Ett permanent problem

I en ledartext i Smålandsposten beskriver Stefan Olsson hur han var närvarande vid den gångna helgens säkerhetspolitiska konferens i München och där hörde hur Italiens utrikesminister uttalade orden ingen egentligen vill höra.

Flyktingströmmen är inte tillfällig och började inte sommaren 2015, utan den är ett permanent problem.

På konferensen uttalade ministrar från flera länder att flyktingkaoset upphör så fort kriget i Syrien upphör. Detta menar Italiens utrikesminister, Paolo Gentiloni, är helt fel. Flyktingarna som kommer till Europa härstammar från flera länder, både i Mellanöstern, Afrika, Asien, och därför är krig inte den gemensamma nämnaren till den folkvandring vi ser nu.

Mycket handlar istället om ekonomi och drivkraften att skaffa sig ett rikare liv i välfärdens Europa. Minns att EU-kommissionens vice ordförande, Frans Timmermans, nyligen gick ut och erkände att 60 procent av flyktingarna som kommer till vår kontinent är ekonomiska migranter.

I ett land som Afghanistan har många fått det ekonomiskt bättre och därför har fler råd att betala de tusenlappar som det kostar att ta sig hit med hjälp av flyktingsmugglare. Enligt Stefan Olsson är många unga afghaners drift att bege sig till exempelvis Sverige större än den är att stanna kvar i hemlandet.

Därför menar Olsson att Paolo Gentiloni har rätt i sitt antagande.

”Ett slut på kriget i Syrien innebär inte att folk kommer att sluta försöka ta sig över havet.”

Europa och inte minst Sverige, har därför bara sett början.

SMP

10 thoughts on “Ett permanent problem

  1. Då är frågan varför svenska politiker hela tiden givit desinformationen till samhällsmedborgarna?
    Varför fick inte samhällsmedborgarna informationen om att det här är bara början och att det inte alls handlar om Syrien.

  2. Ursäkta skrivfelet. Upprördheten över den muslimska invasionen gör mig så vansinnigt frustrerad att det ibland blir fel.

    Snart måste en motståndsrörelse bildas för att förvara vårt land.

    Jag ställer givetvis upp.

  3. Det är för djävligt.

    Oron för vad som skall bli av mitt land ökar i styrka för varenda dag. Dessa satans muslimer kommer att göra mitt land oigenkännligt innan 2020.

    Jag HATAR dem.

    Åk hem för helvete!

Kommentera