Turkiet hotade med flyktingkaos

På EU-mötet i november lovade Turkiets president, Tayyip Erdogan, att låta Europa översvämmas av flyktingar om inte EU ställde upp på hans krav.

EU:s slutliga löfte gav Turkiet 3 miljarder Euro för att landet därmed ska se till att flyktingströmmarna till Europa minskar. Erdogan ville ha 6 miljarder.

”Vi kan öppna dörrarna till Grekland och Bulgarien när som helst och vi kan sätta flyktingarna på bussar … Så hur ska ni hantera flyktingkrisen om vi inte får till en affär? Döda flyktingar?”

Så ska Erdogan uttryckt sig på mötet, enligt den grekiska nyhetskälla som avslöjar nyheten.

Som bekant har året sett en betydande ökning av flyktingar via Turkiet, kontra förra året vid samma tid. Vad händer om EU och Turkiet inte kan enas? Vad händer om problemen i Turkiet blir för stora? Om Erdogan vill, kan han släppa gränskontrollerna och låta flyktingar från Mellanöstern och Asien passera landet på sin väg till Europa och i främsta hand Sverige och Tyskland.

Reuters

8 thoughts on “Turkiet hotade med flyktingkaos

  1. Problemet är enkelt. EU stoppar all handel men Turkiet och all turism med Turkiet läggs ner. EU stänger gränsen mot Turkiet, då täpps nog käften till på denna turkjävel.

  2. Turkar har alltid varit aggressiva och giriga, det är bara att se på historien. Hur de lever i sina enklaver i Tyskland med sina hedersmord och basarer. Släng hem alla menafolk, de som är så välutbildade borde bygga upp de städer och länder som har fred så folk inte måste åka till Sverige för att få välfärd.

  3. Ring Tony Abbott, han är både duglig och tillgänglig. Som den engelsman han är ställer han nog upp för sitt fosterland och sin gamla världsdel.

  4. Och Turkiet vurmar vissa för ska släppas in i EU. Bojkott av Turkiet, gränsmurar mot dem.

    • Efter Erdoğans misslyckade provokation mot Ryssland med efterföljande bojkott från rysk sida lär 1 400 hotell vara till salu. Om vi sätter stopp för turism från EU lär resterande hotell vara till salu eller konkursa och Turkiet kommer att möta 600-talet igen.

      • Tror Erdogan är lite sur,efter att ryssarna stoppat största delen av hans häleriverksamhet med den stulna Syriska oljan,från de islamistiska terroristerna i IS !

Kommentera