Ett fåtal brott kopplas till flyktingar i Sverige

INVANDRING. Flyktingar är inblandade i mindre än en procent av de ingripanden som polisen gör i Sverige, visar statistik som Dagens Nyheter tagit fram. – Om man ser till det stora kollektivet så motsvarar siffrorna normalbilden för polisens ingripanden, säger Thomas Wallberg, på polisens nationella operativa avdelning, Noa.

Anmälningar som rör asylsökande förses av polisen med koden ”291”, oavsett om det handlar om personer som är misstänkta för eller utsatta för brott. Genom att köra de ärenden som fått koden – 5 000, enligt SvD – mot det totala antalet ärenden – 537 466 – som polisen registrerat under samma period, har DN fått fram statistiken.

– Med tanke på den enorma uppmärksamhet som brottsligheten bland nyanlända har fått under det senaste halvåret så låter 1 procent som ganska lite, säger Felipe Estrada, professor i kriminologi vid Stockholms universitet till DN.

-Pettersson menar att detta är ett journalistisk bedrägeri i hästväg och undrar om poliserna på fältet håller med om att det är lite jobb med de asylsökande.

Jag säger inget mer men kan nämna de som varit nyanlända i många år och bor i…

1. Vivalla, Örebro
2. Hallunda/Norsborg, Botkyrka (Norra Botkyrka)
3. Husby, Stockholm
4. Ronna/Geneta/Lina, Södertälje
5. Rinkeby/Tensta, Stockholm
6. Araby, Växjö
7. Rosengård söder om Amiralsgatan, Malmö
8. Södra Sofielund (Seved), Malmö
9. Bergsjön, Göteborg
10. Biskopsgården, Göteborg
11. Gårdsten, Göteborg
12. Hammarkullen, Göteborg
13. Hjällbo, Göteborg
14. Lövgärdet, Göteborg
15. Skäggetorp, Linköping

59 thoughts on “Ett fåtal brott kopplas till flyktingar i Sverige

  1. Vi utlandssvenskar ar battre informerade an svenska folket om vad som sker i landet men som censureras av politiker och journalister i ett alltmer totalitart Sverige. Som svensk skams jag for
    vad mitt land blivit. Mexican resident.

  2. Jag har inte läst alla kommentarer men min personliga uppfattning är:
    Migranter är inte med i denna statistik. En flykting blir man först när detta fastställts och utretts. Tills dess är man migrant och inget annat. Därför är statistiken missvisande. Hur många brott migranterna står för skulle bli helt annat.

  3. som vanligt skiter MSM i det som grejen gäller; de brott som associeras till asylkaoset är mord, (gäng)misshandel, (gäng)rån, (grupp)våldtäkter, sexuella trakasserier/ofredande, bilbränder. Menar DN på fullt allvar att Kalle Micke & Johan står för 99% av de brotten????? Sanslöst

  4. Man ska nog tolka begreppet ”flyktingar”. När en ”flykting” är registrerad är han inte ”flykting” utan ”asylsökande”. Det måste följdaktligen röra sig om brott på Öresundsbron eller på färjan från Tyskland när de passerat svenska gränsen.

  5. DN har fått betalt för att skriva propagandan.
    Gå in en sväng på närmaste tingsrätt och läs på tavla om dagens ”förhandlingar”.
    Försök uttala namnen du ser. 99% av namnen går inte att uttala.
    Eller ta en titt i närmaste fängelse.

  6. 10% blir det väl? Nollan saknas både bakom och framför 1. Nollan framför är den som räknat ut resultatet!

      • Ditt första ex. är alldeles för blygsamt och i underkant. Däremot är jag benägen att instämma i ditt andra påstående. 😉

      • Nja,sen måste vi taga in i beräkningen könsfördelningen, (som ju är viktig i Absurdistan) där många ”hjälpbehövande” är kvinnor.Dessa medverkar ju även vid brotten,om än i mindre omfattning. Undantagna de resande,” fattiga EU-medborgarna”. Utgår trots detta från,att det därför är betydligt mindre än 1 %..M.a.o. framkommer enl. denna statistik,en försumbar kriminalitet i landet ! 🙂

  7. Jag hoppas Tino har lust att titta på det här! Själv tror jag inte ett ögonblick på Wolodarski, med sin ”agendasättande journalistik”, tycker nog mer att det liknar ”illaluktande propaganda”….

  8. dessa stackars invandrare är såpass inkompetenta att de inte ens kan ställas till svars för sina egna handlingar och ordna upp sina liv utan den vite mannens hjälp.Det enda dom lyckas producera är nämligen ungar .

  9. Jaså, så brottsligheten är mindre bland flyktingar än bland svenskar?
    Så bra- då behövs det väl inga fler resurser till extra väktare och poliser på asylboendena?
    För övrigt är man antingen ganska så värdelös på statistik eller ganska så propagandistisk om man jämför polisens ca 1500 utryckningar / månad till asylboendena med det totala antalet polisanmälda brott.
    Dels eftersom en stor del av dessa ca 500.000 brott begås av tidigare anlända ”flyktingar”, men framför allt eftersom dessa ca 500.000 brott innefattar dels brott av typen cykelstölder , men främst för att en enskild pundare kan stå för flera dussin brott.
    Men det känns bra att veta att bara högst 1 % av de som sitter på kriminalvårdens anstalter är i behov av tolkar… 🙂

  10. Jag fattar inte hur ni har tänkt när ni röstat på denna politik ?

    Vi har ju massor av problem och värre blir det med denna invandring.

    Att muslimer är helt värdelösa råder ingen tvekan om. Jag vet faktiskt inte hur man tänkte där när man tog in avskum som muslimer. Förmodligen för att visa solidaritet mot dessa avskyvärda odjur som redan förstört sina egna hemländer.

    Tänk på att journalister aldrig drar sig för att få bilder och historier så pass vinklade så folk ska börja gråta direkt…

    Sedan så kan man ju undra varför negrerna ska svälta så förbannat?
    Det finns överflöd av djur i Afrika att fånga, jorden är extremt bördig så det går i många delar av Afrika att ta ut tre-fyra skördar per år vilket skulle kunna ge ett överskott på föda, och klimatet är väldigt bra för odling och djuruppfödning.
    Och enorma naturtillgångar av ädelmetaller, diamanter och annat som skulle kunna ge ett överflöd av pengar.

    Men gör negrerna något sådant?

    Tar de hand om naturtillgångarna?

    Nej, de ägnar all tid de har åt att våldta varandra, slå varandra med pinnar eller hugga varandra med machetes, eller bara sitta på en sten och vara allmänt odugliga.

    Titta bara på Rhodesia (Zimbabwe) och Sydafrika, på 60- och 70-talet – så fanns där stora jordbruk, odlingar och lantbruk (som drevs av boer – vita människor…) och länderna blomstrade.
    Sen tog negrerna över, de vita mördades eller flydde, och det blev krig och negrerna ägnade all tid åt att hacka ihjäl varandra med machetes – och sen dess svälter alla och alla hus, vägar och annat förfaller.
    Och givetvis blir de mass-svält eftersom ingen bryr sig om att sätta lite frön i jorden.
    Trots att de bor i på ett ställe där det i princip ploppar upp mat ur jorden.

    Orsaken till att negrerna svälter är kort och gott negrerna själva.
    Om jag inte går till affären och handlar, och istället bara sitter inne i mitt hus framför teven och runkar resten av livet – så kommer jag också att svälta ihjäl.
    Trots att maten finns i överflöd i affärerna några hundra meter härifrån.

    • Negern sitter med benen i kors och väntar på mat.
      Därför att han vet att det kommer bistånd från Sverige.

  11. Importerade apor (till djurparker) har sin fulla rätt
    bete sig så som i naturen…

    Har vi tagit fan i båten får vi ro honom i land…är detta
    så svårt att förstå, korkskallar?!.,)

    • Med en polischef som har mer omsorg och sympatier för en kvinnomördare från Somalia än för det stackars unga oskyldiga offret som med stort intresse och engagemang arbetade med de vuxna låtsasbarnen så är det inte konstigt att sådana här rapporter kommer i mängder nu.

  12. Pettersson,för att få balans i din lista för ”no go-zoner” har jag tillfört Andersberg ,Halmstad …Drottninghög/Dalhem,Helsingborg och Koppargården i Landskrona.För samtliga dessa gäller,att hålla ett minsta säkerhetsavstånd om 3 kilometer,allt för att trygga livet !

  13. Men sådär kan man väl inte räkna.
    Om Sveriges befolkning består av nästan 10 miljoner människor och av dessa registreras 537 466 st ärenden.
    De asylsökande som finns just nu i boenden uppskattas till ca 180 000 (gissning) och av dessa registreras 5000 ärenden.

    Vilken grupp har då högsta procenten av ärenden? Någon som är bra på räkning, själv är jag oduglig

  14. Jag är övertygat om riktigheten i detta, det finns knappast några flyktninge bland alla dom som tar sig hit. Lycksökarna däremot kommer hit med ett redan fungerande nätverk, och kan kasta sig in i organiserat krimiell verkasamhet direkt. Och vi vet ju alla hur effektiv polisen kan handskas med denna brottslighet!

  15. Dessa lögner presenteras som sanning i ”opartiska” SVT.
    Som sagt det finns lögn, förbannad lögn och så finns det statistik brukar det heta. Detta är väl Eliassons sossestatistik..

  16. De där med 1% ska de få äta upp…. Ordentligt!
    Inga utökade resurser till Eliasson kåren till en början.

  17. DN fortsätter sin smaklösa mytomani år ut och år in. Inget händer när dom ljuger för svenska läsare mer än att jag hoppas de blir färre för varje dag.
    Bojkotta alla Bonniers tidskrifter samt TV 4.

    • Jag vill uppmana till bojkott av ALLA PKmedier över hela landet. Jag har inte köpt en papperstidning sen tidigt 2010 och det fungerar alldeles utmärkt. Nätet och Nya Tider räcker för mig.

  18. Men vad förväntar ni er av Världens i särklass mest ynkliga
    Media, dom är ju i förbund med politikerfrälset, och håller
    varandra om ryggen i alla situationer? Så att påstå att
    endast 1% av brottsligheten utförs av Invandrare är lika
    oseriöst som att påstå att Svensk Media granskar och slår
    ner på alla orättvisor i samhället, när man gör precis tvärtom,
    man ljuger, drar ifrån och lägger till för att hålla människor
    ovetande om verkligheten!
    Ett flagrant exempel visades i Aktuellt igår, ett flertal invandrare
    hade känt igen en sadistisk IS man som dom sett hade varit
    aktiv i Mördandet av flyktingar, men att han nu befann sig i
    Sverige, det fanns bilder på honom, dels nere i lägren, och
    dels när han promenerade omkring i Stockholm, och polisen
    vädjade om tips från allmänheten. Och vad gör då dessa
    supersnillen i TV kanalen,? Jo Pixlar bilden på denna grovt
    kriminella figur? Jag kan bara utropa ett fy Fan, vilka ynkryggar!

    LÄNGE LEVE DEN FRIA OCH ALTERNATIVA MEDIAN!

  19. Jag hoppas att folk som både tror och publicerar sådan här smörja kommer bli kulturberikad på något vis.

  20. och så kommer frågan om varför inte lögn om ålder och ursprung och den framtida kostnaden på upp till 10-15 miljoner per individ skall komma att klassas som grovt bedrägeri? försök till och medhjälp till?

    Vi kan inte med hjälp av falska uppgifter sno åt oss livslång försörjning och diverse fiffiga manövrar bli försörjda och förmögna. LSS till exempel.

  21. Om inte migranter begår brott varför har vi så många No go zoner i Sverige? Dessa ligger ju inte precis på Östermalm, Örgryte osv.

    Vilka tafsar och rånar folk på t ex spårvagnar, mördar och hotad personal på olika boenden? Dem som går på det som sägs i den artikeln har inte alla hästar hemma.

    • PKeliten vill få det till att det är vi Pursvenskar som är problemet. Jag är mer än gärna ett problem för PKludren.

  22. MAKTELITEN MÖRKAR INVANDRARBROTTSLIGHETEN
    men
    SMUTSKASTAR SVENSKAR ALLT DE KAN!
    Grrrrrrrr……….

  23. Det är DN:s chefredaktör och tillika DN: s ansvariga utgivare Gunilla Herlitz som ligger bakom detta propagandautlåtande. Hon är en av PK:iternas största propagandamakare och tillhör dem som ljuger mest i hela Sverige. För det får hon den högsta lönen av alla journalister i Sverige.

    En mycket liten del av invällningen är flyktingar i dess rätta bemärkelse. Det är ju asylsökarna som är mer än 95% av den totala invandringen numera, som ska jämföras med de etniska svenskarna. GH kan ju bara besöka ett normalt fängelse i Sverige för att konstatera detta faktum eller besöka några rättegångar. Det här är ett i grunden fascistiskt inlägg i debatten från GH:s sida.

      • De som fortfarande läser fulmedias skit är troligen för hjärntvättade att begripa landets bästa….

    • Nej, hon är DN:s VD. På engelska är VD som bekant en akronym för Venereal Disease. Syfilis på samhällsnivå är passande beskrivning av henne…

      Chefredaktör och ansvarig utgivare är Peter Wolodarski. Båda är judar.

      Annars har du rätt.

  24. Det är kanske inte så förvånande egentligen. Dels hinner inte polisen med mindre brott och om dessa inte följs upp hamnar de inte i någon statistik. Vi kan ta stöld och snatteri till exempel.

    Sen är naturligtvis frågan om när den nyanlände övergår till nästa stadie….

  25. Att uppge felaktig ålder för att erhålla oförtjänta förmåner borde bryta mot lagstiftning? Annars är det fritt fram för alla att efter behag och lust skifta ålder utifrån behov.

    Denna typ av kriminalitet belönas i stället för att undersökas och redovisas. 35/185 är bara det ca 1/5 dvs 20%. Säg att 80% ljuger då är det 16% av de asylsökande bara där.

    • Exakt, 5,9% av alla utdelade uppehållstillstånd mellan 1980 och 2014 gick till kvot- eller konventionsflyktingar. Inte ens MV hade mage att påstå att resterande mängd asylsökande hade flyktingskäl.

  26. Så 99% av ”tafsandet” – dvs ofredandet på badhusen begås av blonda svenska killar?
    Så 99% av alla gatuöverfall begås av blonda svenska killar?
    Så 99% av alla åldringsrån begås av blonda svenska killar?
    Så 99% av alla överfalls- och gruppvåldtäkter begås av blonda svenska killar?

    Hur jävla korkad kan man va som ”journalist”??

Kommentera