Afghanska ”barn” jagas för knivdåd i Östersund

INVANDRARVÅLD. En stor polisinsats pågick under natten efter att en man blivit knivskuren utanför Ica Vallhalla på Frösön, Östersund. Ett flertal personer ska där ha hamnat i bråk utanför butiken – och när gruppen skingrades låg en skadad man kvar på marken. Hans tillstånd bedöms som allvarligt, men inte livshotande.

Dådet rubriceras som försök till mord och en person greps och anhölls under natten.
Larmet inkom klockan 21:45. Polisen uppger att vittnen då ska ha sett flera personer i bråk utanför en mataffär i Valla. Några av personerna ska ha haft synliga tillhyggen och när bråket upphörde och gruppen skingrades låg en man kvar på marken.

Flera av de inblandade personerna försvann i en bil och söktes under natten av ett antal polispatruller. En kort stund efter att larmet ringts in hade polisen fordonskontroller på flera ställen i Östersundsområdet.

-Pettersson tycker det är intressant att Östersunds-Posten och Länstidningen har identiska artiklar skrivna av samma reporter.

Nåväl, vår hat media nämner inte att de inblandade är afghaner och de försvann från platsen i en Audi A4 med registreringsnumret Suk308. Bilen ägs av Sven-Ove Torsten ”Totte” Enevärn som jobbar med unga på ett HVB-hem och familjen har också öppnat upp sitt hem för en familjehemsplacerad kille från Afghanistan som nu bor tillsammans med Totte, hans sambo och deras tre barn på Frösön. Läs mer HÄR. 

Den eftersökta bilen med Amini Romal. Observera att vi inte vet om han inblandat.
Den eftersökta bilen med Amini Romal. Observera att vi inte vet om han inblandat.

Facebook

Uppdatering: Under kvällen och natten har ett flertal personer hämtats in till förhör.

Åklagare har beslutat att anhålla en man född -97 som på sannolika skäl misstänkt för försök till mord. Under dagen kommer utredningen fortsätta och det utesluts inte att fler personer kommer att frihetsberövas.

Tidigast klockan 08.00 kommer ny presstelefon finnas. Detta på grund av hög arbetsbelastning.

Polisen

Facebook

13 thoughts on “Afghanska ”barn” jagas för knivdåd i Östersund

  1. Du lägger ut en bild på en person som du inte har en blekaste aning om han är inblandad. Du hänger ut han och misstänkliggör honom så att det ska verka som om han är inblandad. Sen undrar jag om du har tillåtelse att publicera bilden? Den är upphovsrätts skyddad.

  2. Var det ”Totte” själv som rattade fordonet ? För inte får väl de 15-åriga barnen köra bil.Eller gäller andra regler för importerade nomader,på Frösön ?

  3. När jag hörde nyheten trodde jag att det var två zigenargäng – sk EU-migranter – som slagits om reviret och tiggarplatsen.

Kommentera