Svenska medier är de mest vänstervridna

MEDIA. Svenska medier är de mest vänstervridna – Storbritannien och Finland ligger mest åt höger. Det uppger de svarande i en Yougov-mätning om synen på pressen i sju europeiska länder.
På samtliga områdena ekonomi, bostad, hälsa kriminalitet och invandring ansåg de svarande att pressen var ”vänstervriden”. Det land i undersökningen som ansågs ha minst vridning åt något håll var Danmark.

I genomsnitt 32 procent upplevde att medierna i stort sett rapporterar korrekt i de sju länderna – som även innefattar Norge, Frankrike och Tyskland.

– Pettersson konstaterar att Yougov inte överdriver. 82 procent röstar röd/grönt på Sveriges Radio och 83 procent av medarbetarna röstar röd/grönt på SVT, det är enfald…

14 thoughts on “Svenska medier är de mest vänstervridna

  1. Yougov Ljuger inte, det är därför som deras mätningar förtigs
    i alla Medier, precis som Sentios!

  2. Och det värsta är att svenska media tolkar detta som POSITIVT, precis som man nu tolkar undersökningen av viktigaste frågan att ”den viktigaste frågan är invandring” som att svenska folket nu vill att vi SKA ÖKA invandringen…

  3. Finns det något media som är höger? Förvisso är vänster-högerbegreppet minst sagt förvirrat idag. Kommunister och numera även a socialdemokrater kallar nationalsocialister & fascister för extremhöger, trots att de är extremvänster.

    Vänster = Totalitär, gigantisk stat, kollektivism
    Höger = Frihet, ingen eller pytteliten stat, induvidalism

  4. Sverige över lag slår nog alla rekord på den punkten.
    Ett statuerande exempel i mängden är den stoppade föreläsningen om invandring mörkläggning. Ironin i den stoppade föreläsningen är att den skulle handla om mörkläggning, men blev istället utsatt för samma sak. Tanken var väl att man skulle informera i frågor som man ansåg ha mörklagts länge. Yttrandefriheten är mao värd att kämpa för och måste kämpas för varje dag. Likaså dumheten och inskränktheten. Man upphör aldrig att förvånas över hur vänstervridet Sverige ter sig.

Kommentera