Över 4 000 platser för ensamkommande behövs i Stockholm

4 200 platser behövs för nyanlända ungdomar i obestämd ålder, bara i Stockholms innerstad.

Föga förvånande står skolorna inför den kanske största utmaningen. 4 200 nyanlända är detsamma som 168 nya skolklasser, bara i Stockholm.

Nu är det inte bara lärare som behövs, utan också annan skolpersonal. Den största utmaningen kanske ändå är klassrum och lösningen ser nu ut att landa i baracker som ska placeras på befintliga skolgårdar.

Minst 16 baracker är planerade i Stockholms innerstad, där Södra Latin och Kungsholmens gymnasium är två av alternativen.

”Vi vill att skolor i hela staden ska hjälpa oss att klara utmaningen och berikas av att få elever med annan bakgrund”.

Det säger socialdemokraten Olle Burell som nu ber om 80 miljoner extra för att dra igång byggandet med omedelbar verkan. Det Burell missat är den ilska och det stora missnöje som uppmärksammats allt oftare. Helt klart är att många invånare inte vill ha dessa ensamkommande, boendes i baracker på deras barns skolgårdar. Inte särskilt märkligt efter de rapporter om dessa ensamkommande ungdomars beteenden som duggar tätt just nu.

I veckan som gick var det närmast upploppsstämning i Vendelsömalmsskolan när det uppdagades att kommunen planerar ett asylboende för ensamkommande på skolgården. Röstfördelningen på orten i 2014 års val såg ut så här.

Skärmklipp

Hur föräldrarna till barnen som går i innerstans skolor kommer att reagera över detta beslut återstår att se, men exempelvis Kungsholmen bebos av den lite mer välsituerade befolkning som klarat sig bra från massinvandringens baksidor.

Mitti

Julia Caesars nya krönika är läsvärd. Låt inte barnen ta smällen.

19 thoughts on “Över 4 000 platser för ensamkommande behövs i Stockholm

 1. Hur många av dessa 4000, medelåiders ”barn” har ISIS vapen till i Sverige?

  När kommer den nya broschyren, När kriget kommer”, ut till oss Svenskar?

 2. Stockholms slott, Haga slott alla stora lägenheter på Östermalm….det finns plats för många!

 3. Ensamkommandeeländet/bluffen borde dras upp med roten.1) Alla borde ålderbestämmas, gärna av läkare och andra kunniga från andra EU-länder. 2) Ingen kommande familjeåterförening om det inte rör sig om uppenbart minderåriga, dvs. riktiga barn 3) Efter 18-års-ålder/alternativt avslutad gymnasieutbildning återsändning till hemlandet.
  Skulle tro att dessa tre åtgärder skulle sålla agnarna från vetet mycket snabbt och drastiskt minska kostnaderna.

 4. Helgeandsholmen tycker jag är en bra plats.
  Framför riksdagshuset finns en stor ledig plats för minst 100 baracker.
  Då får ju kungen också få se vad hans senaste medalj symboliserar.
  Sedan har vi Kungliga Djurgården. Där får nog resten plats och några till. Därutöver så har vi stadens alla andra parker där det finns gott om ledig plats. Vitabergsparken på Södermalm är jättestor och outnyttjad.
  Fredrik Reinfeldt hade rätt, Sverige har massor med lediga platser för hela asylströmmen.
  Öka takten ni makthavare i politisk ställning, mer berikande mångkultur.
  En dag blir mord så vanligt att hat & hot mot politiker inte ses mer än så som ”skattefusk light”, men det är deras problem. Vill de bjuda in sina gäster så får de ta ansvar för sina gäster.

  • Bra text, tummen upp! Att kungen ger Reinfeldt medalj för vad han ställt till med borde de skämmas över tillsammans. Oj,oj,oj vilka bekymmer dessa kriminella muslimer/araber kommer att ställa till med….Beslutsfattarna lever i en egen glasbubbla utan verklighetskontakt!

 5. Det bor ju en hel drös med journalister i Stockholms innerstad,
  dom är även samtliga för hög invandring. Låt oss säga att det
  bor Tusen Journalister och SVT människor och alla tar emot
  vars två ensamkommande var, och även andra mångkulturivrare
  gör samma sak och kör öppna hjärtat Mantrat, så är väl problemen
  med dom 4000 löst, och alla blir nöjda och glada??
  Men det märkliga är att dessa godhetsknarkare ska tvinga
  på dem som inte vill ha massinvandring, det är dom som
  ska tvingas tycka mot sin vilja. Tror dom!

 6. SOCIALDEMOKRATEN Olle Burell är EN IDIOT!!! OM föräldrarna på Kungsholmen tillåter samhället att placera baracker med våldsamma muslimer/araber på deras skolgårdar då är de också IDIOTER….Vad kommer att hända tror ni?
  Sexuella trakasserier och våldtäkter av flickor/tjejer/kvinnor, hot och rån och misshandel av deras söner!
  STOPPA DENNA SKIT!!

  • Jag tycker föräldrarna ska konfrontera Socialdemokraten Olle Burell hårt och bestämt annars kommer detta att hända!!!
   (Jag finns i Thailand och skriver från ett internetcafe så meningslöst att spåra…Det måste vara tillåtet att kalla människor som skadar Sverige och Sveriges befolkning för IDIOTER!)

 7. Det går förstås INTE att förändra svensk asylpolitik…vi måste ta emot dessa, DE FLYR FÖR SINA LIV SÄGER STEFAN LÖVEN….!! Vilket vansinne är inte detta, ren galenskap, det måste vara sinnesjuka som bestämmer i Sverige, – VARFÖR FYLLA PÅ MED YTTERLIGARE DYSFUNKTIONELLA OCH KRIMINELLA ARABER/MUSLIMER/SKÄGGEBARN?!
  Jag tror politikerna själva måste drabbas innan någon förändring kommer, att de blir rånade och misshandlade att deras barn våldtas och mördas!!! Hoppas och håller tummarna för att de som är för detta vansinne får ta emot mycket skit rakt i ansiktet!

  • Betr. föräldrarna i Vendelsömalmsskolan så var de extremt måttfulla men markerade extra tydligt att de håller sina barns trygghet och säkerhet högt, – de vet vad som väntar om politikerna genomför vad de tänker….-GROVA VÅLDSBROTT ÖKAR DRAMATISKT, UPPLOPP OCH JÄVELSKAP!!!

Kommentera