Moderaterna vill neka försörjningsstöd till de som fått asylavslag

INVANDRING. Moderaterna vill att kommuner ska få rätt att neka försörjningsstöd till asylsökande som fått avslag, rapporterar SVT Nyheter. Syftet ska vara att få flera att lämna Sverige.

– Vi har ju tiotusentals människor i dag som olovoligen uppehåller sig i landet och kommuner är enligt domstolsbeslut tvungna att betala ut försörjningsstöd till dem. Det tycker vi är orimligt, säger Johan Forssell (M), migrationspolitisk talesperson.

Systemet med försörjningsstöd – tidigare socialbidrag – ändras från och med den första juni, då personer som inte får stanna i Sverige inte längre har rätt till ersättning för mat, boende eller kläder.

Rättsläget är oklart. Enligt SVT har Förvaltningsrätten i Umeå gett en kvinna som lever gömd rätt till stöd, medan domstolen i Göteborg sagt nej i ett liknande fall.

– Jag tycker personligen att det är märkligt om kommuner vill ge försörjningsstöd till den här gruppen eftersom de inte har tillstånd att vara i Sverige. Då ska man lämna landet, säger Johan Forssell.  M-förslaget gäller inte barnfamiljer.

-Pettersson menar att moderaterna gett hyckleriet ett ansikte. Självklart ska människor som inte har rätt att vara i landet inte ha socialbidrag, de ska ut. Det hade M åtta år på sig att ordna nyligen.

11 thoughts on “Moderaterna vill neka försörjningsstöd till de som fått asylavslag

  1. De skall självklart inte få ett öre. Lås in dem tills nästa plan går tillbaka. Var finns det en uppsamlingsplats för de som skall utvisas? Det har andra länder så varför inte vi? Det kan hon Batra fixa som anser att de ”stockholmarna” är smartare än alla lantisar.

  2. Det kommer nya förslag från M varje vecka, vissa av dem bra. Det är bara det att det inte är trovärdigt på något sätt, då de hade 8 år i regeringsställning med massinvandringspolitik. Skall M blir trovärdiga måste de komma med en rejäl ånger och en ursäkt till alla som har varit kritiska till denna massinvandring och kallats rasister, facsister och tom nazister av deras företrädare.

  3. Bidrag till enkel biljett ut ur landet är det enda bidrag vi möjligen kan stå till tjänst med.

  4. Fast om en sådan sak går till omröstning i Riksdagen ,så
    kommer Fegpartiet M att lägga ner sina röster om dom
    råkar hamna på samma sida som SD!

Kommentera