Inrikesministern: vi tar krafttag mot problemen och låter ”strulputtarna i förorten bli brandmän”

INVANDRING. Poliser bemöts i många förorter av hot, våld och utpressning varje dag. Inrikesminister Anders Ygeman (S) vill ta krafttag mot problemet.
– Vi ska satsa på förebyggande verksamhet, säger inrikesministern och fortsätter med förslag om att få ”strulputtarna i förortsområdena” att prova på att vara brandman och på det sättet öka mångfalden på dem som vill bli brandmän. 

Räddningstjänst, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och polis träffade Anders Ygeman för att diskutera de hot och våld som ”blåljuspersonal” varje dag utsätts för.
– Vi hade ett bra möte med hela blåljussverige, säger Ygeman.

Aftonbladet har tidigare berättat om delar i en hemligstämplad analys gjord av Nationella operativa avdelningen på polisen. I rapporten finns information om bland annat fyra distrikt som bedöms som särskilt utsatta områden i Stockholms län.

Hur alarmerande är det här? – Hur långt är egentligen ett snöre? Det är inga nyheter att det finns socialt utsatta områden. Vi vill se var polisen behöver öka sina ansträngningar och var det behövs fler poliser.

Än så länge har Ygeman inte läst rapporten eftersom den ”inte är formellt överlämnad”. Men enligt honom är lösningen på problemen: förebyggande åtgärder, rättsliga åtgärder och utbildning.
– Vi kom överens om flera saker vi ska arbeta vidare med. Vi vill ha fler poliser närmare medborgarna för att lösa trygghetsproblemen, säger han.

En lösning är bland annat att få ”strulputtarna i förortsområdena” att prova på att vara brandman och på det sättet öka mångfalden på de som vill bli brandmän. MSB ska också satsa på att utbilda personal enligt den senaste forskningen.

-Pettersson anser att de största ”strulputtarna” sitter i regeringen. Man kan inte lösa de akuta problemen med stenkastarna genom att arbeta förebyggande och man måste ta reda på hur långt snöret är, inte snacka skit…

”Strulputtarna” måste gripas och straffas, problemet är många år gammalt och det har satsat oerhörda resurser på dem men det har inte hjälpt, de skrattar och tycker svenska myndigheter är flata och en vacker dag har de bytt ut stenarna mot automatvapen och då är inrikesminister Anders Ygeman (S) medansvarig…

19 thoughts on “Inrikesministern: vi tar krafttag mot problemen och låter ”strulputtarna i förorten bli brandmän”

  1. Visst är det så Pettersson.Undras hur många hundratusentals miljarder som har satsats på misslyckade integrationsprojekt under en ca 35 års period?Totalt bortkastade skattepengar som borde ha använts till skola,sjukvård högre pensioner för fattigpensionärer,fler byggda bostäder till vettiga priser som vanligt folk kan ha råd med.Bättre vägar uppe i norr,ja så mycket hade varit så enormt mycket bättre och kunnat vara välfungerande i Sverige om inte maktgalna svenskfientliga politiker tillåtits att härja och plundra fritt ur skattekistorna under många decennier.
    Den politiska totalitära massinvandringsideologin som bestått av olika regeringar genom åren har alla misslyckats fullständigt med allt vad integration heter,de har inte och kommer aldrig lära av alla dyrköpta meningslösa misstag.Sjukklövern har bestämt sig för att fortsätta samma dåliga sverigeförstörande politik så länge de kan.Aldrig har de ställt krav på alla utlänningar /bidragsturister som de bjudit hit ,alltid har de varit totalt faktaresistenta och döva för verkligheten.Borde inte hela folket vara utled på detta vanstyre redan igår?

  2. Vilket idiotsnack och nedvärdering av brandmannayrket, många vill bli brandman, dessa ”strulputtar” får söka dit på samma villkor som alla andra som vill bli brandmän. Det kan INTE vara någon merit att vara ”strulputte”….-tycker det är att förminska problemen med bilar, skolor, flyktingboenden som brinner att kalla invandrarna som tänder på för ”strulputtar”!
    VAKNA OCH SE VERKLIGHETEN OCH ANVÄND ETT VUXET SPRÅK!!!

  3. Statsministern kallar den som röstar på Sverigedemokraterna för nazist och Inrikesministern kallar mordbrännare för Strulputtar. Byt till en realistisk regering.

  4. Så mordbrännare och pyromaner ska värvas till brandkåren. Antar att mördare, rånare och våldtäktsmän ska värvas till polisen då och de som sköter sig ska kastas ut på gatan.
    Det är så det fungerar i uppochnervända Absurdistan.

  5. Då ska dom så att säga ha hand om både tändning och släckning?
    Om nu alla strulputtar ska in vid brandkåren så får väl dom riktiga
    brandmännen fungera som dadda åt dessa skitstövlar.
    Våra ynkliga politiker tror att man med enkla medel kan plocka djupt
    rotad ondska som dom haft i generna i hundratals år bara genom att
    låta figurerna leka brandmän.
    Det är märkligt att det inte kan sättas upp regler för hur man uppför
    sig, jag anser att tre chanser, sen har dom förbrukat sin rätt att
    befinna sig i landet, att andra varningen ska det göras fullständigt
    klart för dem att nästa gång det händer en grov företeelse åker
    man ut omgående, och inte 2 år senare.
    Man kör gärna mantrat om FN s deklarationer om dom mänskliga
    rättigheterna,? Finns ingen motsvarighet om mänskliga
    Skyldigheter?

  6. Utvisning för minst brott utfört av asylparasiter, är lösningen! Och stäng gränsen för fler asylinkräktare.

  7. Eftersom dessa personer har visat just brist på respekt för andra människor och deras egendom borde det ringa en klocka. De är inga hjältar, de är destruktiva och kan inte ens hjälpa sig själv, långt mindre andra. Skicka dem till områden där deras beteende hör till vardagen så blir de lätt integrerade.

  8. Hur kan han kalla dessa personer för ”strulputtar” – som bränner bilar,kastar handgranater,skjuter,hotar och beter sig fruktansvärt illa på svensk mark?

  9. Vad ovanligt att man ska belönas när man beter sig illa.

    Jag vill bli pilot,ska bara skjuta på några flygplan först.

    • #Svenne, din tanke är tankeväckande. Om sen de nya ”bränn” männen kör en Porsche är det bara inkomst av (för) skyddsobjekten! Betalar du inte sprutar jag bensin på brasan!

    • Hur kommer det att gå när andra ”strulputtar” sätter litet press på politikertomtarna, exempelvis ”strulputtarna” i IS?
      Viker de ner sig direkt då också?
      FINNS DET NÅGOT ORD SOM HETER ”KRAV” OCH ”SKYLDIGHETER” I DERAS VOKABULÄR? UPPENBARLIGEN INTE!

Kommentera