Reinfeldt: ”syrier och irakier är de hårdast arbetande personerna som vi har i vårt samhälle”

INVANDRING. Det är ord och inga visor då tidigare svenska statsministern Fredrik Reinfeldt försöker lära finska kommunalpolitiker och tjänstemän hur Finland ska få ekonomin i skick.

Skärmklipp

Efter ett dygn av makroekonomiska redogörelser och överläggningar om vad regeringens landskaps- och vårdreformer kan få för följder för den offentliga förvaltningen är förra svenska statsministern och moderatledaren Fredrik Reinfeldts råd till 600 finländska kommunala tjänstemän och politiker en uppiggande fläkt vid Kommunförbundets årliga seminarium.

Reinfeldt talar varmt för den svenska modellen där exportindustrin anger nivån på löneökningarna. Det systemet i kombination med sänkta skatter på arbete är enligt Reinfeldt förklaringen till varför de svenska hushållen har det så bra ställt ekonomiskt.

Utöver lönebildningen där exportindustrin anger nivån, lyfter Reinfeldt upp vikten av att få så många som möjligt ut i arbetslivet. När han tillträdde som statsminister hade Sverige 550 000 förtidspensionärer.

– Jag frågade hur det var möjligt med tanke på att vi hör till de länder där folk lever längst. Det var ju inte så att vi skulle ha haft en halvmiljon människor som var för sjuka för att arbeta eller att det skulle ha pågått en förskräcklig influensaepidemi, provocerar Reinfeldt och berättar hur man såg till att radikalt försvåra alla möjligheter till förtidspensionering.

– Här har Finland en stor utmaning. Äldre ska inte spela golf eller mata duvor i parken, säger den förre statsministern som anser att den höjda sysselsättningsgraden bland äldre svenskar är den enskilt största förklaringen till varför landet har en tillväxt på fyra procent.

Reinfeldt passar också på att slå ett slag för ökad invandring. – Eftersom jag nu talar för finländare, ska jag förvarna er: Jag är väldigt mycket för invandring. De starkaste samhällena är öppna och blandade. Samhällen där alla tror på samma gud och gör samma saker är urtrista.

Reinfeldt påpekar att han är stolt över att Stockholm näst efter London är den mest mångkulturella staden i Europa.

– Det är kvinnorna som driver urbaniseringen och de som först söker sig till nya spännande miljöer. Min uppmaning till alla män är därför: Skärp er! Män presterar sämst i skolan och det är män som förirrar in sig i märkliga högerextrema uppfattningar.

Reinfeldt passar också på att gratulera Finland för 32 000 asylsökande i fjol.

– 32 000 är en bra siffra! I Sverige fick vi i fjol 160 000 asylsökande och prognosen för i år ligger på 140 000. Jag har träffat folk som har sagt att vi lever i ett land som kollapsat, men jag har då inte märkt några sådana tecken. Min erfarenhet av syrier och irakier är att de är de hårdast arbetande personerna som vi har i vårt samhälle.

-Pettersson ser bara två alternativ: antingen är Fredrik Reinfeldt galen eller också blåljuger han. Att syrier och irakier eller araber är de hårdast arbetande i vårt samhälle är ett otroligt påstående, jag vet inte vad han grundar det på men vi har facit på hur hårt de arbetar i deras egna länder…

HBL

31 thoughts on “Reinfeldt: ”syrier och irakier är de hårdast arbetande personerna som vi har i vårt samhälle”

  1. Har Reinfeldt för hemligt register över syrier och irakier så han vet hur de arbetar?
    I kommuner är det omöjligt få veta hur många arbetslösa invandrare som försörjs.
    – Vi skiljer inte på invandrare och svenskar, heter det.

  2. Är det någon som läst det som står innan man kan kommentera? Följer ni lagen, håller ni god ton, är ni artiga, hotar ni inte och framför allt, använder ni sunt förnuft? Jag bara undrar…

  3. Vilken idiot! !! Och han var statsminister i 8 år! !!Han hånar svenska folket fortfarande! !Jävla svin! !!

  4. Tja, Fredrik den Onde lär inte längre våga gå på Sveriges gator utan ett uppbåd av livvakter. Inte heller åka/köra bil utan pansar.

    Han är mer hatad än den tidigare värste folkförrädaren i Norden; Quisling. Han avrättades med kulor, oförtjänt. Hängning gäller för sådana…

  5. Haha han måste mist förståndet helt.
    Vart jobbar dessa människor isåfall? Enda stället jag ser dom är när de drar omkring med sina 5 barn på gatorna och handlar mat på Ica. Pengar som dom slitit för? Nä, skulle inte tro det, men vi sliter åt dom.

    Jobbar 40 h i veckan med småbarn och det är då fan inget sitta på rumpan jobb. Vi har för många barn, för små lokaler ( vår tilltänkta lokal blev hvb hem) och för lite personal. Stressigt som tusan och det märks på barn och personal.
    Men enligt Reinfeldt så är man lat då alltså.

  6. Mästaren av Sveriges folkutbyte har talat igen. Hoppas Jimmy Åkesson frågar Batra om hon tycker likadant som hennes mästare innan han vill regera ihop med hen.

  7. Fredrik Reinfeldt måste ha begåvats med zika viru eller gått och blivit senildement! Ovanstående angående Irakier och syrier är ta mig fan det absolut dummaste jag hört under senaste dygnet!

    Vilken verklighet har den svagsinte Fredrik Reinfeldt levt i? Inte min iallafall! Kanske det är så att mannens, var det utländska utomeuropeiska ja kanske till och med Afrikanska ursprung börjar göra sig påmint? Hur kan någon överhuvudtaget betala för att Fredrik ska komma och berätta om sin egenupplevda fantasivärld!!!! Det är då ta mig fan ingen normalt funtad människa vid sina sinnens fulla bruk som upplevt Fredriks egen lilla fantasivärld!

    Visste sedan tidigare att mannen är dysfunktionell men att svagsintheten skulle ta sig sådana uttryck det kunde man ju faktiskt inte drömma om!

    Asflabbar på morgonen och gapskrattar när jag går och lägger mig och däremellan ler jag i mjugg hela dan, tror inte att leendet släpper ens när jag sover! Nu har träningsvärken i munmusklerna börjat ge med sig!

    Tidigare regering, nuvarande regering, sjuklövern och alla dessa svagsinta svenska och europeiska myndigheterna drar ner skrattsalva på skrattsalva de verkar inte förstå det komiska i sitt strutsbeteende!

    Tycker finnarna ska fråga Fredrik varför individ och familjeomsorgen och försäkringskassans budgetar övertrasseras jämt och ständigt och varför kostnaderna för individ och äldreförsörjningsstöd eskalerar och riskerar att göra Sverige till ett SVEXIT?

  8. Tänk vad manipulativa individer kan ställa till det för sin omgivning.
    – Och dessutom utan att ha minsta komplex för vade gjort.

  9. Det beror väl på hur man definierar arbete! Kallar man trakasserier, våldtäkter, knivskärningar, slagsmål, stölder och andra ökande sysselsättningar för arbete, har han rätt.

  10. Reinfeldt är en landsförrädare och kommer att få till svars den dag det blir dags att göra upp räkningen med de ansvariga.

  11. Han måste blandat ihop rapporterna. Det var nog polisregistren han kollade i där irakier och syrier var så framstående.

  12. Är det inte rasism att peka ut syrier och irakier som hårt arbetande? Skulle denna egenskap vara kopplad till någon etnicitet? Hårt arbetande är ett relativt begrepp. Trevligt för människorna i Finland att höra detta. Finland är vad jag vet det enda land som betalat en krigsskadestånd till sista marken, till Sovjetunionen.

  13. Tycker det är meningslöst kommentera Reinfeldt. Desto mindre uppmärksamhet han får desto fortare blir vi av med landsförrädaren.

  14. Han har inte blivit speciellt mycket friskare i huvudet efter att ha sparkats som statsminister.
    Skadan han har sitter tydligen djupare än vad någon trott.

    • Rätt smart egentligen, bättre valarbetare för vettiga partier finns inte för vem vill ha en politiker som han efter vad han gjort Sverige?

  15. De invällande analfabeterna har inte tagit sig till gratislandet för att arbeta.
    Dom har kommit hit för att kunna leva resen av sina liv helt utan att spendera en enda krona av sina dyrt förvärvade miljoner.

Kommentera