Nytt HVB-hem vid skolan

Det planeras för ett HVB-hem på Nyköpings gymnasieskolas område.

En byggnad på Gripenskolans område planeras för att inhysa ett HVB-hem med nio rum. En ansökan är inlämnad till till bygg- och tekniknämnden.

Marken byggnaden ligger på får egentligen endast användas till skolverksamhet, men bygglovshandläggare på Nyköpings kommun menar att detta inte utgör något hinder. Förslaget avviker alltså från gällande regler, men kommunen överväger ändå att genomföra  det hela.

Vi får hoppas att grannarna på Svedelius väg får säga sitt, men det kanske vore för mycket begärt.

SN

Det här vore givetvis något för de lokala SD-representanterna att belysa. Fast och andra sidan vore det ett givet skäl för den röd/gröna kommunledningen att starta projektet i all hast. Som bekant går partierna i 7-klövern alltid mot SD, oavsett vilka frågor det rör sig om och särskilt när det gäller migration.

Sverige är ett land som mångt och mycket byggts upp av lagar, regler och kanske är det därför vårt samhälle ändå fungerat så pass bra. Den senaste tiden har regler luckrats upp och lagar gjorts om, exempelvis har det kommunala självstyret kanske sett sina sista dagar. Allt för att lösa de problem som asylkaoset skapat och kommer att skapa.

5 thoughts on “Nytt HVB-hem vid skolan

  1. Saknar helt ord,sjuk-klövern bedriver ett medborgarförakt/landsförräderi.
    Vad rör”Kommunernas självstyre som regeringen mot bättre veto genom indirekt lagöverträdelse kört över” är det nu befogat att fråga sig vad som händer med kommunala val efter regeringens övertramp.

  2. Vi som bor här har ju redan ett gruppboende för icke svenska ”barn” som grannar fan räcker inte det…..?

Kommentera