Svennefitta trakasseras efter torgmöte med Jimmie Åkesson

DEMOKRATI. En kvinna och hennes sjuåriga dotter i Falkenberg har under ett och ett halvt års tid blivit trakasserade av ungdomsgäng som bor i samma område.

Kvinnan besökte ett torgmöte med Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och efter det har fönster krossats, och stenar och ägg kastats mot hennes balkong och fönster.

– Oftast har det varit stenar på rutorna. Det har varit en sten stor som en gatusten genom rutan, genom hela vardagsrummet flög den. Jag sprang igenom allt glassplitter samtidigt som jag såg stenen studsa. Jag klarade mig med glassplitter i tummen, säger kvinnan.

Det började för ett och ett halvt år sedan. Kvinnan lyssnade på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson på ett torgmöte i Falkenberg under valrörelsen 2014.

Vid tillfället var hon inte medlem i SD och ville som hon säger; bara ta del av samhällsinformation.

Kvinnan såg att några ungdomar som bor i samma område som hon och hennes dotter också var på torgmötet. Ungdomarna har i efterhand reagerat på att kvinnan inte vände ryggen mot Jimme Åkesson på torgmötet, såsom en del andra åhörare gjorde.

På en privat ljudinspelning från ett senare tillfälle strax efter att ungdomarna kastat upp något på kvinnans balkong hör man hur en av ungdomarna ropar ”Alla som hatar SD vänder ryggen emot hon” (hörs på SVT:s filmklipp här).

Efter torgmötet har det kastats stenar, ägg, pinnar och fyrverkerier vid flera tillfällen mot kvinnans balkong och fönster, och en gång flög alltså en stor sten rakt igenom vardagsrummet. Ett vardagsrum som kvinnan och dottern inte vågar använda längre.

Hur reagerar din dotter på det här? – Hon blir jätterädd. En sjuåring ska inte behöva vara med om sådant här. Den senaste tiden har hon inte velat sova i sitt eget rum, säger kvinnan.

Men det handlar också om verbala attacker. – Det räcker att vi går till tvättstugan så hör man de här barnen och ungdomarna ropa ”jävla rasist” och ”svennefitta”.

Kvinnan har under perioden trakasserierna pågått gjort 24 polisanmälningar, men samtliga har lagts ner för att de inte går att utreda eftersom det inte går att peka ut gärningsmännen.

– Det är svårt för det sker ofta när det är mörkt och man hör någonting men man ser ingenting. Eller som i en del fall, man ser en mängd människor som springer utanför utan att kunna koppla det till någon person direkt, säger Sverker Thorsson, förundersökningsledare vid Falkenbergspolisen.

För kvinnan återstår bara hoppet om ett nytt boende. – Vi behöver hjälp att komma härifrån, för den här situationen är inte hållbar i längden.

-Pettersson tycker att polisen är ynklig. Det är klart att det går åt göra något åt situationen om man vill och reser sig från femhjulingen…

Undrar förresten vilka det är som kallar en kvinna för ”svennefitta” och inte gillar demokrati…

SVT

22 thoughts on “Svennefitta trakasseras efter torgmöte med Jimmie Åkesson

  1. Då var det kanske dags för ett medborgargarde i Falkenberg också? Eftersom polisen som vanligt står handfallen.

  2. Typiskt små ynkliga och vidriga vänsterkräk, det finns bara en åsikt
    och det är vår! Ynkryggar!

  3. Har inte polisen order om att prioritera hatbrott??????
    Det här kan absolut inte ses som något annat än hatbrott.
    Förlåt….det är ju svenskar som trakaseras……då kan det ju inte vara hatbrott.
    Kling och klang med knulla i Bankok i spetsen……IQ fiskmås hela bandet
    (ursäkt till alla fiskmåsar)

  4. inavel albaner brukar trakassera folk i Falkenberg, mina erfarenheter säger mig att skrämmande många albaner stämmer in på det där.

    Ni kan inte förneka att det finns en enorm ”ghetto/spännblatte mentalitet och respektlöshet mot svenskar och Sverige bland många albaner i tex Falkenberg, Landskrona och Göteborg ?????

    Det jag undrar är alltså varför det oftast är albaner som väljer att beblanda sig med Mena/afrikaner och förakta svenskar.

    Citat:
    Om Albaner
    Nordisk Familjeboks (2:a upplagan 1904, den s k uggleupplagan)

    ”I familjen är mannen oinskränkt herre. Kvinnans ställning är
    icke vidare ansedd. Förlofning, bröllop, äktenskap uppenbara många spår af forna barbariska sedvänjor; likaså de ej sällsynta brudrofven och brudköpen. I de religiösa åskådningarna har mycken hedendom hållit sig kvar.

    Till karaktären äro albaneserna grymma och opålitliga, men tappra och oförfärade, med håg för vapenbragd och afsky för regelbundet arbete. Det är endast få albaneser, som icke i sin ungdom tillhört något af de många röfvarband, som göra bergen icke blott i Albanien, utan äfven i Tessalien
    och Macedonien osäkra… Förbrytelser straffas med böter af penningar eller kreatur, men mord, ärekränkning, kvinnorof, äktenskapsbrott och skändande af kvinnor bestraffas genom blodshämnd, hvilken ännu kräfver en mängd offer.”

  5. Detta är helt och håller en missunnsamhet vuxen världs verk.

    De etablerade partierna hand i hand med media har stolt agerat mobbare mot ett parti som i sak har rätt och därför hotar den makt som de sittande innehar. De har sålt smöret och tappat pengarna. Hur ska de nu kunna förklara för barnen att vi lever i en demokrati och valet är fritt. När de pinkat in revir genom att inför en uppväxande generation (vilket ett samhälle alltid har) frysa ut de delar av befolkningen som de inte vill kännas vid. Politikerna är ju där som representanter och det är som sådana de ska ses fram till den dag människor kan ersättas av robotar?

    De har genom sitt agerande normaliserar ett utfrysningsbeteende. Unga som känner oro och frustration tar ut det på de personer som makten pekat ut är ok att nedvärdera. Syndabocken som alla får sparka på?

    Det är ytterst omoget och ogenomtänkt och många av de etablerade kommer när det genomskådar att få se sina ”säkra” platser vid makten glida dem ur händerna.

    Vindarna vänder.

  6. Det är inte Malin och hennes dotter som skall bort, det år 7-klöverns importerade pack som skall bort. Finns det verkligen inga riktiga svenskar på denna ort som kan ta över den odugliga polisens ansvar?

  7. Och T-Ä-N-K vilken uppståndelse det blivit och vilka polisresurser som funnits OM det omvända hade hänt, att folk skrikit ”blattefitta” och kastat sten mot en ”invandrares” bostad…. efter ett SD-möte

  8. Mycket tyder på att något större kommer att hända i Sverige än textrader på en blogg.
    När nog många känner mening i en åtgärd blir den av……

    Det måste dock ske innan det är för sent!

  9. Självklart finns det något att göra. Rösten på bandet går inte att ta fel på.
    Den måste gå att identifiera. Undrar vem som är rasist? Snarare är det våra migranter som är rasister gentemot oss. Vi får ju inte ensha en svensk flagga på kläderna längre.

  10. En kvinna och hennes dotter trakasseras så in i helvete, och Kling & Klang kör kod 291. Då återstår väl bara att feminizterna rycker ut och manifesterar och visar sin avsky? Jaså inte det…nähä…

  11. Det här är vad våran vidriga sjuka iq befriade statsminister vill ha i hela landet han är direkt ansvarig. Men det kommer en dag då den jävla parasiten med fler får se svenskarna reser på sig o börja rensa ut dessa assss politiker o ljugande invandrare…

  12. Skaffa en Dobermann eller Rottweiler. Effektivt. En bättre och mer lojal familjehund kan man inte tänka sig.

      • Ser underbar ut. Fråga, hur mycket äter den? Som en Bernadiner och Great Dane? I 120-kilos-klassen?

      • @Mary Agnes
        Det var en väldans massa skriverier om den för en del år sedan, om att det var en enmans hund och att den var opålitlig. Men som allt annat beror det på ägaren hur hunden utvecklas. Det är en kraftfull och dominant hund och gör allt för att försvara sin ägare. (ledare) Som ex. kan nämnas att schäfern väger mellan 30-40 kg. Den här rasen kommer upp mellan 50-90 kg. Den lär nog ha ett digert matkonto. 😉 Rasen har använts av Röda armén till bevakning av byggnader och personskydd.
        https://sv.wikipedia.org/wiki/Kavkazskaja_ovtjarka

      • Nu är jag på väg att flytta ”hem” till USA igen med min Dober och Great Dane; annars hade jag köpt en valp!

Kommentera