Uppmaningar till kvinnofientliga handlingar i Finland

INVANDRING. Polisen förbereder sig för att stora mängder asylsökande kommer att ta sig till Helsingfors centrum i kväll. Enligt ett obekräftat rykte har invånare på mottagningscentralerna uppmanats söka sig till centrum till klockan 20.

Uppmaningen ska spridits via sociala medier, och enligt polisen ska det handla om kvinnofientliga handlingar, möjligen likt dem som förekom på nyårsnatten.

Kriminalöverinspektör Juha Laaksonen säger till Yle att polisen tar uppgifterna på allvar.

– Det är bättre att vara förberedd än att tvingas reda ut händelser i efterskott, säger han. Men vi har inget behov av gatupatruller.

Laaksonen berättar att polisen kollat de sociala medierna noga och hört sig för om eventuella planer på plats på mottagningscentralerna.

– Oberoende om det är frågan om ett rykte så är det helt möjligt att nyårsnattens oroligheter kan upprepas den här helgen, säger han.

Enligt Suomen Uutiset blir mötesplatsen antingen Tre Smeder eller Järnvägstorget.

Enligt polisen är går det livligt till i Helsingfors centrum överlag under veckosluten.

– Nu har vi stärkt de tillbudsstående resurserna, säger kriminalöverinspektör Juka Laaksonen.

För närvarande utreder polisen 15 brottsanmälningar efter nyårsfirandet i Helsingfors. Det handlar om en våldtäkt, två försök till våldtäkt och tolv fall av sexuella trakasserier.

Yle.fi

5 thoughts on “Uppmaningar till kvinnofientliga handlingar i Finland

  1. Inga oroligheter, polisen var förberedd.

    Till Petterrsson: jag har publicerat på olika platform i Finland Migrationsverkets prognos, vilken jag fick genom Din websida. Tystnaden har hittills varit frysande. Snart brakar det!

  2. En ögonöppnare för de mest gullegullande invandringsslickarna: ” herregud, vad är det för odjur vi har välkomnat i landet ??” Eller. zzzzzzz ”snark”, ”rasist” ??

Kommentera