Kyrkklockorna tystnar

ISLAM. När folkvalda partiföreträdare från 28 länder pekat ur övergreppen mot kristna och yazidier som folkmord är Svenska kyrkan fortfarande tyst.

Det som terrorrörelsen Islamiska staten (IS) gör mot kristna och yazidier i Irak och Syrien är att beteckna som folkmord, anser EU-parlamentet i en resolution som nu antagits.

Besluter ökar trycket på EU och FN att agera. Om FN erkänner folkmordet aktiveras en skyldighet för världssamfundet att sätta in åtgärder för att skydda utsatta folkgrupper. Det är anledningen till att utrikesminister Margot Wallström (S) undviker att tala om övergreppen mot kristna som ett folkmord. Då skulle Sverige behöva agera.

Samtidigt som Wallström förnekar folkmord halshuggs kristna av IS. Kristna i Syrien förföljs och kyrkor förstörs och plundras. IS tvingar kristna att tvångskonvertera, men ger sig ofta på även de som lämnat kristendomen. Kristna flickor våldtas och säljs på slavmarknader. Byar töms på kristna. Dessa systematiska och omfattande övergrepp måste kallas vid dess rätta namn.

Den svenska politiker som varit tydligast i frågan är Kristdemokraternas europaparlamentariker Lars Adaktusson. Han har som initiativtagare och ansvarig för förhandlingarna mellan partigrupperna fått alla partigrupper förutom vänstergruppen GUE/NGL, dit Vänsterpartiet hör, samt den högerpopulistiska gruppen ENF att ställa sig bakom resolutionen.

Men det är fler som vägrar tala om folkmordet. Svenska kyrkan skrev för bara några dagar sedan en debattartikel i tidningen Dagen, där de genom deras internationella chef Gunilla Hallonsten, förtydligade att de inte vill beteckna det som sker som folkmord. Anledningen beror enligt Svenska kyrkan på att våldet drabbar människor oavsett religionstillhörighet. Företrädare för Svenska kyrkan förklarar att de inte vill göra skillnad på människor då det riskerar att öka konflikter, utsatthet och radikalisering.

Det finns en ängslighet i att göra skillnad på grupper. Men det är förvånande att den ängsligheten sträcker sig så långt att inte ens Svenska kyrkan vågar fullt ut ställa sig bakom de kristna som utsätts för folkmord. När folkvalda partiföreträdare från 28 länder pekat ur övergreppen mot kristna och yazidier som folkmord är Svenska kyrkan fortfarande tyst. Har rädslan för att säga fel gått så långt att inte ens Svenska kyrkan vågar tala om kristnas utsatthet?

När kyrkklockorna tystnar behövs mer än ord. Men att klassificera övergreppen som folkmord beskriver vad länderna har för arbete framför sig. Med kollektiva krafter kan mer göras både humanitärt och militärt för att förhindra IS framfart i Syrien och Irak. För övergreppen måste få ett slut.

Norrbottens-Kuriren

10 thoughts on “Kyrkklockorna tystnar

  1. […] – Nåväl, säger Pettersson,  Svenska kyrkan låter klockorna ringa vid andra tillfällen, bland annat när Sverigedemokraterna håller demokratiska torgmöten runt om i vårt land. När folkvalda partiföreträdare från 28 länder pekat ur övergreppen mot kristna och yazidier i Syrien och Irak som folkmord var dock Svenska kyrkan tyst. […]

  2. Fråga en präst eller frikyrkopastor varför de inte bryr sig om att kristna mördas i arabiska Mellanöstern. Iakta deras reaktion och gå ur direkt.

  3. Svenska Kyrkans ledning är ju som alla noterat övertygade kultur-marxister och har uppenbarligen i hemlighet konverterat till Islam (steget är inte långt), samt att tystnaden beror på islamsk ”Tiquia”!

    När skall de övertygat troende gräsrötterna förstå och kasta ut kräken?

  4. Här finns en film som visar de våldsamma dåd som Yaziderna utsätts för, av Islamterrorister i norra Syrien och Irak.Den fru som filmat och berättar vad som sker/skett är en tysk journalist,som ursprungligen till denna folkgrupp.För de av er som talar tyska är det ett skrämmande reportage:

  5. Lysande av Adaktusson. EU-parlamentet har förstått, vilket inte den feministiska Svenska kyrkan har gjort. Att stödja kyrkan med din kyrkoskatt räddar inte livet på de människor, som flyr för sina liv, därför att de inte är muslimer. Gå ur! Utträdesblanketter finns på nätet. KD förlorar sympatisörer, därför bör Ebba Busch Thor, Sara Skattemål, och när Adaktusson mandatperiod tar slut, ”konvertera” till SD

  6. Det finns tusenlappar att tjäna på ett utträde ur fegkyrkan som numera agerar dörrmatta åt islam.

  7. Svenska kyrkan består idag av genusfeminister och homosexuella (stark överrepresentation).
    Den styrs av samma feminister och feminiserade män. Det gör den väldigt svår att ta till sig.

  8. Svenska kyrkan är otroligt fega, det bevisar dom gång efter
    annan, När SD höll ett möte i Malmö då ryckte prästen i
    Johannes församling ut med klockringning för att markera
    mot åsikter som inte sammanföll med hennes egen.
    Att hålla ett tillståndsgivet möte på ett torg i ett land som
    har mötes och åsiktsfrihet, det får kyrkan att mobilisera
    med klockringning, men när kristna mördas av Muslimer
    då håller dessa fega Svartrockar tyst. Sparka ut vänster lössen
    ur Svenska kyrkan, eller ta konsekvenserna av att ännu fler
    medlemmar lämnar kyrkan. Dom stora rikedomarna som
    kyrkan besitter varar kanske inte förevigt!

  9. Istället nu denna morgon så väljer vår vedervärdiga lögnmedia att rapportera om massmord utfört av ryssar i Syrien. Ett massmord av turkisk sponsrade rebeller. Som inte vill något annat än ett Mellanöstern fritt från alla religioner förutom islam.

Kommentera