Sverige bäst på att lägga skattepengar på invandrare

INVANDRING. Inget annat samhälle spenderar en så stor del av sina skattebetalares pengar på invandrare som det svenska, rapporterar norska Aftenposten.

Bakom siffrorna står det norska stortinget som har låtit utreda invandringens­ kostnader i hela EU och sammanställt resultatet i en rapport.

Siffrorna kommer ursprungligen från Internationella valutafonden, IMF, som har räknat ut att svenskarna lägger 1 procent av sin brutto­national­produkt på att ta emot och försörja invandrare från tredje världen i asylkaosets spår. Det är mer än något annat land i Europa, enligt IMF.

Samtidigt konstaterar IMF att tillströmningen av skattefinansierade asylsökare på kort sikt kommer att ge en ökad BNP-tillväxt per capita i Sverige. Detta på grund av att mottagnings­centrum och bostäder behöver byggas åt invandrarna, vilket leder till ett ökat arbets­krafts­behov inom byggsektorn.

I Norge är man dock måttligt imponerad av IMF:s sätt att räkna, eftersom bara de regelrätta mottagnings­kostnaderna tas med i underlaget.

Bland annat har man tidigare sagt att räkningen för 100.000 syriska flyktingar blir 430 miljarder, alltså 4,3 miljoner i snitt netto!!! och livstid på grund av att alldeles för många inte kommer in på på arbetsmarknaden.

I Norge vet man att invandrare från tredje världen kostar pengar i alla delar av samhället – de är överrepresenterade i kontakter med rättsväsendet, sjukvården, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunernas socialförvaltning.

– Det är svårt att exakt definiera de totala utgifterna i den samlade budgeten för asylområdet 2016. Anledningen är att det saknas en tydlig definition av vilka utgifter eller vilken andel av kostnaderna i statsbudgeten som ska ingå i området och att det inte genomförs en undersökning av vilken andel av myndigheternas anslag (t.ex. polisen) som användas för asylsökare, uppger det norska finansdepartementets presschef Dorte Drange för Aftenposten.

-Pettersson tänker på Arbetsförmedlingen i Sverige som kostar 80 miljarder i år, där redovisas inget av kostnaderna på invandringen fast de troligen borde vara runt 50-60 miljarder…

Så den vekliga kostnaden är nog tyvärr 3 gånger högre än 1 (en) procent av BNP och kraftigt stigande eftersom det fylls på hela tiden…

8 thoughts on “Sverige bäst på att lägga skattepengar på invandrare

  1. Denna utveckling kan vi bland annat tacka feminister som Veronica Palm (S) för…..
    Märkligt att så många vill göra allt för att köra Sverige i botten!

  2. Mycket pengar kan läggas på mycket skit och på alla de som invaderar landet. Men bara om man skiter i sitt eget folk!!!

  3. My Dad used to be a Norwegian Judge before he left that Freemasonic nest when he was older and married my Swedish Mom abroad.

    My Dad used to say that Norway is just a Freemasonic Lodge. They use the Rose of International Socialism to communicate. See reactions after reaction of Anders Behring Breivik.

    ABB was their guy.

Kommentera