Polis ”överväger” att träffa tiggare som bråkar

ZIGENARE. – Vi måste få ett slut på det här så alla får en dräglig vardag, säger Dennis Johansson vid Nyköpingspolisen och fortsätter, – Det är en infekterad konflikt mellan två fraktioner. Det är svårt att reda ut exakt vem som har gjort vad eftersom det oftast är flera personer inblandade, säger Dennis Johansson.

Det finns ett tiotal anmälningar om bland annat misshandel, rån, olaga hot och ofredande sedan i höstas och nu går en särskilt utredare igenom vad som hänt. Förhören hålls på rumänska med hjälp av telefontolk och det är som alla begriper inte lätt att få någon ordning på. Det är fem-sex personer som anmäler och motanmäler varandra för olika typer av brott och nu ”överväger” utredningsledaren själv att träffa de människorna som bråkar som tycks bråka om attraktiva platser att sitta och tigga på.

-Pettersson menar att det är bara att stoppa tiggeriet, det finns redan i den lokala ordningsstadgan ett förbud att samla in pengar i organiserad form utan att begära tillstånd och jag tvivlar på att zigenarna begärt och betalat för ett tillstånd.

Jag vet också att det finns domstolsutslag på att det inte är förbjudet att tigga men det här är uppenbart en affärsverksamhet så stäng butiken. Om inte annat av mänskliga skäl, tiggeri är ingen framtid…

Lokaltidningen i Nyköping fick år 2013 en bild på den BMW som tiggarna åkte med till och från ”jobbet”, var de parkerade och bytte om till ”arbetskläder” men det var inte intressant för SN att göra ett reportage om. Tiggare är nämligen enligt SN, inte sådana…

 

10 thoughts on “Polis ”överväger” att träffa tiggare som bråkar

  1. Och dom är stora spridare av tbc!!har sett många tiggare som helt öppet sätter sig och” gör toalett”mitt i stan, framför butiker, och framför näsan på folk!!så j-a äckligt!!!!! Skicka tillbaks dom och inför tiggeriförbud nuuuuuuuuuuu!!!!!!!!

  2. Så länge Vi accepterar EU och skiter i passkontroll är dom här , Sverige Ut ur EU !
    Åland har höjt passkontrollen mot Sverige Ingen Ziggis släpps in !

  3. Så länge Sverige är med i EU eller tills vi förbjuder tiggeri kommer zigenarna ligga var och varannat gathörn som parasiter.
    Så länge ni idioter ger dem pengar så kommer de att vara kvar här.

  4. Rumänien är ett korrupt jävla luffarland som gladeligen, via sitt medlemskap i EU, exporterar sina problem istället för att ta ansvar för sina medborgare.
    Det har avsatts många miljarder från EU, öronmärkta för Rumänien att använda till att förbättra romernas situation bland annat.

    Pengar som Rumänien inte använde sig av därför man inte har intresset verkar det som. Sen att romer verkar ha en ovilja att vara en del av samhället är en annan femma!

    Har ni sett någon zigge som blivit industrialiserad?

    Så länge zigenarnas klantänk styr så är det kriminalitet och tiggeri som står för försörjningen!

    Även de finska zigenarna som kommit hit för ett antal år sedan träffas på hos socialen eller på något terapijobb för att få behålla socbidraget.
    Tristare folk finns nästan inte. Det ska vara araber och negrer då

    Ryktet går såklart att Sverige är givmilda, och svenska folket (vissa)vill dela med sig och ordna gratis boenden till tiggarna.
    Men jag tippar på att det då blivit någon korkad lag, på att alla tiggare ska få gratis boende och bistånd.
    Då slipper vi dom på gatan åtminstone, men ekonomiskt lär man inte komma undan.

  5. Dumt att träffa dessa tiggare det leder ingenstans, bara att stoppa/förbjuda eländet….Svenskarna är ett tokigt folk skänker pengar till allt skit som kan tänkas, det finns hur många 90 konton som helst, ex hjälp till isbjörnar osv. och det finns alltid någon dåre som ger….

  6. De kan bråka i sina hemländer. De flyttar bara sina problem hit, de får inga nya i Sverige som alla godhetsknarkare inbillar sig

Kommentera