”Nu måste rättsstaten rulla in i problemområdena”

INVANDRING. ”Samhället har retirerat och låtit ett parallellsamhälle växa fram, där de kriminella i hög grad dikterar villkoren.” Det skriver Expressens ledarskribent Anna Dahlberg i en kommentar till polisens lägesrapport om situationen i de 53 mest problemtyngda utanförskapsområdena som släpptes nyligen.

I årtionden har förortsprojekten avlöst varandra, samtidigt som samhället i praktiken gett upp gett upp det mest basala – trygghet och en fungerande rättsstat, skriver hon och frågar sig: ”Hur har ansvariga politiker kunnat låta detta ske?”

Dahlbergs medicin är bland annat att det ska vara tydligt att brott straffar sig: ”Att öka risken för att åka dit är det mest effektiva sättet att avskräcka från brott, intygar kriminologen Manne Gerell. Inför därför jourdomstolar, sätt upp övervakningskameror, skärp straffen för unga och slopa systemet med åtalsunderlåtelse (staffrabatt).”

Dessutom bör regeringen tillsätta en nationell samordnare med ansvar för att samla erfarenheter och forskning och föra ut det till berörda kommuner. ”Om tryggheten ökar i områdena kommer mycket annat på köpet.”

Även om läxhjälp och fler vuxna på stan har visat sig hjälpa i vissa fall menar hon att ”hållbarhetsprojekt och kommunikationsplaner” bör läggas åt sidan: ”Nu måste rättsstaten rulla in.”

-Pettersson inser att Anna Dahlberg har rätt men hon och andra journalister är ynkliga när de frågar ”Hur har ansvariga politiker kunnat låta detta ske?” 

Det är delvis för att Expressen och andra hatiska journalister har vägrat berätta sanningen under en lång följd av år och de som försökt att berätta hur det står till i vårt land har förföljts och trakasserats av Expressen och andra…

Listor över områden som nedan har gjorts förr och kommer säkert att göras igen och inget kommer att bli bättre förrän politiker och journalister nämner invandringen som orsaken och på allvar gör något åt den

Särskilt utsatta områden:

1. Vivalla, Örebro*

2. Hallunda/Norsborg, Botkyrka* (Norra Botkyrka)

3. Husby, Stockholm*

4. Ronna/Geneta/Lina, Södertälje*

5. Rinkeby/Tensta, Stockholm*

6. Araby, Växjö*

7. Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö*

8. Södra Sofielund (Seved), Malmö*

9. Bergsjön, Göteborg*

10. Biskopsgården, Göteborg*

11. Gårdsten, Göteborg*

12. Hammarkullen, Göteborg*

13. Hjällbo, Göteborg*

14. Lövgärdet, Göteborg*

15. Skäggetorp, Linköping

Områden med en stjärna * är särskilt prioriterade områden.

Riskområden:

16. Oxhagen/Varberga, Örebro

17. Tjärna Ängar, Borlänge

18. Alby/Fittja, Botkyrka

19. Tureberg, Sollentuna

20. Adolfsberg/Dalhem/Drottninghög, Helsingborg

21. Hässleholmen/Hulta, Borås

22. Bäckby, Västerås

23. Gottsunda/Valsätra, Uppsala

24. Brandbergen, Haninge

25. Bredäng, Stockholm

26. Edsberg, Sollentuna

27. Finnsta, Upplands Väsby

28. Fornhöjden, Södertälje

29. Hagsätra/Rågsved, Stockholm

30. Hovsjö, Södertälje

31. Hässelby/Vällingby, Stockholm

32. Rissne/Hallonbergen, Sundbyberg

33. Skogås, Huddinge

34. Smedby, Upplands Väsby

35. Sångvägen, Järfälla

36. Termovägen, Järfälla

37. Älvsjö/Solberga, Stockholm

38. Östberga, Stockholm

39. Charlottesborg, Kristianstad

40. Gamlegården, Kristianstad

41. Holma/Kroksbäck/Bellevue, Malmö

42. Koppargården, Landskrona

43. Andersberg, Halmstad

44. Falkagård, Falkenberg

45. Hisings Backa, Göteborg

46. Kronogården, Trollhättan

47. Rannebergen, Göteborg

48. Tynnered/Grevgården/Opaltorget, Västra Frölunda

49. Fröslunda, Eskilstuna

50. Hageby, Norrköping

51. Lagersberg, Eskilstuna

52. Råslätt, Jönköping

53. Skiftinge, Eskilstuna

30 thoughts on “”Nu måste rättsstaten rulla in i problemområdena”

  1. Märkligt att Anna Dahlberg tillåts av denna annars så skenheliga
    blaska att ha åsikter som stämmer med verkligheten?

    • Anna Dahlberg tillhör ju de fåtal som skådat ljuset betr massinvandringen. Upplever nog att hon tror på vad hon skriver.
      Varför får hon då hållas?
      Är Anna D Expressens alibi mot omvärlden eller kanske en testballong då man på blaskan insett att det inte längre håller med att mörka som man gjort (gör?) ?

  2. Något Expressen har upptäckt de senaste dagarna? Troligen.

    Tidigare kallades områdena för ”no go”-zoner.

    Nu benämns de för ”utsatta områden”.

  3. Samtidigt som detta pågår fyller politikerfrälset på med ytterligare dysfunktionella araber/muslimer, det kom lika många under januari i år som under januari 2015, totalt 160.000 ”flyktingar”, i huvudsak unga män….-de riktiga ”flyktingarna” lämnade de kvar, dvs kvinnor och barn!
    SVERIGE BEHÖVER DEFINITIVT EN FLYKTINGPAUS! Krossa Såsa Romson och Miljöpartiet!

  4. önsketänkande, att nutidens 5:5 or skulle bli dömda för
    brott…bestämt så av 7 klöverns byfånar, som är än mer
    parasiter å som håller nyanlänt patrask ”under sina vingar”
    …tungt, förbannat tungt att bli ratad av (som man trodde)
    de sina!..straffet (en vacker dag) kan bara bli ett…under
    rådande krigslagar!!!

  5. Här har ni ett ensamkommande skäggbarn. Hittade detta på Flashback i tråden om knivskärningen i Östersund. Bilden som skäggbarnet lutar sig emot skall vara lyst i samband med våldsdådet.

    Skäggbarnet är inneboende hos den som äger HBV-hemmet. Samma HBV-hem som skäggbarnet lurat i personal och Migrationsverket att han är barn. Skägget till trots.

    https://www.facebook.com/romalW?fref=photo

    Och här har ni företaget stjäl påengar av de svenska pensionärer.

    http://www.ratsit.se/5569868325-Trivium_HVB_AB

    • Är i Thailand, snart dags för stranden….+30 här, skönt att slippa Sverige och matas med allt negativt, räcker med att gå in på petterssonsblogg för att se vad sossarna och vänsterparian ställt till med….SKIT är bara förnamnet!
      ALLA borde vakna, alla kommunalpolitiker oavsett partifärg borde ta sitt fulla ANSVAR och säga sanningen som den sosse som sa att ”klockorna stannar och blommorna vissnar” – så jävla dumt tycker han Sveriges politik med mottagningen av s.k. ensamkommande barn är!

  6. Finns risk att konflikten trappas upp

    ”Konflikten mellan turkar och kurder kan komma att eskalera i Sverige, efter att en 52-årig man skottskadats i samband med en prokurdisk demonstration.”

    Vad gör turkar och kurder i Sverige? Eller är det frågan om så kallade ”tunnelbanesvenskar”? Hursomhelst har tydligen vissa privilegiet att i ena stunden vara svenskar för att sedan snabbt bli turkar eller kurder.

    Håll på med er skit i era egna länder.

    ÅK HEM!

    http://unvis.it/www.svd.se/finns-risk-att-konflikten-trappas-upp/om/sverige

  7. Krönika.
    NIMA GHOLAM ALI POUR

    I olika debatter om flyktingströmmen från Syrien så låter det som att de asylsökande från Syrien inte har haft något annat val än att komma till Sverige. Hur ofta har man inte hört en vänsterorienterad person skrika en i ansiktet: ”Vill du hellre att de ska dö?” Nej, ingen har sagt att de som befinner sig i krigets Syrien ska dö. Men senast jag kollade på kartan såg jag inte att Syrien gränsade till Sverige.

    Ändå är Sverige det land i Europa som har tagit emot flest asylsökande från Syrien de senaste tre åren. Så hur kommer det sig att människor som ”flyr för sitt liv” lyckas navigera sig igenom Europa till den del av Skandinavien som heter Sverige? Hur kommer det sig att den som flyr från Syrien väljer att passera länder som Bulgarien, Rumänien, Ungern, Slovakien och Polen?

    Svaret kommer att göra vänstern besviken. Resan från Syrien till Sverige är inte kaotisk och sker inte i en miljö av desperation. Resan är planerad in i minsta detalj. Planeringen sker inte i krigets Syrien, utan den sker i trygga europeiska länder som Grekland eller Italien. När syrier tar sig till dessa europeiska länder som ligger någorlunda nära Syrien tar man reda på vilket europeiskt land som ger syriska asylsökande permanent uppehållstillstånd.

    Genom andra syrier eller genom media så får man reda på att Sverige är det landet. Därefter planerar man en resa för att ta sig från ett tryggt europeiskt land som har en balanserad invandringspolitik, till Sverige, som ger alla syrier permanent uppehållstillstånd.

    Precis som alla resenärer i Europa så måste dessa syrier betala för sin resa. Detta innebär att de som kommer till Sverige är de som har haft pengar med sig från Syrien. De fattigaste och mest utsatta syrierna får aldrig komma till Sverige.

    I januari 2014 rapporterade Dagens Nyheter att syrier kommer till Sverige från USA. Även om man befinner sig på andra sidan Atlanten så verkar syrierna ha hört talas om att en resa till Sverige innebär att man får leva i ett västerländskt land med ett generöst välfärdssystem. Sverige verkar ha blivit syriernas Mecka.

    Vad man än tycker om en ”generös” invandringspolitik så måste man ändå erkänna att Sverige befinner sig i en problematisk situation. I en globaliserad värld där kontakter mellan människor har intensifierats så har ryktet spridit sig bland den syriska diasporan att Sverige är det land som man borde åka till. Att ett kallt land i norra Europa blir slutdestination för så många syrier är inget sammanträffande.

    Länge har vi hört att vi har en skyldighet att ta emot asylsökande från Syrien eftersom det pågår ett krig där. Sverige har gått så långt att alla syrier får permanent uppehållstillstånd när de söker asyl. Men här kommer en sanning som inte ens vänstern kan förneka. De syrier som kommer till Sverige för att söka asyl kommer inte direkt från Syrien. De kommer från trygga västerländska länder som vägrat ge dem uppehållstillstånd. Det innebär att syrierna som kommer till Sverige inte flyr från krig, de söker uppehållstillstånd ute i Europa.

    Syrierna som kommer till Sverige är inga offer. De är duktiga globala medborgare som har lyckats få fram information om att Sverige ger dem permanent uppehållstillstånd. Sedan har de varit flitiga nog att samla ihop kapital för att ta sig igenom hela Europa till ett av Europas nordligaste länder. Dessa syrier som tar sig till Sverige klarar sig bättre i Europa än vad de flesta svenskar gör. De har ju lyckats resa igenom hela Europa, trots att de, i många fall, inte ens haft rätten att vara i Europa.

    Bilden av asylsökande från Syrien har romantiserats i den politiska och mediala debatten. Denna romantisering har ägt rum i en svensk historisk kontext. Sverige är ett land som har tagit emot många kvotflyktingar under efterkrigstiden. Det finns en självbild av att Sverige tar emot flyktingar från kaotiska områden och ger dem trygghet. Men det är endast en liten del av syrierna som kommit till Sverige som kvotflyktingar. I december 2014 så hade cirka 50 000 syrier sökt asyl i Sverige sedan kriget började. Under samma period hade Sverige tagit emot 1200 syriska kvotflyktingar. Det innebär att större delen av syrierna har kommit till Sverige från trygga västerländska länder.

    Visst är det skönt att ha en känsla av att man räddar människor från döden. Men så ligger det inte till när det gäller större delen av de asylsökande från Syrien. De var illegala invandrare eller hade visum i ett västerländskt land när de planerade sin resa till Sverige för att få permanent uppehållstillstånd i ett annat västerländskt land.

    När vi fått ett mer nyanserat debattklimat angående den syriska invandringen, där vänstern överger sin roll som ”livgivare” åt de asylsökande syrierna, kan vi påbörja en debatt om hur Sverige ska ta sig ur en ohållbar situation där det finns 3,8 miljoner syrier som har flytt från sitt land, varav många har Sverige som slutdestination.

  8. Calais och Dunkirk har satt in stora insatser för att försöka stoppa ockupationen så nu beger sig tsunamin till Zeebrugge och se i vanlig ”ordning” vilka är där och föder och göder dem …………jo den kristna kyrkan !
    De lär sig ALDRIG, för de betalar inte !
    https://www.youtube.com/watch?v=-W7NBOQR3bo
    Stor skam är det , vet hut era ………….hycklare !

  9. Problemet är att de svenska straffsatserna är ett skämt och fängelserna bättre att bo i än lägenheten hemma i Husby. Det svenska rättssystemet avskräcker bara skötsamma etniska svenskar.

  10. Var det inte Expressen som betalade ungdomar för att bränna bilar? Konstigt att hon stolt inte nämner det!

  11. det stämmer INTE ALLS fråga bara Dan Eliassaon,DET FINNS BARA 3 ställe med problem i hela Sverige!

  12. ”Jag har blivit överraskad sen jag blev rikspolischef över hur illa det är i vissa områden på kvällarna.” Så uttryckte sig Dan Eliasson i veckan …”
    Att Eliasson blev överraskad visar enbart på att han är helt olämplig till sitt nuvarande jobb.
    Alla som någon gång varit i något ”berikat område” har sen länge insett problemt.

  13. Vi borde låta deras huvuden rulla på gatorna som varit ansvariga för den utsatta och prekära situation som Sverige befinner sig idag.

    • Nej snälla, helst inte. Jag bor där. Tro mig när jag säger att vi som bott här hela livet också är utsatta för en invasion. Dock av rödvins och surdegskaraktär.

Kommentera