Sverige: En kyrka utan samvete

av Nima Gholam Ali Pour  •  8 februari, 2016

Svenska kyrkan har ett problem. Dess djupa engagemang i Israel-Palestina frågan – och i synnerhet dess stöd för Kairos Palestina-dokumentet är något som bör noteras och kritiseras av andra kyrkor, och alla de som är emot antisemitism och alla former av rasism.

Kairos Palestina-dokumentet kan läsas på svenska på Svenska kyrkans hemsida och beskrivs av Svenska kyrkan på följande sätt:

”Kairosdokumentet har tagits fram av kristna palestinier och handlar om deras utsatthet under ockupation. Sedan det publicerades i december 2009 har det spridits över hela världen och på sina håll blivit en rörelse som tror och kämpar för fred och rättvisa i Palestina och Israel.”

Läs vidare

2016-02-08_1334

13 thoughts on “Sverige: En kyrka utan samvete

    • Dagens Karnevalståg i framför allt städer i djupröda Rheinland,blev idag inställda.Det hette redan igår,att man väntade en ”orkanartad” storm i Mainz,Düsseldorf med flera av de stora karnevalsborgarna.
      Eftersom solen idag sken,och inga nämnvärda vindar svepte in, började folk att fundera över,om det verkligen var p.g.a. vädervarningen tågen inhiberades ! 😉
      Nu börjar alltfler misstänka,att det var ett politiskt vänsterbeslut,som orsakat att årets höjdpunkt inställdes.
      Detta med tanke på de ”stackats flyktingarnas väl och ve!
      Själv var jag som ”halvtysk” skeptisk redan igår,då nyheten spreds om event inställda tåg.Mig veterligen har aldrig någon tysk tidigare haft rädsla för naturen….Ett nytt fenomen som kommit från orienten !

  1. Debatt inlägg från Isaac Bachman, Israels ambassadör i Sverige. Finns att läsa i Dagens Industri.

    ”Det har gått 15 månader sedan Sveriges regering erkände staten Palestina. Det svenska erkännandet har inte medfört några praktiskt positiva resultat, skriver Israels ambassadör i Sverige Isaac Bachman.

    Den svenska regeringen konstaterade att erkännandet skulle ”underlätta en uppgörelse genom att göra parterna i dessa förhandlingar mindre ojämlika.”

    Erkännandet misslyckades dock med att göra parterna ”mindre ojämlika” då det endast stärkte palestinierna politiskt utan att det påverkade konfliktens realiteter.”

    Läs hela…….

    http://www.di.se/artiklar/2016/2/7/debatt-sverige-haller-inte-sina-loften-i-palestinafragan/

    • Omöjligt med en muslimsk diktatur vid sidan om Israel, Margot Wallström förstår inte som de flesta svenskar att det är omöjligt, marken räcker inte till, en utrikesminister borde sätta sig in i hur förhållandena ser ut i verkligheten men det skiter hon i, hon är för lat.

    • Men Palestinierna fick åtminstone mer pengar till
      vapenköp från utrikesblondinen, att det skulle ge
      några andra positiva resultat var det väl bara
      Sosseregimen som trodde på!

  2. Jag tror det är i nacka som kyrkan samlar ihop 39 miljoner så att muslimerna kan
    bygga en moské (=en terrorcentral)bredvid kyrkan.jag bemödar mig inte att kommentera saken.jag vill bara säga att jag gick ur kyrkan i höstas och rekommenderar er alla att göra likadant.

    • Kriminellt agerande och de spottar på Bibeln och Jesus Kristus när de gör detta!

  3. Svenska kyrkans ledare är inget annat än stora hycklare,
    det märks när man inte ens reagerar när kristna blir förföljda
    och dödade av Muslimska barbarer, Svenska kyrkan tittar
    åt ett annat håll och sätter fingrarna i öronen.

  4. Det har aldrig funnits ett självständigt land, med erkända gränser som hetat Palestina. Jerusalem har varit judarnas viktigaste ställe i mer än 4000 år. Araberna hävdar att Jerusalem är deras beroende på en tolkning av Muhammeds drömmar. Vad jag vet sa aldrig Muhammed att han var i Jerusalem.

Kommentera