Kommun larmar om problem kring 12 st ensamkommande, ökar då till 70

INVANDRING. Kungsörs kommun har anmält sig själva till IVO, Inspektionen för vård och omsorg gällande lex Sarah.

Anmälan har gjorts av socialnämnden i kommunen som larmar om att fler än 20 ensamkommande flyktingbarn placerats i familjer som saknar medgivandeutredning, barnen har dessutom inte kunnat träffa en handläggare.

Det är inom förvaltningen hög arbetsbelastning som gjort att de brustit i handläggningen av andra utredningar.

Kommunen arbetar aktivt med rekrytering av socialsekreterare, men de skriver i anmälan att det är stora svårigheter att hitta personer med rätt kompetens.

Kungsörs kommun som 2015 tog emot 12 st ensamkommande barn larmar i Januari 2016 om problem med ensamkommande. Samma månad skriver samma kommun ett avtal med migrationsverket att ta emot 70st !! ensamkommande 2016.

Står på sidan 7.   ”Invandringen har under hösten mer eller mindre exploderat. Vid ingången av år 2015 hade kommunen avtal på att ta hand om 12 ensamkommande barn, i januari 2016 skrivs avtal på 70 barn. Därtill kommer all annan invandring. Förutom den invandring som kommunen tar hand om finns också ett stort antal nyanlända i privata anläggningar inom kommungränsen
som ställer krav på kommunal verksamhet…”

-Pettersson under hur politiker tänker, man klarar inte av tolv men tror att det ordnar sig om man ökar till 70.

7 thoughts on “Kommun larmar om problem kring 12 st ensamkommande, ökar då till 70

  1. Såhär är det och värre blir det när en totalitär politisk massinvandringsideologi styr landet.De oansvariga politikerna/myndigheterna gör bara vad dem blir beordrade att göra av sekteliten.

  2. Ja, de problem Sverige hade med invandrare skulle ju botas med fler, det var ett allmänt synsätt i Sverige. Jag har inte hört det på ett tag, men så jobbar man. Fyller på med en störd frenesi för att utplåna svenskar.

Kommentera