två

 • Hej alla udda….del tre | Petterssons gör skillnad!

  […] två HÄR…………nedan den senaste […]

  Gilla

 • Katrin Svensson

  Du menar värmestuga för härrelösa respektlösa länningar dom polisen kallade apjävlar, synd de så kallade poliserna pudlade efter uttalandet
  Visar deras feghet, gäller även ledningen som inte står bakom medarbetare som är frustrerade utan viker ner sig för PK media vilka ynkryggar

  Gilla

 • Erika

  Hade varit roligt att höra vad eleverna hade för behållning av kursen. Biblioteken har f ö blivit mer av lekstuga och fritidshem.Jag var på ett mindre bibliotek i dag, där ett gäng brunhyade tonåringar ”konverserade”, skrek högt och tjoade. Ingen bibliotekarie tystade dem på något sätt. Inte ens hade de vett att ta av sig skorna när de gick in på småbarnens avdelning (där skor är förbjudna). Kanske kan man i stället använda pengarna för kurser i ”vett och etikett” för våra utlandsgäster.

  Gilla

 • Lena

  Eva-Marie :
  Malmö är återigen i utländsk media, alltid får man skämmas som svensk.
  http://linkis.com/www.dailymail.co.uk/ILwjK

  Gilla

 • ladulaas

  Mycket bra och välbalanserat avslöjande, vad kommunerna slösar pengar på. Dessa tomtars vridna idéer avslöjar sig själva så bra, det behövs inga pekpinnar.

  Det är till sådana här perversioner, som Sveriges kommuner lånar pengar (från Bankmaffian förstås), totalsumman lär idag belöpa sig till över 500 000 000 000 kronor.

  Detta med HBTQ-certifiering är (illa) kamouflerad indoktrinering med avsikt att bryta ned svenskarnas sexualmoral och göra oss alla till perversa vällustingar.

  Man skulle kanske fråga ansvariga på kommunen, när de tänker HBTQ-certifiera moskéerna…

  Gilla

  • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

   Den sista meningen bevisar att de här tomtarna sysslar med idioti. Islams mångfaldsplan och HBTQ certifiering kan man läsa om i koranen och sharia som är lag och grundlag i terroriststaten Saudi Arabia….-halshuggningar på löpande band, piskning till döds av bloggare et cetera….

   Gilla

 • Bosse

  Huggsexan om skattebetalarnas pengar är i full gång överallt.

  Gilla

 • Joy

  Det är obegripligt! HBTQ – rörelsen är så komplicerade att de inte kan vistas ens på ett bibliotek utan att behöva specialbehandling. Jag får faktiskt ett skrattanfall!

  Så en transa får låna romantiska romaner även om han, den, har mustasch och klänning? Barn ska lära sig att läsa allt, inte bara det de vill. Tjejerna måste läsa krigsberättelser som på Västfronten inget nytt och killar ska läsa Förnuft och stolthet?.
  Jag har inte ens fantasi nog att begripa mig på denna minoritet av befolkningen, men problem med tillvaron har de då sannerligen.

  Gilla

 • Galten

  Dekadensen fortsätter med oförminskad takt. Den nya adeln kommer i sinom tid att kräva sharialagar för att hindra förfallet. Sodom och Gomorra har återuppstått i en ny skepnad.

  Gilla

 • Stenbock

  Precis så fungerar de kommunala ,och statliga inrättningarna….
  Fullständigt ”Nicke lilltroll”,om det inte finns politiker med ryggrad,som ser till att dessa ”tjänstemän/kvinnor ” utför det arbete de är betalda för att göra.
  Vad gäller den aktuella gruppen i Malmö (kulturnämnden) är dessa sådana som normalt ingen bekymrar sig om.De farliga ”tjänstemännen” sitter i andra tyngre förvaltningar och där är det mycket viktigt,att de invalda politikerna har den rätta pondusen och vetskapen,som mandatet bär med sig.Skulle detta mankera (som sker i många fall) övergår besluten till rent tjänstemannastyre !

  Gilla

 • svensson

  Eva-Marie du är så j-kla bra och vaken för alla tokigheter i detta galna samhälle. Hoppas du orkar fortsätta att hålla oss uppdaterade.

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Bara att konstatera att ju mer skatt politikerna får in desto mer
  pengar bränner dom upp i icke basala saker.

  Gilla

 • ossie

  Skandalöst att slösa skattepengar på dylikt trams.

  Gilla

 • Lewren

  Eva-Marie, du är onekligen en klok människa och vet exakt vilka följdfrågor som är av substans. Mycket bra!

  Gilla

 • eva

  När man arbetsplats övergav mål för jämställdhet och liknande och började införa sexuell läggning som något som man skulle ta hänsyn till på arbetsplatsen genmälde jag att ”vi är här för att arbeta, inte utöva sex. Det får man göra på sin fritid och den har arbetsgivaren inget med att göra”. Resultat: ett antal fågelholkar som inte begrep någonting.

  Gilla

  • eva

   Rättelse: skall vara min arbetsplats övergav….

   Gilla

   • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

    Sex är en privatsak och snack om detta väldigt privata har knappast på en arbetsplats att göra! Detta är ett rent bedrägeri, ren galenskap!

    Gilla

 • F.d. Socialen-demokraten - Ricky

  Rent nonsens och jag ser detta som ett bedrägeri mot skattebetalarna! Bra jobbat Eva-Marie, – detta trams tjänar väl bara ett syfte och det är att de som håller på med tramset slipper utföra något riktigt arbete och kan tramsa och koppla av istället.
  Pengarna borde givetvis gått till inköp av böcker, det är det de är till för. Böcker eller annan utrustning som behövs i bibliotekets verksamhet, de borde skämmas att bli lurade på så mycket pengar av RFSL, – skickligt jobbat av dem att lura på samhället denna smörja till ett dyrt pris.

  Gilla

 • Blodsven

  Feminzm, hbtq, genustrams och dylikt idioti är snart ett lika stort problem som islam.
  All heder åt Eva-Marie som på egen hand granskar vansinnet, vilket skithögarna på fulmedia har betalt för att göra eller troligen betalt för att inte göra….

  Gilla

  • Kurt

   Detta tramsande bär skulden till att avarter som Islam ha fått permanent fotfästet i våra samhällen. Jag behöver ingen bibliotekarien för min sexuella lägning. Den håller jag för mig själv och min partner.
   Jag vill inte veta om gubben Karlsson bär korset och stringtrosor, eller om han eller det gillar att bli tagen i röven. Varför ska ni i Sverige alltid låter är hunsas av egotrippade individer vars enda mål är att få uppmärksamhet i sitt torftiga onormala unkna liv /sexliv?

   Gilla

 • Nils Dacke

  Man blir ju förundrad och upprörd när man läser svaren från kommunen, det är ju rena tramset och varför skall ett bibliotek eller övrig kommunal personal hålla på med detta? Det måste väl finnas bättre sätt att ”kompetensutveckla” personalen.

  Liked by 1 person

  • eva

   Är man någorlunda begåvad och vet hur den kommunala/statliga valsen dras kan man skriva svaret själv åt dem. Idel floskler alltså!

   Gilla

 • ÅMÅL

  Eva-Marie Olsson = föredömlig medborgare!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: