Tio månaders fängelse och utvisning för iranier

INVANDRARVÅLD. Det var i början av december förra året, i samband med en julbasar, som mannen besökte biblioteket i Rättvik. I lokalen fanns även kvinnan och hennes vänner.

När kvinnan skulle besöka toaletten följde mannen efter, trängde sig med in, höll fast kvinnan och gjorde olika sexuella närmanden.

Mora tingsrätt har nu dömt mannen för sexuellt tvång till 10 månaders fängelse, utvisning och förbud att återvända före år 2021. Skulle han återvända till Sverige innan dess riskerar han att dömas till fängelse i upp till ett år.

Ur åtalet: ”Morteza Obeidavi har utnyttjat att målsäganden på grund av utvecklingsstörning och/eller bristande utveckling haft en skyddslös ställning och haft svårigheter att värja sig”.

Mannen ska även betala 54 000 kronor i skadestånd till kvinnan samt 800 kronor till Brottsfonden.

I väntan på att domen vinner laga kraft – vilket tar tre veckor – hålls mannen kvar i häktet.

I polisförhören med mannen nekade han till anklagelserna, men förutom kvinnans berättelse så fanns tekniska bevis i form av DNA från mannen.

Parallellt med polisens utredning har Rättviks kommun gjort en Lex Sarah-anmälan till IVO – Inspektionen för vård och omsorg.

-Pettersson ser att mannen heter Morteza Obeidavi, är född 1988 och behövde tolk på arabiska med iransk dialekt…

***

TIDIGARE 2015-12-04, Våldtäkt på bibliotek, nyanländ misstänkt

Polisen
2015-12-03 12:24, Våldtäkt, Rättvik
Igår, 151202, kl 14.37 inkom larm om att en kvinna skulle ha utsatts för ett sexualbrott på biblioteket i Rättvik. En dryg timme senare greps en man född 1988 misstänkt för brottet. Mannen anhölls senare misstänkt för våldtäkt.

Förundersökningen är i ett tidigt och känsligt läge. Brottsplatsen ska undersökas av kriminaltekniker. Eventuella spår ska analyseras. Förhör ska hållas med målsäganden och den misstänkte och eventuella vittnen. Mot bakgrund av resultatet av den fortsatta utredningen kommer åklagaren att under de närmaste dagarna ta ställning till om den misstänkte ska begäras häktad eller ej.

Någon information utöver denna kommer inte att lämnas i nuläget. Då ytterligare information kan ges kommer sådan att lämnas på detta sätt.Vi tar gärna emot iakttagelser i anslutning till brottsplatsen vi den aktuella tiden. Man kan då ringa 114 14 och lämna sin information.

Polisen

-Pettersson undrar lite över detta. En våldtäkt på ett bibliotek, mitt på dagen och det är relativt tyst, bara småartiklar, i hatmedia = nymas. Och det är inte fördomar utan erfarenhet.

15 thoughts on “Tio månaders fängelse och utvisning för iranier

  1. Tack Sam & olle

    jag får kanske resignera när ja se era svar, Tack
    jag kommer ändå att fortsätta sätta mig emot det jag ser som självklara fel i vårt Sverige & skriva så mycket jag kan
    jag står för vad jag skriver & även mina tankar i vårt läge med allt skit som händer
    För ett bättre Sverige
    // Jan

  2. Den 15-årige mördaren är tydligen vuxen, enligt Migrationsverket.

    Den unge man som sitter häktad misstänkt för mordet på HVB-hemmet i Mölndal är vuxen.

    Det har Migrationsverket kommit fram till.

    Migrationsverket har inte närmare kunnat slå fast exakt hur gammal mannen är, men gör bedömningen att han inte är under 18 år.

    När mannen häktades fanns det uppgifter om att han skulle ha varit född år 2000.

    http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2988325-migrationsverket-misstankte-alexandra-mordaren-ar-vuxen#sthash.RJDnAoGZ.dpuf

  3. Och för varje Morteza döms 99 också rågblonda svenska gossar för våldtäkt på toalett, glöm aldrig det.

    • Min första tanke var,hur många sådana brott har förövat i de andra länder han levt,eller fotbadrat genom,innan han hittade Rättvik ?

      • Och som han kommit undan för att han kom hit. Undrar hur lång tid det tar innan rättsapparaten börjar uppmärksamma att många av de ankommande kan ha den egenheten gemensamt. Det man är kunnig inom är ju det man tränat på och de verkar ju kunna en hel del som betraktas som kriminellt i vår del av världen. Och har förmodligen tränat upp sig i sitt tidigare liv. Men sen finns ju dammsugare och avgasrör också…..

  4. Ett extremt lågt straff för en grov våldtäkt, utvisning och förbud att återvända före 2021, – det är om 6 år, varför inte livstids utvisning ? I Thailand eller Australien hade mannen satts i häkte och efter avtjänat straff + kraftiga böter UTVISATS PÅ LIVSTID!

  5. Nu måste jag undra

    är det lönt att skriva på detta forum?
    media i övrigt har ju munkavle!
    regeringen mörkar!
    polisen med sin kod ???
    vad gör vi för att förhindra blodbadet?

    jag spyr snart

    några håller på att fixa nya kristallnatten

    Flyktingar…fnys…är de icke

    fixa skiten i deras hemland

    ja, jag bara tänker lite/skriver

    skit förbannad 🙁

    • Det är lönt att skriva på detta forum.

      Alla nya kommentarer här skickar jag till mitt nätverk som består av ca 90 personer.

      Vi är många som bryr oss och som försöker hjälpa om vi kan.

      Jag bor på landet och hugger egen ved, jag jagar och utfodrar mina hundar med färskt kött etc. Var vi grannar skulle vi kunnat fika och snacka i köket, men tyvärr måste svenskar och riktiga ”wannabe” svensktalande nu våga bry sig om varandra.

      Vi har bara varandra. Vi måste börja våga säga vad vi tycker och skita i myndigheterna. Dom jobbar för oss. Inte tvärtom.

      När blev Sverige en diktatur? Nej, just det.

Kommentera